Bierstijlen uit Internationaal



Cider - fruited

Overige stijlen of fermentaties

Een variant op de standaard cider waar nog ander fruit aan wordt toegevoegd; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras,... Lees meer

Sour - overig

Overige stijlen of fermentaties

Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring. Lees meer

Red Ale

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een bovengistend bier met een dieprode kleur. De meest aanwezige smaak is karamelmout, maar er is zeker balans met de moutbitter. Gistprofiel is vaak niet aanwezig, mo... Lees meer

Overig

Overige stijlen of fermentaties

Alle overige bierstijlen. Lees meer

Cider - droog

Overige stijlen of fermentaties

Een droge variant van de cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Door niet a... Lees meer

Winterwarmer

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een donker, krachtig en gekruid bier met een volle, romige body dat een fijn verwarmend gevoel moet geven. Het is een bier wat goed bij de wintermaanden past, en het h... Lees meer

Roggebier

Donkergekleurd, laag alcohol

Een interpretatie van een andere bierstijl waarin een groot deel rogge is gebruikt. Vaak worden deze bieren ingedeeld in hun eigen stijl in plaats van dat ze als rogge... Lees meer

Winterbier

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een donker, krachtig en gekruid bier met een volle, romige body dat een fijn verwarmend gevoel moet geven. Het is een bier wat goed bij de wintermaanden past, en het h... Lees meer

Stout

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een zwart bier met in de smaak veel invloeden van de gebruikte mouten; geroosterde smaken, koffie, cacao, maar ook tonen van karamel. Lees meer

Porter

Donkergekleurd, laag alcohol

Een donkergekleurd moutig bier waarbij de basis van de smaak uit de mouten komt; lichte roast-tonen en karamel. Het bier is mooi vol en soepel. Lees meer

Roggewijn

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een interpretatie van een andere bierstijl waarin een groot deel rogge is gebruikt. Het bier is hoog in alcohol. Het kan qua smaak en aroma doen denken aan een barleyw... Lees meer

Honingbier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor bieren waar honing aan wordt toegevoegd. Veel vaker wordt een honingbier in haar eigen categorie ingedeeld, zoals dubbel, zwaar blond etc. Lees meer

Braggot

Overige stijlen of fermentaties

Een blend tussen een mede en bier. Lees meer

Moutlikeur

Overige stijlen of fermentaties

Andere naam voor Malt Beer; dranken die gecombineerd zijn met alcohol verkregen uit mout (bierbasis). Hierbij kun je denken aan alcoholhoudende koffie, alcoholhoudende... Lees meer

Traditioneel Bier

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een verzamelnaam voor traditionele, vaak lokale bieren. Lees meer

Alcoholvrij

Overige stijlen of fermentaties

Een non-alcoholische variant van een bierstijl. Geur, smaak en uiterlijk zijn volledig afhankelijk van de bierstijl waarvan de alcoholvrije variant is gebrouwen. Alcoh... Lees meer

Internationale IPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een internationale variant op de IPA, die qua smaken en aroma's tussen de Britse en de Amerikaanse IPA in zit. Lees meer

Cider

Overige stijlen of fermentaties

Een cider is een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Lees meer

Fruitbier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor allerhande bieren waar fruit aan is toegevoegd. De smaak en intensiteit is sterk afhankelijk van het gebruikte basisbier en de fruitsoort die is ... Lees meer

Glutenvrij

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor allerhande bieren die geen gluten bevatten. Glutenvrij bier kan verkregen worden door te brouwen met glutenvrije granen, of door de gluten er nad... Lees meer

Mede - overig

Overige stijlen of fermentaties

Overige uit honing gefermenteerde dranken die niet in de specifieke stijlcategorieën passen. Lees meer

Metheglin

Overige stijlen of fermentaties

Een gefermenteerde drank van een combinatie tussen water en honing waar kruiden en specerijen aan zijn toegevoegd. De smaak kan variëren van zoet tot droog en heeft ov... Lees meer

Melomel

Overige stijlen of fermentaties

Een gefermenteerde drank van een combinatie tussen water en honing waar fruit aan is toegevoegd. De smaak kan variëren van zoet tot droog en heeft overwegend een honin... Lees meer

Barleywine

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een type barleywine welke niet goed in de Amerikaanse of Engelse categorie past. Vaak een dik, lobbig bier met een stroperig mondgevoel. Gematigde bitterheid, overwege... Lees meer

Mede - cyser

Overige stijlen of fermentaties

Een blend tussen een mede en een cider. Lees meer

Mede - pyment

Overige stijlen of fermentaties

Een gefermenteerde drank van een combinatie tussen water, honing en druiven. De smaak kan variëren van zoet tot droog en heeft overwegend een honing-karakter, waarbij ... Lees meer

Winter Lager

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een donkerder gekleurde lager waarin vaak kruiden- en/of specerijen zijn toegevoegd. Dit geeft het bier een extra smaakintensiteit mee. Vaak ook wat hoger in alcohol, ... Lees meer

Perry

Overige stijlen of fermentaties

Een perry is een drank van vergiste sap van peren De smaak varieert vaak door het gebruikte perenras, de gebruikte gist en het proces. Omdat peren die voor perry gebru... Lees meer

Strong Ale

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een type barleywine welke niet goed in de Amerikaanse of Engelse categorie past. Vaak een dik, lobbig bier met een stroperig mondgevoel. Gematigde bitterheid, overwege... Lees meer

Maltbier

Overige stijlen of fermentaties

Een drank die gecombineerd is met alcohol verkregen uit mout (bierbasis). Hierbij kun je denken aan alcoholhoudende koffie, alcoholhoudende thee, alcoholhoudende limon... Lees meer

Fruited Sour

Donkergekleurd, hoog alcohol

Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring... Lees meer

Cider - zoet

Overige stijlen of fermentaties

Een zoete variant van de cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Door een be... Lees meer

Donker Bier

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een verzamelnaam voor donkergekleurde bovengistende bieren. Lees meer

Oesterstout

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een zwart bier met in de smaak veel invloeden van de gebruikte mouten; geroosterde smaken, koffie, cacao, maar ook tonen van karamel. Verder is de smaak licht ziltig v... Lees meer

Pale Ale

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een licht, verfrissend en hoppig bier met voldoende moutigheid om het bier de juiste balans mee te geven. Een International Pale Ale is van gemiddeld alcoholpercentage... Lees meer

Tarwebier

Overige stijlen of fermentaties

Een interpretatie van een andere bierstijl waarin een groot deel tarwe is gebruikt. Vaak worden deze bieren ingedeeld in hun eigen stijl in plaats van dat ze als tarwe... Lees meer

Vriesgedestilleerd Bier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor gevriesdestilleerde bieren. Een hoger alcoholpercentage en intensere smaak wordt verkregen door het bier te bevriezen en ijskristallen eruit te h... Lees meer

Seizoensbier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam vaak gebruikt voor seizoensgebonden bieren zoals "fresh hop beers", bockbier, Oktoberfest, Saison etc. Lees meer

Red Lager

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een andere naam voor een Amber Lager; Een droge, moutige, amberkleurige lager met geuren en smaken van karamel en een beetje toast. De bitterheid is laag en op de acht... Lees meer

Lager

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een lichtgekleurde lager die niet in een specifieke stijlcategorie vallen. Lees meer

Gerookt bier

Overige stijlen of fermentaties

Een bier gebrouwen in de eigen stijl waar rookmout aan is toegevoegd, waardoor rook een toevoeging wordt aan het bestaande smakenpallet. Niet te verwarren met het klas... Lees meer

Black & Tan

Overige stijlen of fermentaties

Een blend van een stout en een IPA. Lees meer

Kruidenbier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor allerhande bieren waar kruiden aan zijn toegevoegd. De smaak en intensiteit is sterk afhankelijk van het gebruikte basisbier en het kruid wat is ... Lees meer

Iced Cider

Overige stijlen of fermentaties

Een versterkte variant op de standaard cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proce... Lees meer

Cider - spiced

Overige stijlen of fermentaties

Een variant op de standaard cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Aan deze... Lees meer

Pils

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een fris, verfrissend licht hoppig en licht moutig bier. Gebrouwen met lager-gist, wat een "cleane" smaak geeft, waardoor de smaken van mout en hop mooi naar voren kom... Lees meer

Traditionele Cider

Overige stijlen of fermentaties

Een cider is een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Lees meer

Sour

Overige stijlen of fermentaties

Zuur bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Het bier is zuur door gebruik van zuurmout, melkzuur(bacteriën), specifieke gistculturen of kettle souring. Lees meer

Speciaal Graan

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelcategorie voor allerhande bieren die met afwijkende granen gebrouwen worden. Lees meer

Mede

Overige stijlen of fermentaties

Een gefermenteerde drank van een combinatie tussen water en honing. De smaak kan variëren van zoet tot droog en heeft overwegend een honing-karakter. Lees meer

Bier met Brett

Overige stijlen of fermentaties

Een droger en fruitiger bier dan dat de basisstijl suggereert (brett bier is een verzamelnaam voor een brett bier op basis van een bestaande stijl, bijvoorbeeld Brett ... Lees meer

Graff

Overige stijlen of fermentaties

Een hybride tussen bier en cider. Lees meer

Cider - rose

Overige stijlen of fermentaties

Een roze variant op de standaard cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. De ... Lees meer

Imperial Lager

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een strong lager met niet-Europese oorsprong; Sterk in alcohol. Smaak- en geurkarakteristieken zijn afhankelijk van de basisstijl die is "versterkt". Lees meer

Historisch Bier

Overige stijlen of fermentaties

Een verzamelnaam voor alle historische bieren die niet in een eigen categorie vallen. Lees meer

Wild Bier

Donkergekleurd, laag alcohol

Een spontaan vergist bier wat niet in een specifieke stijl valt in te delen. Door de spontane vergisting heeft het bier funky tonen en is het (licht)zuur. Lees meer

Grape Ale

Overige stijlen of fermentaties

Een hybride tussen bier en wijn, waarbij het basisproces bierbrouwen is, waar uiteindelijk druiven, druivensap of druivenpulp aan toegevoegd wordt. Er wordt nauwelijks... Lees meer

Cider - graff

Overige stijlen of fermentaties

Een hybride tussen bier en cider. Lees meer

Ontdek de wereld van speciaalbier

Proeverij bij de Beer

Altijd de beste bieren geselecteerd op basis van kwaliteit direct vanuit de brouwerij naar jouw keukentafel!