De brouwerijen achter de Beer

Bier van deze Brouwerijen

De Beer werkt graag direct met de brouwers. Zodat jij altijd de beste en meest verse bieren hebt!

Direct van de brouwers

Zodra de brouwers nieuwe bieren gebotteld hebben krijgt de Beer meteen wat samples. Zo kan de Beer samen, met zijn smaakpanel, de pareltjes direct selecteren, bestellen en beschrijven in de App.

Jij hebt dus als een van de eerste de mooiste en beste nieuwe bieren uit Nederland en de rest van de wereld.

Bier direct vanuit de brouwerij naar jou

De Beer krijgt zijn bier o.a. van deze trotse brouwers:

Brouwerij Toye
8510 MARKE-KORTRIJK

Enkele hopplanten in de ouderlijke tuin van de oprichter doen het idee groeien om bij wijze van experiment met deze hop eens bier te brouwen. In 1998 wordt het eerste bier gebrouwen in een primitieve installatie. Het eerste brouwsel van 10 liter werd een bier van het spéciale belge type. Er wordt verder geëxperimenteerd en er volgen nog andere bieren. In 2002 wordt gestart met een bier van het sterk blond type. Dit was 700 jaar na de Guldensporenslag die op een boogscheut van de brouwerij in Kortrijk werd uitgevochten. Een eerste versie van de Goedendag was geboren. Via zijn studies kwam de toen hobbybrouwer terecht op het labo mouterij en brouwerij van de KU Leuven. Gedurende 6 jaar deed hij toegepast onderzoek op verschillende aspecten van bier en had hij een adviserende rol naar de brouwerijsector toe. Tijdens deze periode begon hij reeds tweedehandsmateriaal te verzamelen om, wie weet, ooit zelf een brouwerij te starten. Er werd alvast een lascursus gevolgd. Uiteindelijk werd in 2009 de 'eerste las gelegd' en gestart met de constructie van de brouwketels en installatie. Al het materiaal dat in de voorgaande jaren werd verzameld viel als een puzzel in elkaar en werd letterlijk samengesmolten tot een nieuwe brouwinstallatie. Vaak hadden deze stukken reeds een voorgeschiedenis gehad in andere brouwerijen. De bouw van de brouwerij en de installatie duurde uiteindelijk 3 jaar. Deze unieke brouwzaal kan 3 brouwsels van 17 hl per dag brouwen.

't Hoppegeluk
B-9700 Oudenaarde

Brouwerij ’t Hoppegeluk zorgt voor artisanaal gebrouwen natuurlijke bieren, waarin getracht wordt het aroma van de gebruikte Belgische kwaliteitshoppen zoveel mogelijk naar voor te brengen. De bieren worden gebrouwen met alleen natuurlijke grondstoffen, zonder toevoeging van additieven.

't Mirakel
Amersfoort

In December 2016 is ’t Mirakel ontstaan als een hobbyproject van een vriendenclub met een gedeelde passie voor speciaalbier. Gezamenlijk investeerden ze in diverse brouwbenodigdheden waarmee hun eigen brouwlab een feit was. Hoewel aanvankelijk bedoeld voor consumptie in kleine kring, ontstond al snel de behoefte om meer mensen te laten genieten.

't Oudewalletje
warmenhuizen

De brouwers van Brouwbedrijf 't Oudewalletje uit Warmenhuizen gingen gebukt onder de 1ste Lockdown van Nederland. En wat doe je dan..? Je eerste biertje brouwen natuurlijk, dit werd de Quarantaine Tripel. Wat begon als hobby met een lekker biertje voor brouwers zelf werd al snel opgepikt door de lokale horeca, slijterijen en delicatessenwinkels. De krachten werden gebundeld en de productie werd opgeschaald. Ook de beer proefde de Quarantaine Tripel en werd dol enthousiast, in deze nieuwe Lockdown mocht deze Quarantaine Tripel natuurlijk niet ontbreken bij Beer in a box. Voor de van Brouwbedrijf ’t Oudewalletje smaakt dit naar meer, daarom is het volgende speciaalbier alweer in de maak! Hierbij kijken de brouwers vooruit & uiteraard naar een snel einde van de Lockdown. waarbij iedereen straks weer kan genieten van een nieuw saison met mooi weer, gezelligheid, terrasjes, festiviteiten en lekker fris en fruitig speciaalbier.

4 Islands Brewing
Rotterdam

Flip flops first, questions later. By friends, for friends. 4 Islands Brewing makes Craft Beer inspired by the great moments shared by long-time and true friends, in the paradisiac beaches of Southern Brazil, and which remains until these days. Taking it easy, relaxing and having a good beer is in the essence of our fellowship. Flip flops first, questions later.

Abbaye des Rocs
Audregnies

De Belgische brouwerij Abbaye des Rocs werd in 1979 opgericht en is een familieonderneming die door Jean-Pierre Eloir en zijn echtgenote Marie-Jeanne Bertiau werd gecreëerd. De brouwerij wordt op dit moment geleid door hun dochter, Nathalie Eloir en haar partner Georges Levecq en was de eerste om de beweging van microbrouwerijen te lanceren in België en in de rest van de wereld.

Alken Maes
2800 Mechelen

Brouwerijen Alken-Maes is de tweede grootste brouwbedrijf van België. Het ontstond in 1988 uit de fusie van Brouwerij Maes en de Brouwerij van Alken. Sinds 2008 maakt het deel uit van de Heineken-groep

Amsterdam Brewboys
Amsterdam

Serving you the best F-ing beer on the planet. No mean feat. But as long as we don’t take ourselves too seriously, this ambition is what fuels our creativity.

Austmann
Trondheim

Austmann was founded in 2012 by Vinko, Anders and Thomas in an old warehouse by the fjord’s edge in Trondheim, Norway. With limited resources and a big idea, the three founders refinanced the homes of two mothers and one aunt. Backed by freshly borrowed money, a business plan and a little help from their friends, a 9hl brewhouse was built out of recycled dairy equipment and repurposed pumps. The first batch was brewed on July 2nd, 2013. In the first six months of 2014 Austmann won a record number of tenders in the Norwegian wine-monopoly system. These beer releases generated a stream of media attention and launched Austmann into national awareness. Broad distribution through the wine-monopoly made Austmann available throughout Norway. By 2015 the little brewery made of reclaimed dairy equipment was pushing max capacity and the need for further expansion became apparent. This time the investment requirements pushed the envelope of what was possible to borrow by refinancing family homes….the ‘founding mom’s’ politely declined.

B.O.M. Brewery
Roeselare

Voortbouwend op de traditie van de eerste moutbakkerij ter wereld, bakken we al onze eigen mouten en ontwikkelen we nieuwe moutsoorten die voor elk bier afzonderlijk passen. Ze zijn uniek en worden gebakken volgens onze eigen creatieve methoden. We creëren ook onze eigen bierrecepten - met zelfgemaakte mout als basis voor een geheime samenstelling van ingrediënten, een zogeheten "BOM-pakket" - die we brouwen volgens de principes van een "gypsy" brouwerij. Dit betekent dat ze de ketels van een brouwerij inhuren om hun eigen bier te brouwen. Zij zijn er van overtuigd dat niet de ketels de smaak van het bier bepalen, maar integendeel de moutbakker en de brouwmeester. Bert brouwt zelf in de ketels die hij huurt als gypsy brouwer, en volgt zelf het hele brouwproces op, van A tot Z.

Bad Hair Brewing
Kapelle

In 2009 begonnen amateurbrouwers Bram en Jens van Stee met het brouwen van bier. De recepten liepen uit een van een simpel witbiertje tot espresso-porter. Het brouwen viel zo in de smaak dat Bram en Jens op 3 januari 2013 zich hebben ingeschreven bij de kvk onder de naam Bad Hair Brewing VOF.

Barbier
Biervliet

Luc Weemaes, de oprichter van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier. Het begon op zijn 18e als een soort lolletje. Hij werd lid van een bier- en wijnmakergilde Ambrasserie te Clinge. Misschien begon de liefde voor bier eigenlijk al eerder. Hij verzamelde namelijk als jonge jongen al bierglazen en aanverwante artikelen. De hobby groeide uit tot een ware verzameling van zo’n 1250 bierglazen in alle soorten en maten. Uiteraard was hij toen ook lid van de BAV (bierartikelen verzamelaars). Deze hobby werd beëindigd, maar het bierbrouwen bleef. Ergens in de jaren 90 volgde hij een opleiding tot bierkeurmeester waarna hij bierkeurmeester werd. En in diezelfde periode haalde hij zijn opleiding cafébedrijf. Met dit laatste heeft hij nooit iets beroepsmatig gedaan, maar wie weet… De optelsom van jaren hobby brouwen enbierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Het bleef altijd een hobby waarvan het resultaat binnenshuis geconsumeerd werd. Tot hij in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren. Barbier® werd een feit.

Bavelse Bierbrouwerij VOF

<p>BABB is opgericht door een kleine groep Bavelse vrienden met als doel een Bavels bier te introduceren.BABB produceert Bavels Blond en Bavels Tripel.Bavels Blond is een volmondig, zacht en fris goudblond bier met een stevige schuimkraag. Bavels Blond<br> smaakt goed in ieder seizoen van het jaar.Dit bier van hoge kwaliteit wordt door ons op duurzame wijze gebrouwen met de faciliteiten van Bierbrouwerij Breda.<br>Bavel is een bruisend dorp met een rijk verenigingsleven. Elk jaar staat de dorpsagenda bol van activiteiten waarin het dorpskarakter door gezelligheid en verbroedering sterker wordt.BABB hoopt dat Bavels Tripel&nbsp;een mooie bijdrage levert aan de ontwikkeling van dit gezellige en sterke dorpskarakter.</p>

Baxbier
Groningen

Baxbier is een jonge brouwerij uit Groningen. Ze maken moderne bieren voor mensen die zichzelf niet te serieus nemen.

BE+ER Bierbrouwers
Vijfhuizen

Wij zijn Edwin de Redelijkheid en Erik Bakker. Al enige tijd brouwen wij hobbymatig bier. Hierbij beperken wij ons niet tot de gebaande paden en dit heeft ons al behoorlijk wat bijzondere bieren opgeleverd. Graag willen wij een aantal van deze bieren met zoveel mogelijk anderen delen. Waarom BE+ER ? Onze initialen vormen tezamen het woord EBER. Na wat schuiven en husselen was daar BEER van te maken. Een prachtige naam voor een biermerk, maar niet gelijk aan onze initialen. Daarom zijn de eerste twee letters in spiegelbeeld geplaatst. De plus tussen de beide delen geeft onze samenwerking aan. Van welke kant je ons logo ook bekijkt, er staat altijd één deel van de initialen correct geschreven. Wie denken we dat we zijn ? Je kunt stellen: Er zijn al vele bieren beschikbaar. Lekkere bieren. Magistrale bieren. Wat valt daar nog aan toe te voegen? Het kan aan ons liggen, maar al deze bieren hebben één ding gemeen: ze zijn niet door ons gebrouwen. Ons ideale bier bestaat niet. Bij vele gelegenheden is een eigen bier op zijn plaats. Food-beer pairing is een interessante tak van de gastronomie, die zeker een vaste plek gaat krijgen op deze site. Ondanks dat er al vele bieren zijn, willen we met onze bieren blijven verrassen. De meeste van onze bieren zullen dan ook een "twist" meekrijgen. We hebben nog geen eigen brouwerij en daar doen we niet geheimzinnig over. We brouwen ons bier wel zelf, in diverse huurbrouwerijen. Bij de informatie over onze bieren, op de website en op het etiket, kunt u dit terugvinden. Ondanks dat we de productie van ons bier uit principe zelf gaan doen, blijven we ook kleinschalig experimenteren. De mogelijkheden zijn tenslotte eindeloos! Geniet van het leven! Geniet van jouw BE+ER!

Bennebroecks
Bennebroek

Zo’n twee jaar geleden begonnen Danny Captijn en Hans de Vries als hobby met het brouwen van bier. Vanuit de gezamenlijke liefde voor een lekker speciaalbiertje, groeide deze hobby het afgelopen jaar uit tot een serieus bedrijf. De compagnons doen alles zelf: van het verzinnen van smaken tot het brouwen, van roeren tot bottelen, marketing, verkoop en distributie. Het mooiste aan bier is het ambachtelijke proces van het maken. Dat vraagt om geduld; het duurt namelijk zo’n negen weken vanaf het moment van brouwen tot proeven. En het is natuurlijk de kunst om een constante smaak te realiseren; dat blijft elke keer weer spannend. We hebben inmiddels twee smaken in de markt gezet; het Blonde Hert en het Edele Hert. Het hert hoort bij de Waterleiding Duinen en dus ook bij Bennebroek vandaar dat wij dit als thema hebben gekozen. De bedoeling is dat het assortiment langzamerhand wordt uitgebreid met dus steeds een ander Hert. Het bier is inmiddels te koop bij diverse supermarkten, drankzaken en bierwinkels, voornamelijk in de regio, maar wordt ook geschonken in restaurants en café’s. In het begin moesten we het zelf aan de man brengen maar inmiddels worden we regelmatig benaderd door nieuwe klanten die ons bier willen verkopen of schenken. “Een mooier compliment kun je niet krijgen!” Het belangrijkste voor ons is dat we met ons product mensen een plezier doen. We brouwen ons bier ambachtelijk, met passie en respect voor het brouwambt. Als het uiteindelijk dan in de winkel staat dan zijn we ontzettend trots en genieten we van alle reacties van de uiteindelijke consumenten. Thuis in onze nieuwe thuisbrouwinstallatie doen wij onze smaakontwikkeling. Als die smaak goed is dan brouwen we ons bier in een grote brouwerij zodat we aan alle eisen die er aan bier gesteld worden kunnen voldoen. We hebben samen een lijn uitgezet om nieuwe stappen te maken. Het hoeft niet snel maar het moet wel goed! We voelen en vullen elkaar goed aan en dat maakt het makkelijk en leuk om te doen. De wekelijkse ‘directievergadering’, natuurlijk met eigen bier, is altijd leuk, gezellig en inspirerend en zorgt ervoor dat we wekelijks dichter bij onze droom komen: Een eigen brouwerij waar we samen met mensen met een beperking bier maken. We voelen namelijk een sterke behoefte om iets terug te doen voor de maatschappij en dat kunnen we op deze manier mooi vorm geven.”

Berging Brouwerij
Purmerend

Het is onze missie om gewoon geweldig bier te brouwen. Van goede kwaliteit. Met passie gebrouwen. Ongecompliceerd en toch bijzonder. Berging maakt gewoon bijzonder en superlekker. Kwaliteit komt in onze bieren boven drijven door het ambachtelijke proces van bierbrouwen te combineren met formule-innovatie. Dat betekent open staan voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Traditionele smaken opnieuw uitvinden en duurzame recepten ontwikkelen. Voor onszelf én voor anderen.We doen het allemaal in onze eigen bierbrouwerij in Purmerend. Berging bier? Gewoon geweldig bier. Punt.

Berliner-Kindl-Schultheiss-Brauerei
13053 Berlin

Met de fusie van de Berliner Kindl-brouwerij en de Berliner Schultheiss-brouwerij in januari 2006 werd een van de belangrijkste brouwerijen in de nieuwe deelstaten gecreëerd onder de naam "Berliner-Kindl-Schultheiss-Brauerei GmbH". Sindsdien vertrouwt de brouwerij op merkdiversiteit in plaats van op monocultuur. In Berlijn-Lichtenberg, naast Berliner Kindl met Berliner Pilsner en Schultheiss, worden twee andere belangrijke hoofdmerknamen geproduceerd in bewezen kwaliteit, met bewezen recepten en in overeenstemming met de traditionele productiemethode met behulp van de modernste brouwtechnologie. Hoe verschillend onze merken ook zijn, ze hebben allemaal één ding gemeen: wanneer mensen een merk uit Berlijn kiezen, hebben ze altijd een bier van de hoogste kwaliteit, volgens traditionele recepten en met de beste ingrediënten - strikt gebrouwen volgens de Duitse zuiverheidswet - in de hand.

Berne Abdijbier
Heeswijk-Dinther

Het enige Nederlandse Norbertijnen bier van de oudste nog bestaande abdij van Nederland, Abdij van Berne anno 1134. Bovengistend bier met nagisting op de fles, naar eigen recept op beperkte schaal gebrouwen door Stichting Berne Abdijbier bij een bevriende abdij. De opbrengst zal ten goede komen aan de eeuwenoude Norbertijnen orde van Abdij van Berne.

Better Beer Brewers
Izegem

De zaadjes voor Brouwfirma Better Beer Brewers werden geplant in 2014 toen twee Emelgemse vrienden op biercurusus gingen. Jurgen & Chris waren zo gebeten door de brouwmicrobe dat ze plannen bedachten om hun eigen bier op de markt te brengen. Het proefbrouwsel werd gebrouwen bij brouwerij Maenhout in 2016, onder kundig toezicht van Thijs Maenhout. Na een geslaagde en gesmaakte proeverij onder vrienden en vreemden werd beslist het recept wat bij te schaven en verder te brouwen. Wel hielden beide bierbroeders vast aan de originele gedachte: een eerlijk bier, met kwaliteitsvolle producten, die je niet direct linkt aan een bestaand bier.

Bevog Brewery
A-8490 Bad Radkersburg

Bevog mircrobrouwerij is een Oostenrijkse awards winning brouwerij die meerdere malen als beste brouwerij in Oostenrijk is uitgeroepen. Bij bevog zijn ze erg creatief en blijven ze niet bij de standaarden van bierbrouwen. Ze kiezen een bier stijl, ze voegen hun ervaring en kennis toe, ideeën worden meegenomen en samengevoegd, zetten de hele formule in elkaar en maken hun eigen bier wat net even anders is dan de rest.

Bier door Mannen
Uitgeest

Drie mannen uit Uitgeest begonnen in 2017 hun zoektocht naar het ultieme mannenbier. “De beste ideeën ontstaan tijdens een avond bier drinken. Zo ook dit idee: Bier door Mannen” Drie Uitgeester mannen besloten om hun eigen bier te gaan brouwen. “Er zijn ontzettend veel bieren. Maar we misten een echt mannenbier”.

Bierbrouwerij Borne

Bierbrouwerij Borne werd opgericht in 2017 door Marcel Bergboer, speciaalbier-liefhebber sinds zijn jeugd. Uit interesse in het bierbrouwen experimenteerde hij in de keuken met eerste proefbrouwsels, waarna de capaciteit uitgebreid werd en er al gauw in grotere batches geproduceerd werd.

Bierbrouwerij d'Achouffe
6666 Houffalize

Onze brouwerij, in het groene hart van de Belgische Ardennen, is gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve speciaalbieren.

Bierbrouwerij De Eem
Amersfoort

De steeds zoeter wordende bieren, die ons worden opgedrongen door enkele grote brouwerijen, met smaakvervlakking tot gevolg, was aanleiding om de plannen voor een eigen traditionele brouwerij te verwezenlijken. De bieren van brouwerij de Eem bevatten zowel zoete als bittere smaakcomponenten, aangevuld met een fruitig aroma, die we extraheren uit de hop en de gist. Alle Eembieren zijn uitsluitend gebrouwen uit water, mout, hop en gist en bevatten geen verdere toevoegingen In afwachting van een geschikte locatie voor de brouwerij in het Eemgebied, brouw ik de bieren elders bij ambachtelijke kleine collega-brouwerijen in Nederland en Belgie.

Bierbrouwerij De Monnick
Monnickendam

De brouwerijhistorie van Monnickendam dateert al uit de 16de eeuw, toen de familie Admiraal aan de Groote Noord bier brouwde en later verhuisde naar het Zuideinde 4. Voor 1800 waren er, naast deze familie, minstens vier andere brouwerijen die uit historische stukken naar voren zijn gekomen: de Roode Vos, de Gecroonde Witte Lelij, de Witte Eenhoorn en brouwerij De Kieft. Met deze historische achtergrond en zijn voorliefde voor ambachtelijk bier had Hans U. de Jong in 2015 alle reden om een eigen, Monnickendams bier te brouwen. Driehonderd jaar na dato wordt de Monnickendammer brouwerijhistorie voortgezet door Brouwerij de Monnick!

Bierbrouwerij De Schans
Uithoorn

Brouwerij Schans uit Uithoorn brouwen hun eigen bieren sinds 5 februari 1998. Het doel van het bedrijf is om eerlijke en vooral lekkere producten te maken. Sinds 2017 hebben ze ook hun eigen proeflokaal.

Bierbrouwerij Noarder Dragten
Drachten

In 2012 zijn de mannen begonnen met het brouwen van bier en in 2015 zijn ze officieel gestart met hun zelf gebouwde ambachtelijke brouwerij. De brouwerij dankt de naam aan de plek waard de brouwerij staat, Drachten. Dat is een plaats die in de 17e eeuw ontstond door het samenvoegen van de twee dorpen Noorder en Zuider Dragten. De brouwerij staat in het noorden, vandaar de naam Noarder Dragten. True story!

Bierfirma Ultima
Diepenbeek

Ultima is een groep van vier gepassioneerde bierliefhebbers. Het ontwikkelen van atypische bieren staat voor hun centraal!

Bierverbond
Amsterdam

Hoezeer ook zij kunnen genieten van een experimenteel gebrouwen bier afgeladen met hoppen, kruiden, fruit, houtsnippers en afgetopt met likeur&hellip; Na een glas of twee verlangen we echt weer naar een eerlijk, verfrissend Lager biertje. De explosief groeiende Nederlandse Craft biermarkt blinkt uit in experimentele smaakbommen en saaie kopieën van Belgische bieren. Een goede Lager moet je echter met een vergrootglas zoeken. Daarom zijn ze het Bierverbond gestart. Zij laten je ervaren hoe lekker Lager kan zijn.

Big Belly Brewing Company

gefocust op "de goede kant van het leven" is waar het bij Big Belly Brewing om<br>draait. We houden van iets grotere dingen,altijd iets verder gaan, iets speciaals toevoegen, creatiever zijn. Maar bovenal houden we van dingen in het leven die het leven wat leuker maken. Al onze bieren zijn goed uitgebalanceerd en gemaakt met premium “The Swean” -mouten, dus we krijgen de volle, onderscheidende bieren waar we trots op zijn. Na een speciaal tintje te hebben bedacht, ontwerpen we voor elk bier een legendarisch personage. Ten slotte schrijven en voegen we een grappig verhaal toe over het personage en het bier. Zo maken we een van de leukste dingen, bier drinken, nog leuker.

Bird Brewery
Amsterdam

Kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery. We brouwen bijzondere bieren voor een breed publiek. Kenmerkend is de balans in de bieren, waardoor de ingrediënten mooi naar voren komen en de bieren toegankelijk blijven voor een breed publiek bierliefhebbers.

Black Isle Brewery
Black Isle

Black Isle Brewing is de allereerste biologische brouwerij in de UK. Hun slogan is: "save the planet, drink organic". Op hun eigen boerderij groeien ze alles zonder chemicaliën. Frieda is hun koe, die elke dag 20 volle glazen bier oplevert. Dan weet je dat ook weer!

Blitz Brewing Co.
Alkmaar

in 2016 (elf jaar na zijn eerste zelfgebrouwen) voelde Daan zich zelfverzekerd om zijn bieren met de wereld te delen. Het was tijd voor het eerste commerciële project. Hij begon een partnerschap, maar dat ging al snel in een richting waar hij zich niet prettig bij voelde. Ze begonnen met het brouwen van makkelijke Blonde bieren, Weizens, Tripels en ga zo maar door. Begrijp ons niet verkeerd, we houden van die bieren, maar we willen onszelf uitdagen en meer complexe en spectaculaire bieren maken. We willen trots zijn op de bieren die we mensen bezorgen. Maar het duurde tot 2019 voordat Daan vond dat het genoeg was. Hij verliet de samenwerking en begon helemaal opnieuw met een nieuwe brouwerij genaamd Blitz Brewing Co.Het duurde een paar maanden voordat Blitz Brewing Co. zijn eerste bieren uitbracht, maar ze waren groot van smaak. Daan had gedaan wat hij wilde, hij blies de hoofden van de eerste drinkers van Hop en Dreams en Chocolatize. Met die twee goed ontvangen bieren gaat Blitz Brewing Co. goed van start. En er komt nog veel meer.

Bonifatius
Dokkum

Aan de Diepswal 5 in Dokkum zal de kleinste stadsbrouwerij van Nederland geopend worden, waar experimenteel kan worden gebrouwen door o.a. leden van de Stichting Dockumer Biergilde en vanwaaruit de rijke bierhistorie van Dokkum uitgedragen zal worden. In het proeflokaal kunnen de brouwsels tevens worden gedronken. Deze locatie is in het leven geroepen om het cultuurtoerisme te stimuleren en een verbinding te zijn tussen de Bonifatiuskapel, het Museum Dokkum (met zijn Bonifatius-expositie) en de Markt, waar de contouren van de oude Bonifatiusabdij weer zichtbaar zullen worden: op deze locatie werd immers ooit het eerste Bonifatiusbier gebrouwen.

Borst Bier
Spanbroek

"Een moderne brouwerij met een vertrouwd karakter" Kwalitatief. Gewoon. Lekker bier. Toegankelijk, maar vol van smaak. Want of het nu een klassieke tripel of hedendaagse I.P.A. is, het moet toch vooral goed bier zijn. De Borst Bier Brouwerij maakt bier zoals het bedoeld is. Lokaal. Een brouwerij in het hart van Noord-Holland. Een mooiere vertegenwoordiging van de regio ga je niet vinden. Bij Borst Bier combineren we West-Friese nuchterheid met hoge kwaliteit. En dat proef je. Verbindend. Door de smaak van onze streek in een flesje te stoppen is er altijd wel een Borst Biertje dat bij jou past. En bij je vrienden. Borst Bier staat voor het karakter en de eigenschappen die ons allemaal verbinden.

Bourgondische Broeders
Lichtenvoorde

Het collectief de Bourgondische Broeders is ontstaan uit liefde voor speciaal-bieren en Achterhoekse gemeudelijkheid. Na vele lange avonden, waarin ze de kunst van het bierproeven tot op Olympisch niveau hebben geperfectioneerd, kwamen ze in de zomer van 2017 tot het overmoedige plan: wij gaan zelf bier brouwen.

Branie Bier
Amsterdam

Brouwerij Branie Bier is gesloten in 2018.

Brasserie Caracole

De brouwerij werd in 1990 opgericht te namen door François Tonglet en Jean-Pierre Debras. In 1992 kwamen ze kijken naar een in Falmignoul te koop staande oude filterkuip, die echter te groot was voor hun kleine brouwerij. Toen bleek dat het volledige pand te koop stond, verhuisden ze naar die locatie. Vanaf 1994 is de brouwerij hier productief. Bijzonder is de met houtvuur gestookte koperen brouwketel die essentieel is voor de smaak van dit Belgische Bier. In Europa is dit de enige brouwerij die dit nog zo doet.

Brasserie de l'Abbaye du Val-Dieu
Aubel

De cisterciënzer Abdij van “Notre-Dame du Val-Dieu” werd in 1216 opgericht door de monniken van Hocht, vlakbij Maastricht. Volgens de legende was de onbewoonde vallei, waarin zij zich hebben gevestigd, zo vijandig dat de lokale bevolking het de “Vallei van de duivel” noemde. De monniken hebben de vallei nadien hernoemd tot “Vallei van God” of “Val-Dieu” in het Frans. Later werd deze naam ook aan de Abdij gegeven. De Abdij van Val-Dieu is de enige Belgische Abdij dat de Franse Revolutie heeft overleefd. De christelijke gemeenschap van Val-Dieu vestigt momenteel zich in de gebouwen en is verbonden aan de Cisterciënzer Orde.

Brasserie de la Senne
Brussel

Brasserie de la Senne stond mee aan de wieg van de “new wave” van artisanale bieren in Brussel. Zo maakten ze o.a. mee de consument warm voor stevig gehopte bieren, lang voor ze trendy waren. Naast hoppige bieren, brouwen ze ook op hout gerijpte bieren van gemengde gisting. Ze hebben een liefde voor de lokale Brettanomyces-gist, waarmee ze regelmatig hun bieren laten hergisten. Het doel van Brasserie de la Senne is het brouwen van bieren met karakter, steeds perfect in balans. Een constante kwaliteit staat voorop. Het zijn brouwers die geen compromissen willen sluiten. Ze houden van een volledig natuurlijk brouwproces, zonder toevoegingen, en hebben jarenlang geïnvesteerd in hun relatie met hun producenten. Dit geeft hen toegang tot grondstoffen van de beste kwaliteit en dat proef je!

Brasserie des Légendes
Irchonwelz

De Brasserie des Géants werd in 1997 opgericht door twee ingenieurs, Pierre en Vinciane Delcoigne, in het Castel d'Irchonwelz, daterend uit de twaalfde eeuw. Het eerste brouwsel werd in 2000 verkocht. De brouwerij Ellezelloise werd in 1993 opgericht door Philippe Gérard en produceert het assortiment Quitine en Hercule. De brouwruimte biedt plaats aan twee tot drie brouwsels van 15 hl per dag. Geboren uit het huwelijk in 2006 van de Brasserie des Géants en de Brasserie Ellezelloise, is de Brasserie des Légendes geïnspireerd door de rijke folklore van onze streken: de hertog van Aat met zijn processie van reuzen en de sabbat van Elleselles. In 2019 neemt de Brasserie des Légendes de activiteiten van de Biercée-distilleerderij over.

Brasserie Du Bocq
Purnode

Alles begon in 1858, toen Martin Belot, een boer in Purnode, voor het eerst bier brouwde in een schuur van zijn boerderij. Eerst maakte hij alleen in de winter bier, wanneer er weinig werk was op het veld. De ontdekking van een grondwaterlaag van uitzonderlijke kwaliteit en kwantiteit in Purnode was een geweldige troef. Met een huidige omzet van meer dan 12,5 miljoen euro is Brasserie du Bocq een van de grootste onafhankelijke Waalse brouwerijen.

Brasserie Dupont
7904 tourpes

De brouwerij is een onafhankelijk familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van bieren met hergisting in de fles : Moinette, Saison, Bons vœux… Sinds 1990 brouwen we een deel van onze productie met biologische licentie onder het label Biogarantie®: Moinette biologique *, Biolégère *, Bière de Miel biologique *... Wij brouwen nog steeds op zeer traditionele wijze en ons jaarlijks volume bedraagt een 20.000 hectoliters. Onze bieren worden geëxporteerd naar vele landen: USA, Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Denemarken, Engeland…

Brasserie Lefebvre
Quenast

De brouwerij werd opgericht op een strategische plek om de cafés aan de uitgangen van de porfiergroeven van het dorp te bevoorraden. Daar gingen de meer dan 3.000 arbeiders hun dorst lessen na de zware werkuren. Algauw breidde het verkoopnetwerk zich uit naar de naburige dorpen. Het waren andere tijden: er bestonden nog geen limonades, cola's, energiedranken of flessenwater en door de sterkedrank was alcoholverslaving schering en inslag. Bier daarentegen was gezond, zat vol vitaminen B1 en B12 en was zelden sterker dan 3% vol. Brouwerij Lefebvre is al zes generaties lang een familiebedrijf met een eeuwig jonge geest. Zij stelt een veertigtal personen tewerk en exporteert ongeveer 75% van haar productie naar meer dan 50 landen.

Brasserie St. Feuillien
7070 Le Roeulx

De brouwerij St-Feuillien werd in 1873 opgericht door Stéphanie Friart. Nu de vijfde generatie aan de slag is, gaat de familie Friart verder met de productie van een breed scala van bieren, waaronder het bier van de Abdij St-Feuillien, de Saison en de Grisette, met de wens om zich in de geschiedenis van de regio te verankeren en de lokale traditie verder te zetten. De familiebrouwerij besteedt voortdurend aandacht besteden aan de kwaliteit van haar producten en investeert op een duurzame manier in hulpmiddelen. Zo worden, met nog steeds dezelfde passie en knowhow, nieuwe bieren ontwikkeld, zoals de Grand Cru en onlangs ook de biologische en glutenvrije Grisette Blonde. Het afgelopen decennium werd gekenmerkt door belangrijke investeringen, zoals de installatie van een geheel automatische en krachtige brouwzaal. Het is een onafhankelijke familiebrouwerij die is aangesloten bij de Belgian Family Brewers.

Brau Kunst Keller
80469 München

Braukunstkeller is een bier brouwerij uit München, Duitsland. Hun duidelijke visie is: Uit respect voor de lange en ervaring rijke brouwtraditie in Duitsland om uitstekende bieren te produceren - smakelijke, unieke bieren van hop, mout en passie.

Brauerei Aying
Aying

Brouwerij Aying (Brauerei Aying) is een middelgrote Duitse bierbrouwerij in Aying, bekend van de bieren met de naam Ayinger. De brouwerij werd opgericht in 1877 door Johann Liebhard en is tegenwoordig nog steeds in het bezit van deze familie, wat de brouwerij tot een familiebedrijf maakt. Het bier wordt gebrouwen met bronwater uit eigen bronnen, die ontspringen op 176 meter diepte.

Brauerei Gebr. Maisel
Bayreuth

Als nuchter familiebedrijf vertrouwt brouwerij Gebr. Maisel vooral op de beste ingrediënten, de hoogste kwaliteit en traceerbare oorsprong. De familiebrouwerij uit Bayreuth brouwt al in de vierde generatie bierspecialiteiten en de liefde voor het product staat bij de medewerkers voorop. Brouwerij Gebr. Maisel vertrouwt op innovatieve witbierideeën en is het verse witbier van Beieren.

Braxzz
Amsterdam

Braxzz uit Amsterdam is een speciaal bierbrouwerij die bekend staat om zijn alcoholarm/vrije bieren. Ze hadden een wereldprimeur te pakken met de alcoholvrije Porter.

Brewdog
Fraserburgh

MARTIN AND I (JAMES) WERE BORED OF THE INDUSTRIALLY BREWED LAGERS AND STUFFY ALES THAT DOMINATED THE UK BEER MARKET. We decided the best way to fix this undesirable predicament was to brew our own. Consequently in April 2007 BrewDog was born. Both only 24 at the time, we leased a building in Fraserburgh, got some scary bank loans, spent all our money on stainless steel and started making some hardcore craft beers. We brewed tiny batches, filled bottles by hand and sold our beers at local markets and out of the back of our beat up old van. Our biggest mission when we set up BrewDog was to make other people as passionate about great craft beer as we are. And that is still our biggest mission today.

Bronckhorster Brewing Company_
Rha (Gemeente Bronckhorst)

De bieren van Brouwerij Rodenburg vielen bij een grote groep bierliefhebbers meteen in de smaak. De Bronckhorster Bieren (het dorpje Rha ligt in de gemeente Bronckhorst) staan bekend om de uitstekende balans. Alle ingrediënten – water, mout, hop en gist – zijn aan elkaar gewaagd. Steve componeert met verschillende soorten mout en hop net zo lang tot hij de perfecte symfonie heeft ‘geschreven’. De gist is het handelsmerk van Steve, tevens het geheim van de smid. De grote doorbraak… … van Brouwerij Rodenburg kwam in 2012 toen de Nightporter internationaal bekroond werd. In 2013 kreeg de brouwerij landelijke bekendheid dankzij het Abdicatiebier, een bier dat Steve samen met biersommelier en -auteur Alain Schepers in de markt zetten ter gelegenheid van de troonswisseling. Toenemende vraag Vanaf dat moment gaat het bijzonder hard en inmiddels is in heel Nederland het bier verkrijgbaar. Ook van over de grens is er veel vraag naar de Bronckhorster Bieren. De verkoopvolumes schieten omhoog en er wordt steeds meer geïnvesteerd om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Bronckhorster Brewing Company Door de enorme groei en de internationale belangstelling voor de bieren heeft er een ‘rebranding’ plaatsgevonden. De website, de labels, het logo en zelfs de naam zijn veranderd. Het enige dat hetzelfde is gebleven zijn de bieren. De naam Brouwerij Rodenburg is vervangen door Bronckhorster Brewing Company, waarmee een nieuwe fase is ingeluid.

Brothers In Law Brewing
Amsterdam

Brothers In Law Brewing – Family Brewed Beer! Gebrouwen door ons, zwagers Tim, Tim en Felix. Met alle drie ruime ervaring in de bierwereld vonden we het tijd worden om, in plaats van voor anderen, onze eigen Craft bieren te brouwen. We zoeken grenzen op maar houden respect voor de stijl van het bier. We houden van experimenteren met nieuwe en oude stijlen en ingredienten, maar alleen als het bier dit toe laat. Want bier moet bier blijven; ‘Tradition meets revolution’! Uitdagend gebrouwen bieren zonder onnodige toevoegingen, maar tjokvol smaak dus!

brouwDOK
Harlingen

Twee mannen, verschillende afkomst. Eén passie. De een uit de ICT, de ander gaat de wereld over voor tuigage. Sinds 2017 gevestigd in het DOK (Willemshaven). Alhoewel geïnspireerd voor de naam gaan ze ondanks de verhuizing toch de naam veranderen. Want laat een Amerikaan maar eens brouwDOK zeggen. Dat klinkt als BrewDog. En dat dat verwarring kan opleveren hoeft de Beer je ook niet te vertellen.

Brouwerij 't IJ
Amsterdam

Brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Muzikant Kasper Peterson richtte het bedrijf op nadat hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Als lid van de band Door Mekaar trad hij geregeld op in België en ontwikkelde hij een bovengemiddelde interesse in het bier van de Zuiderburen. Omdat soortgelijk speciaalbier in Nederland nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij het zelf te gaan doen.

Brouwerij 't Meuleneind
Hoeven

De oorsprong van onze brouwerij ligt in het Zeeuwse Westkapelle. De brouwer groeide op als boerenzoon en verbaasde zich over de uitgestrektheid van de graanvelden, die elk jaar in augustus opgegeten worden door enorme dorsmachines. Hoe het geoogste graan zijn weg vervolgde en middels diverse processen z’n weg vond in de voedselketen heeft ons altijd geïnspireerd. De liefde voor bier en het ontrafelen van het mysterie rond het brouwproces bracht de verbinding tussen het groeien en bloeien op de Zeeuwse velden en het Brabantse genieten. Het brouwen Een paar jaar geleden begon het brouwen amateuristisch. Het eerste brouwsel was een extract in blik met wat water erbij, waarbij de smaak wel wat te wensen overliet. Nu een aantal jaar later is wat begonnen is als hobby uitgegroeid tot een heuse brouwerij. Op 25 maart 2017 is de eerste charge van 750 liter Halderbergs Blond gebrouwen. Inmiddels hebben heel wat bieren. Onder andere: Halderbergs Weizen, Halderbergs Dubbel, Halderbergs Tripel, Halderbergs Bombast, Halderbergs IPA, Halderbergs WIPA en Halderbergs Quadruppel.

Brouwerij 't Verzet
8570 Anzegem

Brouwerij 1573
Alkmaar

De oprichters van Brouwerij 1573 zijn al jaren hobby brouwers. Zelf bier brouwen in de keuken, recepten testen en zoveel mogelijk mensen hun eigen brouwsel laten proeven, dat is waar ze gelukkig van werden. In augustus 2016 hebben de twee de knoop doorgehakt en besloten er volledig voor te gaan. Het bier wordt vooralsnog gebrouwen bij de Noordhollandsche Brouwerij, maar er zijn vergevorderde plannen voor een eigen brouwerij in de binnenstad. De piepjonge brouwerij won in

brouwerij Alvinne
Moen

Wereldklasse! Alvinne brouwt zure bieren van wereldklasse. Een constante kwaliteit is hierbij key. Onze bieren worden dan ook wereldwijd aangeboden in top bars! Authenticiteit! De gist bepaalt in grote mate de smaak van het bier en dus onze authenticiteit. De Alvinne touch verkrijgen we dankzij onze eigen, unieke Morpheusgist, afkomstig uit de wilde natuur. Puur en Zeldzaam! Onze zure fruitbieren bevatten enkel echt fruit! Bij ons geen siropen of concentraten. Sommige bieren bevatten zeldzame, unieke bessen die u wellicht nog nooit in bier geproefd hebt! Daarom zijn producties beperkt of seizoensgebonden. Tijd! In een wereld waarin alles snel moet gaan, geven wij aan onze bieren de nodige tijd om hun prachtige aroma’s te ontwikkelen. Onze oude foeders en de zorgvuldig geselecteerde wijnvaten spelen hierbij een cruciale rol.

Brouwerij Anders!
Halen

Brouwerij Anders! produceert geen eigen bieren, maar specialiseert zich in het mee uitwerken en ontwikkelen van recepten in opdracht van de klanten. Ze gebruiken hun expertise om zo door te ontwikkelen tot unieke bieren.

Brouwerij Artemis

Bij Artemis brouwen we toegankelijke bieren met een eigen karakter. Puur, smaakvol en instinctief gebrouwen. Beestachtig lekker! We hebben oog voor de herkomst en kwaliteit van onze producten. Dit jaar gaan we onze eigen hop verbouwen!

Brouwerij Averbode
Mell

Het Averbode-abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis: van de 14de tot begin 20ste eeuw vonden er al brouwactiviteiten plaats in de abdij. Voor de productie van het 'nieuwe' abdijbier koos de abdij voor Brouwerij Huyghe, die eveneens kan terugblikken op een rijk verleden. Maar er zijn nog raakvlakken. Respect voor het milieu en de maatschappij staan immers centraal in de brouwerij.

Brouwerij Bliksem
Breda

Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast je altijd: Bliksem! Eerlijk bier van levensgenieters voor levensgenieters. Goed bier en goede muziek is voor ons een perfecte combinatie en het liefste compromisloos en snoeihard. F*ck de maandagochtend, geniet! Wij bedenken uitdagende recepten, die gestoeld zijn op traditie, maar niet altijd traditioneel zijn. We spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt Bliksem verrassende bieren en altijd vol van smaak. Onze voorkeur ligt bij dikke vette bieren, met een stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Dat tegendraadse vertaalt zich perfect naar onze muziekvoorkeuren: metal, rock, punk en hardcore, oftewel hard en compromisloos. Voor ons vormt die muziek een logische combinatie met ons bier. Deze muziekstijlen voel je in je onderbuik en schreeuw je mee met je hart. Zo ook met onze bieren van recept tot etiket.

Brouwerij Boegbeeld
's-Hertogenbosch

Kutbier?! Jazeker Kutbier, je kan er niet om heen. Kutbier is een ode aan de Bossche Kut, een vrouw uit de achterbuurten op een Tomos met veel make-up, geverfde haren en heet meestal Anita, zonder haar is Den Bosch geen Den Bosch. En Bosschenaren zeggen vaker Kut dan Houdoe. Daarom kon dit blonde biertje (ze verft haar haar) met pruimen (anders klopt de naam niet) niet ontbreken in Den Bosch. Zo maakt Janneke verschillende bieren, eigenlijk kleine conceptjes waar je van moet grijnzen. Een ander Unique Selling Point: Janneke is de enige brouwster met haar eigen brouwerij in Nederland! En runt het in haar eentje!

Brouwerij Boelens
Belsele

De familie Boelens is oorspronkelijk afkomstig uit Lokeren. Rond 1864 werd Brouwerij/Mouterij Boelens opgericht. De familie Boelens bestond uit graanhandelaars, mouters en bierbrouwers en waren eigenaar van een brouwerij in Lokeren in de Torenstraat. Een tiental kilometer verder in Belsele, bezat familie De Meester brouwerij De Valk. Net die twee families liggen aan de basis van de huidige Brouwerij Boelens.

Brouwerij Bolschout
Almere

Dit is proper Neerlands bier. Maar dan wel gebrouwen door een Belg. Hij schrijft de Beer: "Met veel plezier brouw ik eigenwijs mijn bier, dit doen ze niet in de hemel, daarom brouw ik het hier!". Met dat soort teksten weet je zeker dat je bijzondere bieren krijgt :) Proost! Aldus Sam Bolle, brouwer van Brouwerij Bolschout

Brouwerij BorrelNoot
Woerden

Bieren van Brouwerij BorrelNoot staan voor bieren op een eigen wijze gebrouwen. De brouwers zijn altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten. Vooral ingrediënten die je niet snel zou verwachten in een bier. Dit geeft de bieren van Brouwerij BorrelNoot een eigenwijs karakter. Brouwerij BorrelNoot is opgericht door bierliefhebbers voor bierliefhebbers. Fijnproevers die de smaak van bier op juiste waarde kunnen schatten. Laat je meevoeren in de wondere wereld van de speciaalbieren. Probeer je te verplaatsen in het warrige brein van de brouwers en laat je verrassen door eigenwijze combinaties van eenvoudige ingrediënten in complexe bieren. Doelstelling van Brouwerij BorrelNoot is de bierwereld verrijken met verrassende bieren, door te denken buiten de geijkte kaders van de bierstijlen en toevoeging van onverwachte ingrediënten.

Brouwerij Bourgogne Kruis
Oosterhout

Voor wie niet de aandacht zoekt maar de aandacht heeft, voor wie begrijpt dat spreken Zilver is en zwijgen goud is er voor er Bourgogne tarwebier.

Brouwerij Breugem
Zaandijk

Geestig, nuchter en een onwrikbaar industrievolk. Zo omschrijft men de Zaankanter! Daar moet wel goed bier vandaan komen: Breugem bier van een hoge kwaliteit zonder te veel fratsen. Na de eerste slok zullen er vele volgen! Breugem is geen verzonnen naam, met een Belgische klank, maar gewoon de naam van de man achter het bier. Patrick was al brouwer in de voormalige brouwerij in Zaandam en brouwt dus nu zijn eigen bier in Zaandijk. Hij heeft eerder gewerkt in Brouwerij de Prael en was brouwmeester bij De 7 Deugden in Amsterdam. Zijn passie voor bieren is ongekend en het liefst schenkt hij trots zijn bieren zelf tijdens diverse festivals. Samen met Zaans-Canadese bierkenner Derek Walsh werkt hij zijn portfolio uit waarbij diverse uithoeken van het bierspectrum worden verkend. Maar de basis blijft het verder optimaliseren van de klassiekers zoals de prijswinnaars het Zoentje en de befaamde Tripel.

Brouwerij d'n Drul
Groesbeek

Roland Boschman brouwt samen met vrouw Wilma in de dorpsbrouwerij en proeflokaal Van Groesbeek (Gld.) vol overgave hun Hagemeester speciaalbier. En dat is niet zomaar een speciaalbier, maar een bier waar het Nederlands landschap mooier van wordt. Bier brouwen en heggenvlechten zijn volgens de brouwer eeuwenoude culturele gebruiken die met elkaar verbonden zijn door het boerenland. Heggenvlechten is als ambacht sinds 2015 erkend als Nationaal immaterieel cultureel erfgoed en elk bier dat Hagemeester brouwt draagt bij aan het onderhoud van deze heggen.

Brouwerij Dampegheest
Limmen

In onze zelf vervaardigde brouwerij met eigenhandig gebouwde brouwinstallatie brouwen wij unieke, ambachtelijke en skoftig lekkere bieren.

Brouwerij De 12 Stuyvers

Een brouwerij die zijn oorsprong vindt in het met veel liefde en passie hobbybrouwen van bieren. In 2019 is de IPA van de brouwerij bekroond als algemeen kampioen tijdens het Open Nederlands Kampioenschappen bierbrouwen. Sinds 2020 zijn de eerste stappen gezet om ook andere kennis te laten maken met onze liefde en passie gebrouwen bieren door het oprichten van een microbrouwerij. De recepten worden doorontwikkeld, gebrouwd en vooral geproefd in het brouwlab van de 12 Stuyvers gevestigd te Hazerswoude-Dorp.

Brouwerij De 7 Deugden
Amsterdam

Moedige mensen Bij Brouwerij De 7 Deugden werken mensen met een beperking. Mensen die nergens anders aan de slag komen. Zij komen niet bij ons vanwege hun glanzende CV, nee, in feite zeggen deze mensen: “Ik sta met lege handen, geef mij een kans”. Het vraagt moed om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Bij De 7 Deugden vragen wij niet wat mensen mankeert, maar wat ze kunnen. Vaak ontdekken wij in de loop van de tijd waar hun kracht ligt. In dit proces van zoeken en ontdekken lopen onze mensen ook tegen hun grenzen aan. Zij worden telkens weer geconfronteerd met hun beperkingen en dat is een pijnlijk proces. Maar ze doen het wel. Het vergt moed om die confrontatie aan te gaan. Wij noemen ons bier moedig omdat het anders is. Wij storen ons niet aan modegrillen, gewoontes of bierstijlvoorschriften. En we doen niet ons best om iedereen naar de mond te brouwen. Wij maken bier dat smaak heeft, veel smaak. Wij maken bier dat je niet snel weer vergeet. Wij maken bier dat je combineert met een goede maaltijd of met lekkere kazen. Je kunt ons eigenzinnig noemen en noem het bier dan ‘apart’ of ‘anders’. Als jij het smaakavontuur van De 7 Deugden aandurft, noem jezelf dan nieuwsgierig, levensgenieter of moedig.

Brouwerij De Blauwe IJsbeer
Tilburg

Brouwerij De Blauwe IJsbeer brouwt zijn heerlijke bieren sinds 2012. Na de start vanuit Nieuwpoort (ZH) inmiddels neergestreken in Tilburg (Noord-Brabant). Er wordt hard gewerkt om de droom van brouwen in eigen ketels te realiseren. Alle medewerkers zijn lid van de IJsberenfamilie; zo hebben we onder andere De Blauwe, De Ouwe, De Vrouwe, maar ook De Flauwe die hun berebest doen om De Blauwe IJsbeer te promoten. Wij hopen u snel een keer te ontmoeten en het glas te heffen.

Brouwerij de Brabandere
Bavikhove

Brouwerij De Brabandere kan terugblikken op een rijke geschiedenis, maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. De droom die stichter Adolphe De Brabandere aan het eind van de negentiende eeuw koestert wanneer hij in Bavikhove de fundamenten legt van zijn brouwerij is realiteit geworden met de succesvolle onderneming van vandaag. Ons rijk assortiment aan bieren wordt gesmaakt door kenners tot ver buiten onze landsgrenzen. Brouwen was, is en blijft een kunst bij Brouwerij De Brabandere. Beschouw onze talrijke karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde. Het creëren van een unieke smaaksensatie om te delen met vrienden, dat drijft ons dag in dag uit.

Brouwerij De Dochter van de Korenaar
Baarle Hertog

In alle vrijheid en gedreven streeft ‘De Dochter van de Korenaar’ al jaren naar bieren met karakter.In alle bieren vind je een ‘tikje’ eigenzinnigheid terug, zonder enige twijfel te relateren aan het karakter van de brouwer. Altijd vastberaden op zoek naar vernieuwingen en verbeteringen in de receptuur, het proces, apparatuur en omgevingsfactoren.

Brouwerij De Graal
Brakel

Brouwerij De Graal is een jonge, ambachtelijke, maar toch geautomatiseerde, brouwerij gelegen in Brakel, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. De brouwerij van gediplomeerd brouwer Wim Saeyens is actief sinds 2002, en heeft in die tijd een gestage groei gekend.

Brouwerij De Halve Maan
Brugge

De Halve Maan Brewing Company is a family brewery in the heart of Bruges, Belgium. The brewery was restarted and refined by Veronique Maes in 2005. With unique beer recipe on the work, the brewery was renamed as ‘Brugse Zot’. Brugse Zot beer became the only beer that is personally brewed in the town center of Bruges. The Brugse Zot and Straffe Hendrik beers are two of the brewery’s finest types of beers. Straffe Hendrik beer is filled with bitter ale while the Brugse Zot is rich in fruity flavor along with different types of malts and hoppy aromas

Brouwerij de Kassei
Arendonk

Eind mei 2009 besloten 5 vrienden aan het genot van een heerlijk speciaalbiertje het idee om zelf bier te brouwen. Zonder wikken of wegen wordt er meteen een starterspakket aangeschaft en binnen de kortste keren was daar het eerste biertje. Een biertje dat iets te sterk was voor consumptie… In alle hevig- en onbezonnenheid werd het spoelwater vergeten. Resultaat: bier van 12°! Niet wat ze in gedachten hadden. Niet getreurd, in plaats van een beginnersrecept te gebruiken, werd er geopteerd om een bier van nul te brouwen vanuit een eigen recept. Na vele proefbrouwsels kreeg het recept steeds meer een eigen karakter. Waaruit hun eerste biertje terecht kwam en daarop voortbordurend kwamen er meerdere bieren uit de brouwerij de Kassei.

Brouwerij De Koninck
2018 Antwerpen

De bieren van De Koninck ontstaan al sinds 1833 in onze Stadsbrouwerij. En nu wagen we ons met volle goesting aan nieuwe avonturen. Het resultaat? Een bijzonder bruisende bedoening! Zo tappen we tegenwoordig ook uit een ander vaatje, door volop te experimenteren met verrassende bieren.

Brouwerij De Kromme Haring
Utrecht

De Kromme Haring draait om verrassende, goed gemaakte, heerlijke en drinkbare bieren. Bioloog en thuisbrouwer Stephen Grigg reisde vanuit Amerika via het Verenigd Koninkrijk om zich in Nederland te vestigen als (thuisbrouwerij) De Kromme Haring. Na een ontmoeting met bierliefhebber Gijs van Wiechen, die hem uitnodigde om het jubileumbier te brouwen voor de beruchte bar-dive Kafe Belgie, besloten de twee in 2014 serieus aan de slag te gaan. Na de eerste voorzichtige, educatieve en soms frustrerende stappen in contractbrouwen besloten ze al vrij snel dat ze hun eigen systeem en plaats nodig hadden om hun aanpak van het brouwen na te streven. Dit plan kwam tot uiting toen ze in september 2016 hun eigen brouwerij openden, met de brouwerij in december 2016 volledig geïnstalleerd. Met meer dan 20 jaar brouwervaring hebben ze een diepe liefde voor Engelse mout en Amerikaanse hop gecultiveerd. Ze houden echter nog meer van de gist en geloven dat de kwaliteit van de gisting de kern vormt van al het goed gemaakte bier. Ze weten hoe te werken met veel verschillende soorten gist, zowel "schoon" als "wild", en dat is wat hun onderscheidt van de rest.

Brouwerij De Kroon Op Leeuwarden
Leeuwarden

Receptenbrouwerij De Kroon op Leeuwarden is een initiatief van Ulco de Jong. Met zijn passie voor alles wat smaak, een ‘bite’ én liefst een stevige afdronk heeft, brouwt hij de meest uiteenlopende bierrecepten. Thuis! En als een bierrecept aanslaat, dan wordt dit recept elders in een brouwerij op grotere schaal gebrouwen. Zodat nog meer bierliefhebbers van de Leeuwarder speciaalbieren van De Kroon op Leeuwarden kunnen genieten. De Kroon op Leeuwarden is dus zelf geen productiebrouwerij maar een hele kleine receptenbrouwerij. Liefde voor speciaalbier, dat is onze drive. Ik brouw van jou!

Brouwerij De Lama
Arnhem

Brouwerij de Lama is gesloten in 2018. De Lama is opgericht in 2015 en is een huurbrouwer uit Arnhem. In een testbrouwerij maken ze kleine batches bier om vervolgens tot een goed recept te komen. Dit recept brouwen ze bij een grotere brouwerij.

Brouwerij De Leckere
De Meern

Bij De Leckere genieten ze van het leven. In hun moderne brouwerij brouwen zij, sinds 1997, met passie karakteristieke, onderscheidende en vooral leckere bieren. Echt lekker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter. Zij brouwen uitsluitend biologische bieren.

Brouwerij De Lepelaer
Oudesluis

Brouwerij de Lepelare is opgericht in 2003. Sjaak van der Lee en Nico Ruyter brouwen met grondstoffen uit de Beemster zo wordt er biologische tarwe uit de Beemster gebruikt en aromahop en bitterhop zo uit de tuin van Sjaak. De brouwerij is genoemd naar een watervogel uit de leefomgeving van Sjaak en Nico.

Brouwerij De Moersleutel
Alkmaar

Wij zijn altijd bezig met het creëren van smaaksensaties, altijd op zoek naar verbeteringen of nieuwe smaken en het optimaliseren van onze bieren. Ons bier is uitgesproken, complex, gebalanceerd, vaak vol en zacht van textuur. Wij brouwen geen bier voor iedereen, maar alleen van mensen die van uitgesproken smaken houden. Dit doen wij door constant aan onze recepten te sleutelen opzoek naar perfectie, wij willen bier brouwen dat als legendarisch wordt beschouwd. Men moet verhalen vertellen over hoe geweldig het bier van de Moersleutel is. Iedereen die ons bier drinkt moet verpest zijn voor het leven en niets anders meer willen.

Brouwerij De Molen
Bodegraven

Brouwerij de Molen is een craftbeer brouwerij in Bodegraven. De brouwerij staat bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Zij brouwen alleen bieren in stijlen die hun eigen voorkeur hebben. Voorbeelden daarvan zijn bieren die zouden kunnen vallen in de categorieën Stout, Porter, Barley Wine, Bitter, Pale Ale, Sour, Lager en Saison. Ze stellen hoge eisen aan de kwaliteit en proberen originele en progressieve bieren te creëren. Ze gebruiken alleen de beste mout, hop en gist zoals zoveel brouwerijen dat uiteraard doen. Hun recepten en brouwprocessen zijn echter heel specifiek om te kunnen bereiken waar ze naar streven. De aroma’s, de smaken en de bitterheid die uniek zijn voor hun bier en dat over de hele wereld zo gewaardeerd wordt.

Brouwerij de Natte Gijt
Weert

De Natte Gijt doet het anders. Smaak is spanning, randjes opzoeken en durven. De Gijt speelt met hop, rook, zuur, fruit en hout. Dus geen saaiigheid.

Brouwerij de Poes
Tielt

Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, beslist zijn passie voor voeding - en voor bier in het bijzonder - verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer. Sinds het prille begin brouwen ze hun bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 installeerden we een eigen microbrouwerij op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter. Ze zetten onze goede samenwerking met Deca Services NV echter verder en brouwen momenteel dus op twee sites. Ze brouwen hun bier steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.

Brouwerij De Ranke
Dottignies (Mouscron)

Begin de jaren tachtig waren wij als bierliefhebbers bezorgd over het verdwijnen van vele kleine en middelgrote brouwerijen. Net die brouwerijen maakten vaak prachtige bieren. Bovendien was het verontrustend dat in die periode veel uitstekende bittere bieren erg verzoet werden. Dit gebeurde onder het voorwendsel dat de smaak van de consument zoet was en dat de mensen bitter niet meer gewoon waren. In realiteit lieten nieuwe technieken het toe om met hopextracten i.p.v. hoppebloemen te brouwen, waardoor véél goedkoper geproduceerd kon worden. Daarnaast was de geïndustrialiseerde bierwereld er steeds meer van overtuigd dat men het bier aan meer mensen kon slijten als de smaak neutraal bleef (mits wat extra publiciteit). Deze ontwikkelingen leidden er toe dat wij zelf iets zijn gaan ondernemen om te bewijzen dat kwaliteit alleen kan gegarandeerd worden met de beste grondstoffen en met respect voor de traditionele methodes. We maken bittere, hoppige bieren en zure bieren, naar onze eigen smaak.

Brouwerij de Ryck
9550 HERZELE

Gustaaf De Ryck is verknocht aan het brouwersvak en koopt een boerderij in Herzele tegenover de kerk, voor 5000 Belgische frank. Hij trekt naar het Duitse Bremen naar brauerei "zum goldenen Adler" om er het brouwersvak te leren. Kuipen en koperen ketels werden aangevoerd en al snel vloeit eind 19e eeuw het eerste bier "rijkelijk" in menig café in de Denderstreek. Brouwerij De Gouden Arend was geboren. Met een donker en een blond bier Uitzet tracht Gustaaf De Ryck bierminnend België te veroveren. Jammer genoeg maakt WO I een voorlopig einde aan de activiteiten van onze familiebrouwerij. Ketels, kuipen en paarden worden in beslag genomen waardoor de brouwerij geruime tijd de tapkraan moet sluiten. 120 jaar later en 4 generaties verder staat nog altijd een familielid aan de roerkuip. En niet zomaar iemand: An De Ryck, één van de weinige vrouwelijke brouwers in België. Elke dag opnieuw slaagt ze erin om, samen met de medewerkers van het DE RYCK-team, iedere klant te laten genieten van een lekker biertje van de beste kwaliteit! In totaal zijn er 9 artisanale bieren te ontdekken in het bierassortiment van Brouwerij DE RYCK. Allemaal bieren die nog steeds met respect voor het brouwersvak op authentieke wijze worden gebrouwen en met liefde worden geserveerd. Aan de 'klassieker' Spécial De Ryck werd het Arendgamma, Jules gamma, kriek Fantastiek en eigenzinnige Steenuilke toegevoegd. Voor elk wat wils en heerlijks om van te genieten!

Brouwerij De School
Badhoevedorp

Van jongsaf samen. Toen een lange tijd uit elkaars oog. Maar sinds 2015 weer samen en keihard aan de weg timmerend met de Twee Knaapjes. Leon en Bryan maken mooie, eerlijke, ambachtelijke bieren met een verrassende smaak; zoals ze die zelf graag drinken. Wat begon op het schoolplein met de twee knaapjes, wordt nu voortgezet in een prachtige brouwerij!

Brouwerij de SJAAK
Papendrecht

Wie is DE SJAAK? Tja, wie niet? We kennen allemaal wel een situatie waar je DE SJAAK was of bent. Ik ben heel mijn leven al DE SJAAK, niet vanwege mijn handelen, maar gewoon omdat ik zo heet. Volgens de Dikke van Dale betekent de sjaak zijn de pineut zijn, degene zijn die een vervelend klusje moet opknappen. Ik zie dat heel anders. Voor mij is DE SJAAK heel positief. Ik associeer DE SJAAK met brouwen, onderzoeken, enthousiast vertellen over brouwen, proeven, experimenteren en vooral genieten van een goed biertje. Ik ben dus Sjaak. Sinds enkele jaren verkocht aan het brouwen en creëren van bier. Een leuke hobby, waarbij ik vol passie en liefde mooie bieren maak. Al snel had ik een vaste groep vrijwilligers om mijn brouwsels te testen. Gezellig hoor al die mensen die proeven en genieten, maar mij gaat het toch om de feedback. Juist die feedback zorgde voor progressie in het brouwen waardoor ik mij eigen bier kon verbeteren. Met het beter worden van mijn bier ontstond ook de vraag naar mijn bier. Op advies en naar aanleiding van de feedback van een bevriende brouwer heb ik meegedaan met 2 bieren aan het Open Nederlands Kampioenschap bierbrouwen voor amateurs 2018. Mijn IPA en SWEET TRIPEL scoorde goed. Van de 152 ingezonden bieren behaalde ik met mijn IPA de 1e plaats en met de SWEET TRIPEL 15e plaats in de categorie zware bieren. Een prestatie waar ik trots op ben en die mij heeft doen besluiten om mijn brouwerij kleinschalig te starten. Ik ben wel DE SJAAK, maar voel mij niet DE SJAAK. Het avontuur is gestart, straks is mijn bier voor iedereen verkrijgbaar. Zie ik mensen genieten van mijn bier bij een fantastisch diner, met vrienden op het terras of gewoon thuis. Heerlijk lijkt mij dat. Ik voel mij echt DE SJAAK! Wat zal ik daar van genieten. Ik ben graag DE SJAAK. Jij ook? Geniet van mijn bier, en wees DE SJAAK. Enjoy! Sjaak, gepassioneerd brouwer Let op: Geniet met mate, don’t be the sjaak! ( in de betekenis van van Dale

Brouwerij de Toekomst
Fijnaart

Brouwerij de Toekomst staat voor passie; passie voor bier, duurzaamheid, ondernemen en de toekomst (automatiseren/robotiseren). Gegroeid uit een thuis brouw liefde en de professionele kennis voor processen (Chemisch Technologie) wordt er in Fijnaart gebouwd aan de brouwerij van de Toekomst. Voor je het weet vliegt de beer met een drone ons geautomatiseerde duurzame bier naar je toe!

Brouwerij De Werf
Enkhuizen

Bij Brouwerij De Werf hebben we een duidelijke missie. Kneiter goed bier brouwen. Er is echter één ding dat wij nog belangrijker vinden. Er samen van genieten. Samen met vrienden, kenissen, collega’s, bekenden, onbekenden, huurbrouwers, bierfanaten, ondernemers en feestjesvierders. Samen met jou. In De Werf worden evenementen georganiseerd, feestjes gegeven, passies gedeeld, rondleidingen gedaan, successen gevierd en vrienden gemaakt. KORTOM… HEEL VEEL LEVEN IN DE BROUWERIJ. OP HET LEVEN! PROOST!

Brouwerij Diggelfjoer
Boornbergum

“Fleane as Diggelfjoer” laat zich vertalen als “Verspreiden als een lopend vuurtje”. Dit is ook wat wij voor ogen hebben, door mensen te laten delen in onze passie voor (speciaal)bier.

Brouwerij Dockum
Dokkum

In Brouwerij Dockum brouwen zij hun speciaalbieren op ambachtelijke wijze middenin het proeflokaal. Hier combineren ze smaakmakende gerechten met de lekkerste speciaalbieren van Kâld Kletske en Bonifatius.

Brouwerij Eeuwig Zonde
Someren

Gevestigd in het brabantse Someren, brouwen wij bieren volgens de belgische stijl. We zijn echte Brabantse bourgondiers, liefhebbers van lekker eten en drinken. We genieten van alle goeds dat het leven ons te bieden heeft en dit delen we met iedereen die ons lief is. Vanuit deze overtuiging zijn onze bieren ontstaan. Het brouwen naar eigen recept en dit kunnen delen met anderen dat is onze passie. Onze missie is dan ook om iedereen kennis te laten maken met de bieren van Eeuwig Zonde. Heb jij onze bieren nog niet geproeft? Eeuwig Zonde!

Brouwerij Egmond
Egmond aan den Hoef

Sinds 2018 staat in Egmond aan den Hoef een ambachtelijke brouwerij, waar onder meer de Sancti Adalberti abdijbieren worden gebrouwen. Sancti Adalberti wordt gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en is het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. Inmiddels brouwt men Tripel, Dubbel, Weizen, Blonde, Abdijbock, Lentebock en een zwaar donker bier Pastorale. De abdijbieren van Sancti Adalberti zijn ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Het vakmanschap van de brouwers zorgt voor heerlijke biologische speciaal bieren. Rondleidingen en proeverijen Het proeflokaal is het gezellige begin- en eindpunt voor rondleidingen en proeverijen. Maak eens, o.l.v. deskundige medewerkers en vrijwilligers een rondleiding door de brouwerij en geniet van een proeverij in het Proeflokaal. Ook ben je van harte welkom als je een proefglas van de bieren wilt drinken met lekkere lokale en biologische borrelhapjes. Met zicht op de brouwerij is dat dubbelop genieten. Elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn er in de brouwerij rondleidingen. Vooraf reserveren via: www.brouwerijegmond.nl. Hier vind je ook de webshop waar je de bieren en de bijpassende glazen kunt kopen. De bieren zijn eveneens te koop via winkels van Albert Heijn, Jumbo, Deen, Ekoplaza en Odin.

Brouwerij Emelisse
Kamperland

Bekroond met een plek in de top 100 brouwerijen van de wereld (RateBeer), is Emelisse al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de wereld van speciaalbieren. In oktober 2016 is Emelisse overgenomen door Slot Oostende. Brouwmeester Jens van Stee verheugt zich er op om u te verblijden en verbluffen met de smaaksensaties die Emelisse naar de top 100 hebben gebracht.

Brouwerij Fort Lapin
Brugge

Brouwerij Fort Lapin is een authentieke ambachtelijke brouwerij ten noorden van de stad Brugge. De naam verwijst naar de plaats waar de brouwerij is gevestigd. Deze plaats was vroeger een fort dat in 1664 werd gebouwd om het stadscentrum te verdedigen.

Brouwerij Frankendael
Amsterdam

Brouwerij Frankendael komt uit het fantastische b®ouwjaar 2015 en leeft volgens het motto: “mooie easygoing biertjes maken”. De naam van de brouwerij komt van het park Frankendael, dat dichtbij de brouwerij in Amsterdam Oost ligt. Wat vooral opvalt zijn het plezier, de leuke twist, de heerlijke bieren en de geweldige illustraties die hun bieren sieren. Gerund door een getrouwd stel. Frank & Lei van der Linden, blijft de brouwerij gestaag groeien. Met behulp van 55 investeerders hebben ze in 2016 €25.000,- opgehaald, zodat ze de brouwerij en de producten flink konden uitbreiden.

Brouwerij Frontaal
Breda

De slogan van Brouwerij Frontaal is 'Beer for thought'. Ze zijn een microbrouwerij in Breda, gevestigd op een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve ondernemers. Brouwerij Frontaal legt de nadruk op complexe, gelaagde en gebalanceerde bieren. Het assortiment bestaat uit basisbieren, maar ze hebben ook limited editions en seizoensbieren.

Brouwerij Groos
Rotterdam

Brouwerij Groos is een bierbrouwerij uit Rotterdam die officieel is opgericht in 2018. De brouwers Peter en Pim begonnen in 2015 hobbymatig met bierbrouwen en dat is uitgegroeid tot Brouwerij Groos. Groos is het Rotterdamse woord voor trots en dat zijn de brouwers zeker.

Brouwerij Gruut
9000 Gent

De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar aan de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans of Lucifer uit Dentergem.

Brouwerij Henricus
8380 Brugge

Brouwerij Henricus werd in 2013 opgericht door Mathias van den Poel. Het eerste jaar werden van zijn recepten meteen 800 hectoliter gebrouwen en de ambitie is om elk jaar fors te groeien.

Brouwerij Het Licht
Utrecht

Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkt volume en de bieren zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

Brouwerij Heuvel
Langbroek

De brouwerij is een initiatief van Frederik van Lynden van Sandenburg, Merijn Windemuller, Dick Engelgeer en Susan Claessens. Het bier wordt gebrouwen in Cothen, met gerst en water van de Utrechtse Heuvelrug. De heuvel waar het landgoed Maarsbergen aan grenst is 38 meter hoog en heet de Focoldus. So now you know!

Brouwerij Hommeles
Houten

Brouwerij Hommeles uit het Utrechtse Houten is in 2012 voortgekomen uit het Houtens Brouw Collectief. De naam is een speelse afgeleide van 'humulus', de Latijnse naam voor hop. Sinds 2016 is brouwerij Hommeles een zelfstandige onderneming die haar bieren naar eigen recept brouwt, indien mogelijk met ingrediënten uit de eigen omgeving. Hierbij maken ze als brouwerijhuurders gebruik van de installaties van professionele brouwerijen elders in Nederland.

Brouwerij Hoop
Zaandijk

In historisch Zaandijk staat sinds 2016 Brouwerij Hoop. HOOP staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Lekkere bieren, toegankelijk maar met karakter. Elk HOOP bier heeft zijn eigen naam, smaak en verhaal.

Brouwerij John Martin & Timmermans
1332 Genval

Eén eeuw vol schitterende avonturen Toen de beroemde Britse meesterbrouwer John Martin zich in 1909, precies 100 jaar geleden, in België vestigde, verklaarde hij: « Alleen kenners weten bieren zoals die van mij naar waarde te schatten. » Een hele eeuw lang hebben drie generaties van « The Finest Drinks Company » ons meegenomen op een prachtige reis door de wereld van ronduit opmerkelijke bieren. Vandaag genieten liefhebbers van fine ale's waar ook ter wereld elke seconde, dag en nacht, van twee van onze heerlijkste bieren ! Dankzij een unieke mengeling van Engelse traditie, Belgische knowhow en een flinke dosis lef zijn onze speciaal bieren ware schatten die we u graag willen laten ontdekken !

Brouwerij Kees!
Middelburg

Doorsnee, 'saaie' of matig gebrouwen bieren zijn er al genoeg. De ware bierliefhebber heeft behoefte aan verrassende IPA's, stouts en porters met gedurfde smaken, of aparte seizoensbieren, maar dan wel van de best mogelijke en meest constante kwaliteit. Zie hier in het kort de filosofie van Kees Bubberman, eigenaar van Brouwerij Kees! in Middelburg. Toegankelijk smakende bieren, maar wel met een twist, iets aparts, dat is zijn idee. Kees Bubberman startte zijn professionele brouwcarrière bij Brouwerij Emelisse in het Zeeuwse Kamperland. Hij was toen al jarenlang een meer dan verdienstelijk hobby-bierbrouwer. Opgeleid en op dat moment werkzaam als horecakok zag hij een unieke kans. Al binnen enkele jaren groeide Emelisse uit van een vooral op toeristen en bierbrouwers in de regio gerichte brouwerij tot een craft beer brewery van internationale faam. Tientallen vooral op Britse en Amerikaanse leest geschoeide en gedurfde IPA's, zware porters, coffee stouts, winterbieren en saisons verlieten de brouwerij.

Brouwerij Kleiburg
Amsterdam

Brouwerij Kleiburg is nauw verbonden met het protestantse klooster van Kleiburg. Deze bijzondere leefgemeenschap woont in drie op elkaar geschakelde appartementen in een flat in de Bijlmer. Hier kun je terecht voor een slaapplaats, om tot rust te komen of je geloof te belijden. En sinds kort ook voor je speciaalbier. Want dat doen kloosters nu eenmaal. Bier brouwen. Lekker bier bovendien.

Brouwerij Klein Duimpje
Hillegom

Klein Duimpje is er al een tijdje en als je naar de enorme bierlijst kijkt, dan zie je dat deze brouwerij zo’n beetje van alle markten thuis is. Klein Duimpje komt uit Hillegom, middenin de Bollenstreek. Brouwmeester Erik Bouman startte in 1990 met het maken van alcoholische dranken. In 1995 begon hij met het brouwen van bier. In 1997 won hij het NL Kampioenschap voor Amateurbierbrouwers. Sindsdien is de brouwerij blijven groeien. In 2011 opende Klein Duimpje een nieuwe brouwerij in de oude bollenschuren van een failliete bollenteler. In 2012 werd het proeflokaal geopend.

Brouwerij La Corne du bois des Pendus
6860/Ebly

De Brouwerij La Corne du Bois des Pendus, met zijn hoornvormige glas, is afkomstig van de grootste bos van België, het bos van Anlier, en komt overeen met een tragisch verhaal daterend van 1636 in de omgeving van Ebly. De eerste bieren van La Corne du Bois des Pendus werden op 4 maart 2010 verkocht. De bieren van La Corne du Bois des Pendus bestaan uit een Blond, een Black en een Tripel. De exploitatiezetel van de maatschappij bevindt zich in Ebly, maar het bier wordt gebrouwen in la Brasserie des Légendes te Ath

Brouwerij Laarbeek
Aarle-Rixtel

Brouwerij Laarbeek is een ambachtelijke brouwerij voor speciaalbieren. Zes vrienden besloten in 2004 om hun eigen bier te gaan brouwen. Tien jaar later brouwden de vrienden nog steeds en vonden de vrienden het tijd om hun bieren te delen met andere bierliefhebbers.

Brouwerij Leeghwater
De Rijp

Op nog geen kilometer afstand van onze brouwerij, in het Noord-Hollandse dorp De Rijp, werd in 1575 de man geboren naar wie onze brouwerij vernoemd is: Jan Adriaenszoon Leeghwater. Zo heette hij toen overigens nog niet. Leeghwaters geboortegrond, het polderlandschap tussen de Noord-Hollandse steden Alkmaar, Purmerend, Haarlem en Amsterdam, bestond toendertijd uit veenweiden; kwetsbare eilandjes omringd door water. Daar wilde Leeghwater iets aan doen. Sterker nog, het beschermen van ‘zijn’ eiland De Rijp tegen de dreiging van het water werd één van zijn levensdoelen. De eerste helft van de 17e eeuw was Leeghwater als ingenieur nauw betrokken bij het droogmaken van de Beemster (1612), de Purmer (1622), de Heerhugowaard (1625), de Wormer (1626), de Schermer (1635) en de Starnmeer (1643). Voor het eerst in de geschiedenis werden er molens ingezet om het water uit meren weg te pompen. De Beemsterpolder is daarom opgenomen op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. Jan Adriaenszoon Leeghwater maakte van hoog water laag water en de veenweiden veranderden in vruchtbare polders. Langzaamaan ontstond dat waar Leeghwater van droomde, zijn Magnum Opus: het Land van Leeghwater. Leeghwater veranderde zijn naam overigens al in 1605, nog voordat het droogleggen van de polders was begonnen. Daarvoor heette hij enkel Jan Adriaenszoon. Eigenwijs als hij was, dacht hij waarschijnlijk dat het hem wel zou lukken; het creëren van het Land van Leeghwater. En hij had gelijk.

Brouwerij Maallust
Veenhuizen

Brouwerij Martinus
Groningen

In de binnenstad van Groningen, op een steenworp afstand van de Grote Markt, brouwt Martinus speciaalbieren in een uniek industrieel pand aan de Kostersgang. Brouwerij Martinus is een familiebedrijf. Na twintig jaar een drukkerij te hebben gerund, besloot ondernemer Albert-Jan Swierstra het over een andere boeg te gooien. Samen met echtgenote Henriëtte en jongste zoon Martijn die de bieren brouwt werd medio 2015 de brouwerij gestart. Waar eens de drukpers stond te draaien, staan nu de brouwketels te pruttelen. Wat begon als een hobby in de keuken thuis is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een proeflokaal en een restaurant.

Brouwerij Maximus
De Meern

Brouwerij Maximus uit Utrecht is een brouwerij en proeflokaal in één. Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien

Brouwerij Mokke
Borgerhout

Several years ago, MOKKE began with a vision for a new range of artisanal full-flavoured beers for a contemporary market. The original recipes of the MOKKE beers have been devised by master brewers, using state-of-the-art equipment and world-famous Belgian beer expertise. MOKKE beers are brewed using traditional techniques and only natural flavours, creating an unforgettable taste experience in every bottle. Two cousins, originally from Antwerp, Wim & Wim are on a mission to bring this unique Belgian beer to more beer bars & restaurants around the globe! Wim Gyselen has decades of international sales experience and is keen to give this beer attention it deserves. Wim Van Thielen brings a wealth of hospitality know-how with years in the kitchen spent working with flavours. His restaurant in Blue Mountains, Sydney, was renowned for its Belgian beers.

Brouwerij Omer Vander Ghinste
B-8510 Bellegem

Om de meer dan 120-jarige brouwtraditie van 5 generaties Omer Vander Ghinste in de verf te zetten, wordt de brouwerij in 2014 terug omgedoopt naar Brouwerij Omer Vander Ghinste. Brouwerij Omer Vander Ghinste brouwt karakterbieren volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken. Ze hoopt dit nog vele generaties te doen.

Brouwerij Ouderkerk
Amstelveen

In 2014 besloot Paul zelf thuis bier te gaan brouwen. Het werd een ‘vader-zoon’/ familieproject. Terwijl ze experimenteerden met hun recept werd er door de hele familie ook nagedacht over een naam voor het nieuwe bier. Ouderkerk a/d Amstel heeft een rijke en fascinerende geschiedenis. Het dorp verdient een bier die deze geschiedenis eer aan doet. Ze wilden de naam van hun bier koppelen aan de naam van het dorp… Dit bracht tot ‘Ouderkerk’s Goud’

Brouwerij Pampus
Amsterdam

Brouwerij Pirlot
Zandhoven

Midden jaren ‘80 begon Guy Pirlot met zijn hobby in de keuken van moeder de vrouw. Een grote pot van 10 liter en een thermometer waren mijn voornaamste werktuigen. Een lekkere, stevige blonde was zijn doel. De Tripel die herhaaldelijk uit de brouwketel stroomde werd steeds opnieuw door vrienden en kennissen gewikt en gewogen en telkenmale volgde er een nieuw, aangepast brouwsel. Ondertussen gebeurde deze miraculeuze verandering van water, mout en hop in BIER in een iets grotere installatie: een zelf omgebouwde koperen verwarmingsketel van 50 liter. De brouwer werd in de loop der tijd steeds meer door zijn omgeving om de oren geslagen met uitspraken als: “amai, daar moet ge meer mee doen” of “waarom verkoopt ge dat goddelijk spul niet” of nog “waarom begint ge geen brouwerij”…. Uiteindelijk wisten ze hem ervan te overtuigen om het bier ook te laten proeven door een groter publiek. In 1998 werden dan de nodige paperassen in orde gebracht en … een nieuwe commerciële hobbybrouwerij was geboren. Al snel was de capaciteit van de zelf gemaakte ketel van 50 liter ontoereikend en, door het succes gedwongen, trok de brouwer menige zaterdagmorgen naar Wetteren om te gaan brouwen in de installatie van André Paeleman. Ook dit werd op de duur niet meer haalbaar en de volledige productie verhuisde naar de Proefbrouwerij in Lochristi. We zijn nu in 2001. De volgende stap naar een volwaardige eigen brouwerij was ietsje moeilijker om te zetten. Een locatie werd uiteindelijk gevonden in 2007 in de Heistraat in Zandhoven. Om de oude boerderij als brouwerij te kunnen gebruiken moest er eerst een RUP worden opgemaakt. Na 3 jaar van administratieve beslommeringen werd de goedkeuring dan uiteindelijk toch bekomen in 2010. Ondertussen werd er ook een bank bereid gevonden om mee te gaan in de financiering van een dergelijke zeer kapitaalsintensieve bezigheid. De nodige contracten werden afgesloten en de renovatie van de oude hoeve en de bouw van het nieuw gedeelte kon aanvangen in de lente van 2011 zodat de eerste bieren in september uit de brouwketels stroomden.

Brouwerij Poesiat & Kater
Amsterdam

Het verhaal van Poesiat & Kater begint al in 1733 toen Jan van den Bosch zijn bierbrouwerij en azijnmakerij ‘De Gekroonde Valk’ startte aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam. In 1791 werd de bierbrouwerij vernoemd naar de nieuwe eigenaar Jan Messchert van Vollenhoven. Zij exporteerde bier over de hele wereld en was rond 1900 de grootste brouwerij van Nederland. Het bekendste en meest gedronken bier was de Van Vollenhoven’s Extra Stout. In 1949 werd de brouwerij overgenomen door Heineken. Even later werd de brouwerij gesloten en gingen de brouwvolumes over naar de ketels van Heineken (en Amstel). Alleen het aloude Van Vollenhoven’s Extra Stout overleefde, en werd nog op kleine schaal gebrouwen en op de markt gebracht. Toen Heineken begin deze eeuw stopte met de productie van het stout, greep stichting De Gekroonde Valk haar kans. Zij bezit de originele receptuur en brengt sinds 2006 het roemruchte Van Vollenhoven’s Extra Stout zelf op de markt. Toen Jesse van Vollenhoven in 2014 de stichting benaderde om een bierbrouwerij te beginnen was de keuze snel gemaakt. In maart 2017 opende Brouwerij Poesiat & Kater haar deuren en brouwt weer als vanouds Van Vollenhoven bieren.

Brouwerij Pronck
Leiden

Eigenzinnige bieren, met smaak. Dát is Pronck. Per maand brouwen wij 5000 liter bier. Alle bieren ontwikkelen, brouwen en bottelen we uiteraard zelf. Met aandacht, zonder compromis en met liefde.

Brouwerij Quispel

Als trotse oprichters presenteren wij u ons unieke familierecept: Quispel Witbier Dit witbier waar u van gaat Quispelen is te bestellen in Rotterdam en omstreken

Brouwerij Redbad i.o.
Leeuwarden

Brouwerij Redbad is een brouwerij uit Leeuwarden die sinds 2015 actief is. Redbad was de eerste echte koning van Friesland. En net als de brouwers van RedBad was hij een eigenwijze man die zich het kaas niet van het brood liet eten. Hij wist de Franken in z'n regeerperiode op afstand te houden. RedBad brouwt voornamelijk Weizen. In de toekomst is het de bedoeling een echte Friese Weizen te brouwen van Friese gerst en tarwe.

Brouwerij Riethoff
Waddinxveen

De “Gouwe Bieren” worden op de markt gebracht door Brouwerij Riethoff. De naam “Gouwe Bieren” is afgeleid van de rivier de Gouwe, welke door Alphen aan den Rijn via Boskoop en Waddinxveen naar Gouda loopt. De brouwer wil op deze wijze een bijdrage leveren aan de promotie van het speciaalbier en de Zuid-Hollandse plaatsen langs de rivier de Gouwe. De brouwerij heeft momenteel drie bieren in het assortiment: Gouwe Hefbrug (biertype Irish Red Ale), Gouwe Veenbonk (biertype Dubbel) en Gouwe Rietpluim (biertype Witbier).

Brouwerij Roman
Oudenaarde

Als oudste familiebrouwerij van België, staat Brouwerij Roman bekend om haar rijke assortiment aan bieren. Deze worden één voor één gebrouwen op ambachtelijke wijze, met traditioneel vakmanschap en veel liefde voor het bier en dat al bijna 5 eeuwen lang…. Het verhaal start in 1545 bij Joos Roman. Die had in die tijd in Mater, een deelgemeente van Oudenaarde, een bed and breakfast avant la lettre genaamd “De Clocke”. Deze lag langs de handelsroute van Duitsland naar Frankrijk. Er was een herberg, een boerderij, een maalderij, een mouterij en natuurlijk ook een brouwerij. Bier brouwen was toen maar één van de vele activiteiten die er gebeurden. Het was pas later, naarmate de volgende generaties aan het roer kwamen, dat bier brouwen de hoofdactiviteit van de familie werd. Passie voor bier zit in de genen: vandaag staan Carlo en Lode Roman (14de generatie) aan het hoofd van de Brouwerij. Met gevoel voor traditie én oog voor innovatie brengen ook zij de kunst van het brouwen naar de hoogste standaard met als missie de creatie van de perfecte smaaksensatie: creating pleasure since 1545.

Brouwerij Scheveningen
Den Haag

Zoals de naam al zegt, brouwen zij hun bieren op Scheveningen. En dat doen ze met trots al sinds 1996. Ze laten ons graag inspireren door deze prachtige plek aan zee. Dat zie je en proef je terug in hun bieren die zich kenmerken door het avontuurlijke karakter en vriendelijke smaak. Recht uit het hart, recht door zee!

Brouwerij Sint Crispijn
Waalwijk

Sint Crispijn brouwt een breed palet aan speciaalbieren, goed bier zonder pretenties. Al onze bieren worden gebrouwen, en gebotteld in onze moderne brouwerij, in een voormalig graanpakhuis aan de Winterdijk in Waalwijk. Gebrouwen met uitsluitend 100% natuurlijke producten en eerlijke passie. De bieren worden niet gefilterd en zijn ongepasteuriseerd wat resulteert in een volle rijke smaak. In onze volledig roestvrijstalen moderne brouwerij kunnen wij partijen brouwen van 500 liter. Wij hebben een capaciteit van 6 gisttanks en brouwen 1 a 2 keer per week. Het proces, vanaf het schroten van de mout tot het tappen van ons bier in ons brouwcafé, duurt 6 weken en is volledig gecontroleerd. Alles doen wij onder 1 dak, het van brouwen naar afvullen tot etiketteren. Uiteindelijk stroomt het vanuit de tap in het brouwcafé rechtstreeks het glas in.

Brouwerij Slaghmuylder
Ninove

Brouwerij Slaghmuylder is opgericht in 1860 door Emmanuel Slaghmuylder. Rond de eeuwwisseling nam zijn zoon Ernest het bedrijf over. Hij huwde Marie Van Roy, een dochter uit een brouwersfamilie van Wieze. Rond die tijd kocht vader Slaghmuylder abdij-grond waar zijn drie zonen: : Emile (°1900), Edmond (°1901) en Edouard (°1905) in 1925 een nieuwe brouwerij begonnen. In de nieuwe brouwerij kon in 1926 al dadelijk met het nieuwe brouwprocédé voor bier van lage gisting (8°C) gestart worden. Midden jaren zestig werden de drie broers opgevolgd door hun zonen. En vanaf 1979 werd door de drie neven met het brouwen van de Witkap Pater begonnen op verzoek van de brouwerij "De Drie Linden" uit Brasschaat. In 1981 werd de Witkap Pater officieel overgenomen. Vandaag is Brouwerij Slaghmuylder een uniek familiebedrijf dat voortbouwend op een rijke traditie vooral vooruit kijkt naar de toekomst.

Brouwerij Stijl
Almere

Stijlvol bier met een twist! Dat brouwt deze familiebrouwerij in Almere. Vaak met bijzondere ingredienten, zoals de Dennentoppen Blond, Russian Imperial Stout met zeezout en vanille. Zij werken aan een duurzame brouwerij. Als voortrekker in lokaal en circulair brouwen. Met Flevolandse granen en bieren met restbrood, zoals de Ally Pale Ale en Flevo Pils. De restgranen uit het Bierlab worden door de bakker dan weer omgetoverd in heerlijk brood!

Brouwerij Strubbe
8480 Ichtegem

In de schaduw van de Ichtegemse kerk ligt Brouwerij Strubbe, een brouwerij die al generaties lang behoort tot de familie Strubbe. De bierproductie gebeurt nog steeds op een ambachtelijke manier, zij het met moderne productiemethodes. Ook in het buitenland lusten ze wel een Ichtegems gebrouwen biertje. Een groot deel van de bierproductie wordt verscheept naar het buitenland waaronder Italië, Duitsland, maar ook naar Japan en zelfs Amerika. Het succesverhaal van brouwerij Strubbe is er dan ook eentje die leest als een echte story waarbij een grote passie en ongebreideld enthousiasme voor het bierbrouwen generatie na generatie werd doorgegeven.

Brouwerij Tamesteut
Hoorn

De brouwerij werd opgericht door Joep Schagen uit komstig uit Hoorn, in 2018 brouwde hij het speciaalbiertje: Naughty Badass Modder Fokker. In 2019 heeft hij met dat biertje de 1e plek bereikt op de Bierverkiezing in Noord-Holland onder de afdeling Zwaar bier.

Brouwerij The Musketeers
Sint-Gillis-Waas

Brouwerij The Musketeers maakt bier dat doet praten. Dat doen we ondertussen al meer dan 20 jaar. We staan in binnen- én buitenland bekend om onze Troubadourbieren, onze Belgian Legend Series en Bucket List Series. Het zijn telkens bieren met een verrassend karakter én met een verhaal.

Brouwerij Tiecelijn i.o.
Heemskerk

Dennis Berkhout begon in 2000 met het brouwen van bier. Op een gasfornuis met een 8 liter pannetje bij zijn ouders in de keuken. De keuken werd verruild voor de garage, het pannetje werd vervangen door een pan van 20 liter. In 2014 (na een tijd niet echt gebrouwen te hebben) pakt hij de draad weer op. En in februari 2016 schrijft hij zich in bij de Kamer van Koophandel. De naam voor de brouwerij komt uit het Middeleeuwse dierenverhaal over Reinaert de Vos, dat vol staat met satirische verwijzingen naar de mensenmaatschappij. De raaf ‘heer Tiecelijn’ is de boodschapper tussen de andere dieren in het verhaal. Zijn bieren brouwt Dennis bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest, waar op 4 mei 2016 het eerste bier werd gebrouwen.

Brouwerij Troost
Amsterdam

Bij Brouwerij Troost willen zee op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin.

Brouwerij van den Bossche
Sint-Lievens-Esse

Lekkere, artisanale bieren die op een familiale wijze worden gemaakt in een geklasseerde brouwerij. Dat is de succesformule van Brouwerij Van Den Bossche. Een ziel. Het karakter van generaties. Dat hebben de bieren van deze familie voor op elke nieuwe brouwerij. De liefde van de familie voor hun bier vertaalt zich in de verkoop. Wij zien het bier van Van Den Bossche ook graag. Klanten worden zelfs wat familie. Als mensen van ver zwaaien, weet je dat de waardering voor wat je vertegenwoordigt écht is.” (Marc) “Noem ons gerust de missionarissen van Pater Lieven! Bruno ging als eerste met het bier de baan op. Wij zetten zijn werk nu verder. We hebben het geluk te werken voor een brouwersfamilie die ambachtelijke bieren brouwt. De familie Van den Bossche heeft een lange geschiedenis en levert alleen topproducten af. Wij staan als één man achter hun filosofie. Ons verkoopteam bouwt elke dag aan de bekendheid van de Pater Lieven en Buffalo bieren in de wereld. Met ‘flesjes gevuld met liefde’ bereiken we meer klanten dan ooit tevoren.” (Luc) “Traditie en erfgoed bewaren we zoveel we kunnen, omdat ze de uitstraling van onze brouwerij mee bepalen. Als mensen Brouwerij Van Den Bossche bezoeken, kijken ze altijd hun ogen uit. We zijn er trots op dat we al ons bier nog in koperen ketels brouwen. Alle andere stappen van het productieproces heb ik gaandeweg gemoderniseerd. Op zeker moment werd het dorpszicht van Sint-Lievens-Esse geklasseerd. Op vraag van de gemeente stemden we er mee in de brouwerij te laten beschermen. Aan het zicht op de binnenkoer mag niets meer veranderen. Dat is niet erg. Achteraan is genoeg plaats om uit te breiden!”

Brouwerij Van Eecke
Watou

Brouwerij Van Eecke werd in 1624 opgericht in Watou, en is daarmee een van de oudste Belgische familiebrouwerijen in Watou. De brouwerij kreeg na de Tweede Wereldoorlog bekendheid met haar lijn abdijbieren Kapittel. Het bier wordt gebrouwen bij Van Eecke, maar de lagering en afvulling gebeurt bij Brouwerij Het Sas. Sinds november 2016 heeft de samenwerking met Brouwerij Het Sas een nieuwe dimensie gekregen onder de naam van Leroy Breweries. Beide brouwerijen gaan verder onder deze overkoepelende naam door het leven.

Brouwerij van Honsebrouck
8870 Emelgem

Op 1 januari 2009 gaf Luc Van Honsebrouck, toen negenenzeventig, de roerstok over aan zoon xavier (°1967). Xavier was toen al ruim twintig jaar lang actief in de brouwerij, vooral in verkoop en export. Geleidelijk nam hij de leiding over van zijn vader. De tijden zijn veranderd. Zolang meneer luc de brouwerij leidde, ontving de brouwmeester of iemand van marketing de journalisten. Pas na het bezoek maakte luc zijn opwachting in het proeflokaal voor een rondje. Xavier ontvangt de gasten zelf, zet zelf een kopje koffie en schenkt zelf het bier uit. Eens brouwer, altijd brouwer.

Brouwerij van Steenberge
9940 Ertvelde

Brouwerij Van Steenberge staat garant voor onafhankelijkheid, vooruitgang en groei. Ze legt de nadruk op traditionele brouwkunst aangepast aan de technologische evoluties en garandeert betrouwbare kwaliteit en service. Respect voor de medewerkers en zorg voor het milieu staan centraal in het beleid.

Brouwerij Vandeoirsprong
Oirschot

Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong.

Brouwerij Viven
Sijsele

De biertjes van Brouwerij Viven worden gebrouwen door Tony’s echtgenote Krystle. Als één van de weinige vrouwelijke Belgische brouwsters voorziet ze de bieren van hun unieke smaak. De missie van het koppel bestaat erin om de Belgische brouwkunst toe te passen op niet-Belgische bieren. Door de jaren heen werd het gamma gevoelig uitgebreid met niet-alledaagse bieren waarvan verschillende pareltjes u zeker zullen kunnen bekoren.

Brouwerij Wilderen
3803 Wilderen

Where in earlier days the oxen stables were located today is found a state-of-the-art brewery.. During a restoration of the building, the old facades of the building were fully propped up and renovated. The contemporary architectural design provides for a charming arch between the former distillery and the modern brewery building. The brewery can be seen and explored during guided tours.

Brouwerij Wolf
3200 Aarschot

Brouwerij Wolf maakt op ambachtelijke, professionele wijze bieren van hoge gisting. Een tweede gisting gebeurt op de fles en bepaalt mede het karakter van deze unieke, eigentijdse speciaalbieren. De diversiteit tussen onze bieren zorgt ervoor dat elke fijnproever hier zeker z’n gading kan vinden.

Brouwerij Zeeburg
Amsterdam

Eigenaar Robert van Lil woont in Zeeburg. Nou, zie daar de herkomst van de naam van de brouwerij. Na eerst thuis gebrouwen te hebben is hij in 2009 officieel gestart met de brouwerij. De brouwer heeft drie verschillende bieren in het assortiment. Er wordt druk gedroomd over een eigen brouwerij en proeflokaal in Amsterdam. Voor nu wordt de Dubbel Bock die je vasthoudt (als ook de Tripel) volgens eigen recept gebrouwen door de vrienden van de Proefbrouwerij in Lochristi (Belgie)

Brouwerij Zeglis i.o.
Alkmaar

Wat mist er nou nog in Alkmaar? De kaasstad die ook bierstad is? Voor ons is het antwoord op die vraag simpel: onze eigen brouwerij, compleet met ketels, die missen we nog. Brouwerij Zeglis huurt op dit moment nog ketels bij bevriende brouwerijen, maar we zijn zeker van plan een echte eigen brouwerij te beginnen in Alkmaar. Als dat zover is lees je dat natuurlijk hier. Tim Onze brouwer is Tim de Goede, een toegewijd bierliefhebber en in de jaren vóór Zeglis een enthousiast hobbybrouwer. Zo heeft hij ervaring opgedaan en heeft hij de ingrediënten leren kennen die hij nu voor de bieren van Zeglis gebruikt. Tim heeft speciale interesse in rookbieren en houdt verder van bitter, dat proef je zeker terug in de bieren die hij brouwt. Gert-Jan Gert-Jan Geugjes is een echte horecaman en Alkmaarder. Gert-Jan weet hoe het er achter de bar aan toe gaat en er voor zorgt dat ons bier op de juiste plek terecht komt. Natuurlijk houdt Gert-Jan ook van bier en hij liep dan ook al lang met het idee rond om een Alkmaars bier op de markt te brengen, een wens die uit is gekomen met het oprichten van brouwerij Zeglis. Paul Dekker weet alles van techniek en dat is geen overbodige luxe in een brouwerij, want bier brouwen is ook echt een technisch proces. Paul heeft altijd in het bedrijfsleven gewerkt en weet dan ook als geen ander hoe je een beginnende onderneming op weg helpt. Brouwerij Zeglis heeft dan ook veel aan zijn kennis en aan zijn ervaring. Niet verrassend: ook Paul is een echte bierliefhebber. De vrijwilligers Een brouwerij kan niet zonder zijn vrijwilligers, ontwerpers, raadgevers en andere ondersteuners! Wij danken iedereen die bij de brouwerij betrokken was, is en zal zijn. Speciale dank gaat onder andere naar Marcel voor de teksten en het voorproeven, en natuurlijk KrijnDesign voor het ontwerp van ons logo.

Brouwersnös
Groenlo

Groenlo heeft een eeuwenlange zeer sterke verbondenheid met bier. Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt hier pas in paniek als het bier op is. Gelukkig is er in deze prachtige historische vestingstad weer een eigen brouwerij teruggekomen: Brouwersnös. Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. En niet zo’n beetje ook. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en zeker ook de vele toeristen. Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana. Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. Jos hoefde niet lang na te denken over deze unieke kans. En zo geschiedde.

Brouwpact
Wognum

Vrienden en bierliefhebbers Bryan van der Voort en Rik Nahuijsen begonnen als hobbybrouwers. Onder de naam BlackBird werd hun Black IPA het eerste bier dat zij in december 2015 op de markt brachten. Brouwpact maakte aanvankelijk gebruik van De Loonbrouwerij in Cothen.

Brunehaut
Brunehaut

4 punten van Brunehaut Brunehaut is een 100% biologische brouwerij die ambachtelijke bieren van hoge gisting produceert, hergist op de fles. Ze verdedigen maatschappelijke waarden, respect voor onze medewerkers, onze klanten, onze leveranciers en de planeet. We zijn toegewijd aan het produceren van al onze bieren met lokale biologische gerst, wat zorgt voor een behoorlijk inkomen voor de lokale boeren die ons hun granen leveren. 70% van onze elektriciteit wordt geproduceerd door de 350 zonnepanelen die in de brouwerijk zijn geïnstalleerd. Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk is een must.

Brussel Beer Project
Brussel

Het idee is om co-creatie te benutten en het klakkeloos copy-pasten achter te laten. We zijn trots dat we geboren zijn in 2013 en niet in 1492 ! We ademen het hedendaagse Brussel, een kosmopolitische stad die beweegt en evolueert. De kracht van België was altijd zn zoektocht naar smaak - het zou spijtig zijn nu op onze lauweren te rusten. Sinds enkele jaren is er een nieuwe golf ontstaan - gedurfd, creatief, samenwerkend - die het idee van de smaak uitdaagd. ...

Bruut Bier
Amsterdam

Pas du Poespas! Bruut onderscheidt zich met frisse ongefilterde bieren die niet worden gepasteuriseerd. De recepten zijn gestoeld op de Belgische traditie en worden tegelijkertijd verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Bruut experimenteert regelmatig met nieruwe recepturen en leert gaandeweg van de fouten die ze maken. Hierdoor hebben de bieren van Bruut altijd heel wat klassieke eigenschappen en zijn ze vernieuwend tegelijk.

Buddelship
22525 Hamburg

BIER MET KARAKTER - ONGEFILTERD EN ZONDER COMPROMISSEN. Op veel plaatsen in Duitsland, maar vooral in ons noorden, is het besef volledig verloren gegaan dat bier een vers lokaal gebrouwen en voor onmiddellijke consumptie natuurlijk product is. Globalisering, massaproductie, standaardisatie, marketing en prijsoorlogen zijn aan de ene kant; Kwaliteit, variëteit, smaak en versheid meestal aan de andere kant. Misschien is deze ontwikkeling nergens duidelijker dan in Hamburg, eens geroemd om het "Brauhaus" en nu min of meer verdwenen als een brouwerij van de Hanze en nu als het gaat om bier, volledig van de kaart, om niet te zeggen overspoeld!. Buddelship wil de ziel van bier, namelijk de passie en het vakmanschap van het brouwen tot leven te wekken en te vullen met alle natuurlijke, historische en geografische diversiteit en die Hamburg en de wereld weer bieden. Bier is meer dan alleen een drankje, het is het leven van, liefde voor de natuur en internationale culturele erfgoed. Daarom laten we ons bier zoals het is: ongefilterd, fris en levend.

Budelse Brouwerij
Budel

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude traditie. Sinds 1870 verankerd in het hart van het Brabantse Budel. Opgericht door Gerardus Arts onder de naam ‘De Hoop’. Inmiddels leiden wij, de vierde generatie van de familie Arts, met veel liefde voor het brouwersvak, de brouwerij.

Caldera
Ashland

Caldera Brewing Company is located in Ashland, Oregon, and is dedicated to producing uncompromised quality ales, lagers, sodas and cuisine. In 2005, Caldera became the first craft brewery on the West Coast to brew and can its own beer, helping to start a revolution. Today, six of Caldera's most popular beers are available in cans year round and four seasonals, with several more currently available in 12 oz and 22 oz bottles

Callantsoger Bier

Callantsoog is een prachtige badplaats in de Kop van Noord-Holland. De duizenden toeristen die het dorp jaarrond bezoeken zorgen ervoor, dat er altijd een aangename vakantiesfeer heerst. Callantsoger Bier brouwt speciaal bier om een heerlijk moment van genot te ervaren. Stuk voor stuk toegankelijk & vol van smaak! Voor bierliefhebbers, door bierliefhebbers! - Proost!

Caulier
Ghislenghien

Caulier bestaat al sinds 1842 en komt uit Neufvilles, Belgie. De geschiedenis van deze brouwerij is er één van overnames, doorstarts en nieuwe eigenaren. Op zich heel interessant, maar best een lang verhaal. Wat veel leuker is, is dat Caulier voornamelijk suikervrij brouwt. En dat ze een eigen brasserie / bar in Rome hebben waar ze de verschillende bieren van hun “Belgische moeder” serveren.

Cerveses La Pirata
08260 Súria (Barcelona)

The pirates after a riot, used to set the enemy ships on fire to eliminate any evidence. That's why most people think that the word "pirate" comes from the Greek word pyros ("fire"). La Pirata Brewing is that; incendiary, craft and natural beers.As beer lovers, we started making the first batches in the kitchen at home almost 10 years ago. The first catastrophes were giving way to something more and more drinkable. Just in the moment where the beers began to look and taste as they should do, more and more friends started coming home so our production had to increase. People liked these "pirata" beers so much and we finally had to make a decision: La Pirata Brewing came out of hiding!

Cinema Brewers
Amsterdam

We love film. We love beer. And we can’t choose. So we took the Mormon route: we do ‘em both. Yep, that’s the formula: two local filmmakers from Amsterdam brewing beer inspired by movies everyone should have seen.

Contreras
Gavere

Brouwerij Contreras, vroeger Brouwerij Latte genoemd, is een Belgisch familiebrouwerij opgericht in 1818 door Valère Latte en gelegen in de Oost-Vlaamse gemeente Gavere. Het bedrijf kwam in handen van de familie Contreras toen René Contreras het in 1898 overnam. Hij verkocht het bedrijf in 1920 aan zijn neef Marcel Contreras. Diens zoon Willy Contreras nam later de brouwerij over van zijn vader. De brouwerij wordt tegenwoordig geleid door het echtpaar Frederik De Vrieze en Anne Contreras (dochter van Willy Contreras).

Coronado Brewing
Coronado, CA 92118

When we opened the doors to our beach town brewpub on Coronado Island in 1996, we wanted it to be the kind of place where friends could enjoy great beer, a good meal and a laid-back atmosphere. Our award-winning beer is now available coast to coast, but the spirit of our family-owned brewery hasn’t changed. We’re still sharing our passion for craft and celebrating our authentic coastal vibe–all inspired by our San Diego roots. Welcome to Coronado Brewing Company. Stay coastal.

Corsendonk
2300 turnhout

Kopieren van boeken, bijbelles en doceren in Latijn. Dat is waar de monniken van Corsendonk goed in waren. In 1342 startten ze ook met het brouwen van bier. In 1784 werd de orde gesloten en in 1789, na de Franse revolutie, werd het klooster en de eigendommen openbaar verkocht. Het bier brouwen werd vanaf 1906 weer hervat door de heer Henricus Keersmaekers in Priorij Corsendonk met de naam Patersbier. Dat werd in 1982 veranderd in het bekende Corsendonk bier.

Crabbelaer
Gent

Net zoals de originele Crabbelaer voor en door Gentenaars gebrouwen werd willen de huidige zaakvoerders ook nu dat Crabbelaer een bier wordt voor en door Gentenaars. De uitbouw van de nieuwe brouwerij wordt gepland binnen Gent zelf en het bier zal binnen België enkel in Gent te verkrijgen zijn. De rest van de oplage is bestemd voor export. De rijke brouwgeschiedenis waar Gent terug op kon vallen, was helaas quasi helemaal verdwenen. Na de sluitingen van de grote brouwerijen in Gent in de jaren 60-70 (Aigle Belgica, Ultra, Excelsior, Meiresonne) schoot er van de meer dan 300 brouwerijen die Gent ooit rijk was letterlijk geen enkel meer over. Sinds 2009 is daar met Stadsbrouwerij Gruut echter verandering in gekomen en kan Gent eindelijk weer rekenen op een actieve brouwerij binnen de stadsgrenzen. Met de komst van Brouwerij De 6 Helmen en zijn Crabbelaer wordt Gent opnieuw een echte op en top bierstad!

DAVO Bieren
Deventer

Begonnen met zijn vieren. Arnoud, Marijn, Jos en Frits. Ontstaan in 2012, vooral om onszelf van bier te voorzien. We brouwden toen, jawel, in pannen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van 32 gepassioneerde bierliefhebbers, een brouwerij en twee bars: De DAVO Brewpub! In Deventer en de DAVO Bar in Arnhem. Voor de rest is er niets veranderd. Nog steeds werken we elke dag keihard om fijne bieren te maken, te delen en te drinken. Met liefde en nog meer plezier. Zodat we kunnen proosten met lekker bier en leuke mensen. Gegarandeerd.

De Brouwschuur
Weert

In 2012 een idee, in 2014 heuse pico-brouwerij met barretje in een houten schuur achter het huis. Dat smaakte Erwin Strijbosch gauw naar meer. Hij zette in 2016 zijn liefde voor het bier en zijn passie om dit te brouwen om naar een 10 Hl brouwerij in een fantastisch pand in de Weerter binnenstad. Geen volautomatisch gebeuren, maar handwerk van graan tot kraan. Brouwen is en blijft vooral een ambacht met de nodige aandacht, liefde en energie. Dat er een professionele brouwinstallatie, vergistingsketels, bottellijn en zelfs een separator staat, maakt dat de ambacht meer dan voldoende gereedschap krijgt om tot een mooi product te komen.

De Brouwvakkers
Leeuwarden

De brouwerij is zoals zoveel brouwerijen voortgekomen uit de liefhebberij voor speciaalbier. In 2017 begonnen wij met het brouwen van ons eerste biertje. Je kent het wel, een leuk doe-het zelf-pakketje met alles er op en er aan om aan de slag te gaan in je eigen keukentje. Zo gingen we aan de slag en na een tijdje, voila… ons eerste zelf gebrouwen bier! Hierdoor was ons enthousiasme gewekt en gingen we voor een tweede ronde, maar dan toch met een recept met een eigen twist. Zo ontwikkelde we onze bieren tot een mooi bier met een eigenzinnig karakter. Langzamerhand ontstond het idee om het bier op de markt te brengen. Vragen vanuit de directe omgeving of het bier ook te koop was bevestigden het idee, dat het toch wel erg leuk zou zijn om het bier commercieel te gaan brouwen. Zo hebben wij halverwege 2018 de knoop doorgehakt en zijn wij in hetzelfde jaar gestart met het opzetten van een eigen brouwerij. De Brouwvakkers werd hiermee een feit! Ons doel is om mensen te laten genieten van de bieren die wij brouwen. Wij zijn altijd bezig met het ontdekken en creëren van geweldige nieuwe smaken of het herontdekken van oude stijlen met als toevoeging, onze eigen twist. Ons bier moet een bier zijn met een eigen karakter, lekker eigenwijs en vaak vol en zacht van textuur. Hierdoor is elk bier een nieuwe ontdekking dus laat het je smaken en geniet er vooral van! Tsjoch!!! – Chris en Oetse

De Dorstige Mees
Den Haag

Ramon begon met bierbrouwerijen eerst als een hobby, maar in 2017 werd het voor Ramon toch wat serieuzer. Na veel proberen en de recepten te verfijnen kreeg hij veel positieve reacties van alle hoeken waarbij hij ook werd benaderd door grotere brouwers voor een mogelijke samenwerking. Sindsdien worden de bieren gebrouwen bij Naeckte Brouwers.

De Eeuwige Jeugd
Amsterdam

Eeuwig jong blijven, als sinds mensenheugenis zijn we er door geobsedeerd. Maar het geheim hebben we nog steeds niet ontmaskerd. Het zit niet in een fontein of in het het elixer van een medicijnman en al helemaal niet in een pastinaak-spruiten-smoothie. Weet je wat het is? We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen. Ze maken geen toverdrank waar je pardoes weer jong van wordt of grootste krachten van krijgt. Dat heb je allemaal ook niet nodig want je bent al een superheld. Maar zelfs Batman heeft soms een sidekick nodig. Want dat je ouder wordt is een gegeven. Hoe jong je blijft, dat is een keuze. Wat willen de mannen van Brouwerij de Eeuwige Jeugd zeggen? De Eeuwige Jeugd zit van binnen, dus haal eruit wat erin zit. ''Oud worden kan altijd nog''

De Gijzelse Microbrouwerij
Gijzenzele

Robin en Yannick De Pelsmacker , twee broers en bovendien twee fanatieke bierliefhebbers. Na vroeger brouwerijbezoeken te organiseren, waren ze enorm gefascineerd geraakt door de kunst van het brouwen. Ze vonden dat de tijd rijp was om hun eigen creaties op poten te zetten. Daarom richtten zij 'De Gijzelse Microbrouwerij' op.

De Gouden Boom
Brugge

De Gouden Boom is gelegen in de oude binnenstad van het historische Brugge waar een zekere Jan Hugheins bier brouwde sinds 1455. Jules Vanneste kocht het gebouw dat in die tijd nog stokerij ‘t Hamerken huisvestte in 1872. In 1889 zet hij de stap om de stokerij definitief te verbouwen tot een brouwerij. Al snel zijn de hogegistingsbieren van ‘t Hamerken een begrip in de Brugse regio. In 1983 krijgt de brouwerij de naam de Gouden Boom. Deze naam verwijst naar het huwelijk van Margaretha van York met Karel de Stoute in 1468, waar de winnaar van het riddertornooi een Gouden Boom – het Brugse stadssymbool – meekreeg als trofee. Het beschermde mouterijgebouw van de oude brouwerij in Brugge werd geïntegreerd in een nieuwbouw woonproject. De productie van de Brugse stads-en abdijbieren werd in 2004 om milieutechnische redenen overgebracht naar de hogegistingsbrouwerij PALM, die de traditie verderzet. De Gouden Boom is een onderdeel van brouwerij Palm. Palm is opgericht in 1947 en werd vooral bekend met het bier dat dezelfde naam draagt als de brouwerij. Op het logo van Palm is het Brabantse trekpaard te zien wat de typische kleur van het bier weerspiegelt, met haar stevige witte schuimkraag.

De Grieze

<p>Brouwerij De Grieze, een micro-brouwerij in Noord-Limburg gevestigd in voormalig buurtschap Lull tussen Venray en Oostrum. Begonnen in 2013 als hobby in de schuur, uitgegroeid naar een familiebedrijf waar batches van 1300 liter geen uitzondering zijn. Meesterbrouwer Joop experimenteert er graag op los en met zijn ‘out of the box’ mentaliteit komen er ware pareltjes tevoorschijn. In de tuinen van De Grieze groeien eucalyptus bomen, sinaasappelbomen en gagel struiken die weer allemaal ingrediënten leveren die worden gebruikt in de recepten van de overheerlijke bieren. De gevleugelde geel-zwarte vrienden van De Grieze leveren heerlijk verse honing die meesterbrouwer Joop (tevens hobby imker) weer gebruikt bij het brouwen van (onder andere) Vletje 12, Lull’s Blond en Honniehop.</p>

De Hoevebrouwers
9620 Zottegem

Gestart in 2006 staan ‘De hoevebrouwers’ uit het landelijke Zottegem voor eerlijk en puur bier ‘met een hoek af’. Zowel de bieren in hun vaste assortiment als de unieke bieren op maat gemaakt, hebben een ding gemeen: hun recepten zijn minutieus, met liefde – en een knipoog – samengesteld door Hilde en Kjell.

De Hoorn (Palm)
B-1840 Steenhuffel

De dorpsbrouwerij in Steenhuffel heeft haar naam te danken aan een 500 jaar oude herberg. Eens de naam ‘De Hoorn’ gevestigd, werd die door de eeuwen heen voortgezet, telkens over het goed ter sprake kwam. Uit de eerste jaren van brouwerij De Hoorn bleven enkele schaarse documenten over de brouwactiviteiten bewaard. In 2014 herstelde Palm Belgian Craft Brewers de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in al haar glorie. Een microbrouwerij waar geëxperimenteerd wordt met kruiden, hop, fruit en hout kreeg de naam De Hoorn. Men maakt er proefbrouwsels van om en bij de 1.000 liter, precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie.

De Menkes
Geleen

Dominique en Mario doent nit gek, ze vertelle wat ze wille en don dat direkt. Het verhaal van hun brouwerie de Menkes is nit filosofisch hand och geen doel om de welt te verbeterre. Neh nieks van dat alles is wat ze wolle. Geweun lekker beer brouwen umdat ze het zelf lekker finge. En dat geweun lekker is gelukt neh het is nog beter het is fantastisch! In 2015 gestart op ing installatie op het Belsch. In 2016 word het dan zo wiet de ieschte hundert liter oet ege brouwerij en sinds 2017 kenne ze vol gaas in hun ege microbrouwerie in Gelaen.

De Naeckte Brouwers
Amstelveen

Hoe naeckt zijn wij? Geven wij ons bloot? Nee, althans niet letterlijk. Naeckt zijn we in de zin van eerlijk en puur. Onze bieren zijn subtiel en uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; bescheiden en toch geraffineerd, waarbij het smaakpalet in de volle breedte wordt geprikkeld. Het geheim zit in de kunst van het weglaten en brouwen met eenvoudige middelen om tot klassieke, traditionele en karakteristieke bieren te komen. Daar bovenop komt de toewijding en het geduld waarmee ieder bier wordt gebrouwen. Al onze bieren zijn ongefilterd, ongepasteuriseerd en krijgen een hergisting in de fles.

De Struise

Het concept "Struise" is gebaseerd op creativiteit, innovatie, kwaliteit, duurzaamheid en vriendschap. We zijn begonnen met het ontwikkelen van bieren anno 2001, op een vakantiepark in het dorp Lo-Reninge, in een kleine schuur op een struisvogelboerderij genaamd “De Noordhoek”. Het eerste bier dat we daar ontwikkelden, was een witbier Old Style, genaamd “Struise Witte”. De naam "Struise" is ontleend aan het Vlaamse jargon voor struisvogel. Ons wapen van de brouwerij gaat nog een stap verder en heeft een trotse struisvogel tussen ridderhelm, schild en veren.

De Twee Leeuwen
Laakdal

In 2014 hebben België en Nederland de handen ineen geslagen om een speciaalbier te brouwen. Het eerste plan was om de Pootzak (origineel bier van Brouwmeester Nico) nieuw leven in te blazen. Helaas bleken een aantal ingrediënten niet verkrijgbaar en is er besloten een heel nieuw bier te brouwen. Het doel was om een lekker fris blond bier te brouwen dat voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Het eerste bier uit de Dame Jeanne van De Twee Leeuwen werd een heel lekker fris blond bier genaamd Fèrs Blond. De naam is te herleiden naar de woonplaats van Evert-Jan, Raamsdonksveer. *Fèrs is dialect en staat voor Raamsdonksveer

Del Borgo

Birra del Borgo werd opgericht in 2005 door Leonardo Di Vicenzo. Deze brouwmeester reisde jaren lang door België, Duitsland en Groot-Brittannië om de geheimen van de verschillende bierculturen te ontdekken. Die kennis en ervaring legt hij nu in zijn eigen bieren. Bekende bieren van deze brouwerij zijn onder andere Birra del Borgo ReAle Extra, Birra del Borgo Duchessa en Birra del Borgo My Antiona.

Driftbrouwers
Rotterdam

De brouwers van deze heerlijke Stout zijn de mannen van Drift Brouwers, afkomstig uit Rotterdam. Vanuit hun recent geopende Brouwlab in Rotterdam (Crooswijk-Kralingen) ontwikkelen zij ‘gerafineerd bier voor nuchter volk‘. De Rotterdammers bouwen hard aan een wereld waarin de smaak van speciaalbier de eenheidsworst van de pilsgiganten bestrijdt. De Beetje Stout is hun tweede bier, naast de al eerder in de Box verschenen Hijs IPA.

Dubuisson
7904 Leuze-en-Hainaut

Door haar rijke geschiedenis, haar bewezen authenticiteit en haar waarden die van bij het begin worden nageleefd, verdient de brouwerij Dubuisson, als één van de weinige brouwerijen, de naam van authentieke traditionele Belgische brouwerij. Ze kan prat gaan op een authenticiteit die nauwelijks hoeft onder te doen voor die van de Trappistbrouwerijen. In dit kader heeft de brouwerij Dubuisson het initiatief genomen om de vereniging van Belgian Familiy Brewers op te richten, samen met andere Belgische brouwerijen die dezelfde authenticiteit, dezelfde Belgische traditie en dezelfde waarden van traditie en respect voor de consumenten delen.

Dutch Bargain
Groede

Wij zijn Dutch Bargain. Gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Dat is terug te vinden in onze bieren. Wij brouwen om een nieuwe dimensie te geven aan de wereldse biercultuur, vanuit het mooie Zeeland. Onze bieren zijn impulsief en ondeugend. We mixen traditie met kennis, creativiteit en ondeugendheid met harmonie. Geniet van ons bier, laat ons weten wat je ervan vindt!

Ebontree
Dordrecht

Ebontree is de eigenwijze brouwerij uit Dordrecht. Wij brouwen zeer diverse stijlen en altijd met onze eigenwijze Dordtse aard in het bier. Je vind bij ons van Blond en IPA tot Pastry Stout en sours. Vaak vind je eenmalige bieren in het assortiment, want we brouwen ook regelmatig collabs met andere brouwerijen.

Edge Brewing
Barcelona

Edge Brewing werd gesetteld in Barcelona in 2013 door twee Amerikanen. Ze wilden zo graag meedoen in de Craft beer evolutie van Europa dat ze zelf een brouwerij hebben opgestart. Verfijnde Amerikaanse brouwers uitrusting, de beste ingrediënten en veel jaren brouwer ervaring. Maken zij nu verfrissend en eerlijk Amerikaans craft beer voor de lokale markt.

Eiber
Den Haag

'Geift u mè mâh ein lekkeâh Èbâh bieâhtje'. Zo klinkt het geregeld in Den Haag als men een Eiber bestelt. De droom van Hagenezen Jasper en Louise is ''een Haags bier op de markt zetten en dan het liefst natuurlijk in een eigen brouwerij in Den Haag". Begin 2016 begonnen met het op grotere schaal brouwen van EIBER Bier, waarbij ze hard werken aan een eigen brouwerij in Den Haag. Brouwen op het moment de Hof Blond, De Baron, Zeer Hoppig Bier & Achter de Duinen. Daarnaast brengen ze geregeld een mooie speciaal op de markt!

Exla
Zoetermeer

Het begon met een vriendschap tussen Alex en Franklin tijdens het spelen van bordspelletjes met hun partners en het drinken van bier. In 2018 deelden we de wens om iets nieuws te doen, iets dat ons positieve energie zou geven. We willen vanaf het begin benadrukken dat we het niet doen om geld te verdienen, we koesteren daarbij ook niet de ambitie om de grootste of de beste te zijn. Wat ons drijft, is om spannende en unieke momenten te creëren en, nog belangrijker, om deze spannende en unieke momenten te delen. Met een bier in onze handen kwam het idee in ons op om ons eigen biermerk zelf te maken. En zo begon de reis ...

Familiebrouwerij Van Sas
Baarle-Nassau

Bierbrouwerij waarin vader een zoon twee hobby's combineren: muziek en smaakvolle speciaalbieren. We proberen onze eigen draai te geven aan traditionele bieren door te experimenteren met verschillende toevoegingen. Wij zijn Johan & Willem van Sas, vader en zoon, vandaar dat we onszelf Familiebrouwerij noemen. Een aantal jaar geleden begonnen met brouwen in de keuken, in een oude wekpan. Al snel gingen we onze eigen recepturen ontwikkelen en brouwen, waarbij de kring rondom zo enthousiast werd van de uitkomsten dat we begin dit jaar begonnen zijn met het vermarkten van onze bieren. Bier van Familiebrouwerij van Sas is stijlvol en authentiek, maar er wordt volop geëxperimenteerd met allerlei toevoegingen om unieke, smaakvolle bieren te brouwen. Daarbij vinden we het zeer belangrijk dat de toevoeging niet overheerst, maar wel te ruiken/te proeven is als je een slok neemt. Blondie is de eerste, maar zeker niet de laatste die men van ons gaat proeven!

Fierce Beer Co
Aberdeen

We don’t make boring beer. Our beers are totally packed with flavour. We are passionate about provenance too, so we use local ingredients, services and equipment where possible. We are pretty ambitious, but we also recognise the huge importance of great personal service. We love our #FierceFamily – and try our best to look after them well

Flinke Jongens
Delft

Flinke Jongens is geen brouwerij en we gaan ook niet doen alsof. We brouwen wél speciale bieren. En omdat we er niets aan hoeven te verdienen, steunen we met de opbrengst lokale goede doelen in Nederland. Dát maakt onze bieren nog specialer. Flinke Jongens is een non-profitorganisatie, opgericht door vier bierliefhebbers die de maatschappij graag een steuntje in de rug geven. Met onze gezamenlijke expertise brouwen en vermarkten we onze speciale bieren. Huiskamerbrouwerij, een idealistische nanobrouwerij, is het bedrijf achter Flinke Jongens. Hier experimenteren we op kleine schaal met recepten en ingrediënten. Zodra we een nieuwe smaak te pakken hebben, zoeken we een gelijkgestemde microbrouwerij die ons de gelegenheid biedt om ons bier op grotere schaal te brouwen.

Fortbrouwerij Duits & Lauret_
Vleuten

Duits & Lauret maakt genietbieren die bedoeld zijn om eens goed voor te gaan zitten en de bijzondere smaaksensaties te ervaren. Tegelijkertijd is ons merk steeds vaker terug te vinden in de betere restaurants, waar het voor geraffineerde bier-spijs-combinaties wordt ingezet. Brouwerij Duits & Lauret is opgericht in 2009 en sinds 2015 gevestigd in Fort Everdingen (in de buurt van Utrecht, gemeenten Vianen en Culemborg). Een stoere locatie voor een brouwerij met proeflokaal, winkel, camping en camperplaatsen. Het fort biedt ook arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de nabije toekomst zal het fort deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed.

Galea Craft Beers

Galea Craft Beers uit Brasschaat brouwt innoverende bieren. Naast ons vaste gamma, lanceren wij regelmatig limited editions in verschillende stijlen. Wij creëren onze bieren op een kleine huis installatie, waar we optimaal kunnen experimenteren met verschillende ingrediënten. Voor de officiële bieren gaan we kijken bij welke brouwerij we elk bier het beste kunnen brouwen. Op deze manier, werken we nu al samen met 4 verschillende brouwerijen in België. We streven naar eigenheid en een hoge kwaliteit van onze bieren, door het gebruik van speciale en zuivere ingrediënten, die zorgvuldig gekozen worden voor een optimale smaakbeleving.

Galway Bay Brewery
Ballybrit, Galway

FLAVOUR BY DESIGN When it comes to enjoying beer, we like full on flavour. That’s why we hand-craft our beers in small batches using carefully selected hops to make a punchy, tasty brew. We have just opened our new brewery which will give us better consistency across batches. They don’t call it craft for nothing! Our new brewery has a greater capacity too, which means more delicious beers for everyone! Vive la revolution! Try our beers at any of our eight bars in Galway and Dublin. You’ll never go back to mass market beer again.

Gebroeders Ducaat
Zeewolde

Gebroeders Ducaat: gevestigd in Zeewolde met hun brouwerij en proeflokaal. Zij staan voor vriendschap en broederschap; iets wat je terug vind in hun bieren. Niet alleen goede kwaliteit, maar ook een unieke beleving.

Gebrouwen door Vrouwen
Amsterdam

Twee zussen uit Amsterdam met een doel: lekker bier maken en veel lol hebben tijdens het brouwen en opdrinken! Gebrouwen door Vrouwen is ontstaan als hobby, wat begon met gewoon thuis brouwen, in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan is het brouwproces eigen geworden en inmiddels experimenteren we verder door om steeds weer nieuwe bieren te creeren. De beste bieren worden in grote hoeveelheden gebrouwen zodat iedereen ervan kan meegenieten!

Geusz!
Zoetermeer

SanVoPed’or is ontstaan in het brein van een groep vrienden die eind jaren 70/begin 80 in het oude dorp van zoetermeer woonden en daar met grote regelmaat samenkwamen. het Sanne van havelteplein, de Vondelstraat en de Perkstraat waren de uitvalsbasis voor stapavondjes in de boerderij, barbeques, vakanties, weekendjes weg en feestjes. de naam SanVoPed’or is altijd in stand gehouden, net als de vriendengroep. er werd gedroomd, getrouwd, gebaard, gewerkt, gefeest en het leven ging door. hoewel….. één van de stamvaders – ed stobbe – kwam in 1998 op veel te jonge leeftijd te overlijden. inmiddels zijn we iets ouder en veel wijzer. we hebben gezinnen met volwassen kinderen, maar de dromen van toen waren nog steeds rond. de mannen van SanVoPed’or hebben zich anno 2015 ten doel heeft gesteld om zoetermeer en nederland te verrijken met een kwaliteitsbier en bedachten Geusz!. uitgangspunt is het eerlijk verdelen van de kosten en baten voor deze onderneming. dat betekent ¼ van de investering maar ook ¼ van de opbrengsten of het verlies. Geusz! gaat niet om geld, maar een goed product met een weldoordacht concept. gezond verstand en creativiteit worden gebruikt om dit mooie product een succes te laten worden. en wie weet wat er allemaal nog uit mag volgen..

Gooische Bierbrouwerij
Hilversum

De onafhankelijk Bierbrouwerij uit 't Gooi Een prachtig lokaal product uit 't Gooi is wat ons, als makers, voor ogen staat. Omdat we al 30 jaar ons eigen bier brouwen werd het lokale product al snel ingevuld met 'bier'. Bier dat we zelf zouden willen drinken; een Blond, een Weizen, een Schwarz. En passend bij wat wij belangrijk vinden. Dus bij voorkeur uit biologische ingrediënten, ingrediënten liefst uit onze directe omgeving en werkend met mensen die elders moeilijk of niet aan de bak komen. We willen met onze brouwerij laten zien hoe dit prachtige, pure product zonder fratsen, gemaakt wordt. Kijk mee over de schouder van de brouwer in onze brouwerij op midden op het Marktplein van Hilversum, in Foodhall Mout. In ons proeflokaal dragen we ons ‘bierevangelie’ uit; daar vertellen we je graag meer over onze brouwerij, het brouwproces, onze bieren en de rijkdom van bier in het algemeen. Kom je luisteren en proeven? Reserveer dan een plekje via https://www.gooischebierbrouwerij.nl/bierproeverij/

Graansilo
Groningen

Het unieke aan hun bier is, dat het door en door Gronings is. De smaak en het design zijn bepaald door inwoners van Groningen. Hun mening vormt de basis voor het ontwikkelen en brouwen van hun verschillende biersoorten. Daar komt het motto vandaan: Door & Door Groningen.

Grutte Pier Brouwerij
Leeuwarden

Sinds 1500 is deze naam een begrip in Fryslân. Een naam vol kracht, vrijheid, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en trots. Een naam die wij als brouwerij gebruiken om onze bieren een verhaal mee te geven. Hierdoor wordt er een beleving gecreëerd en wordt het verhaal van Grutte Pier nog levendiger. Grutte Pier versterkt ons en wij verstrekken Grutte Pier. Grutte Pier dankt zijn naam aan de heldhaftige verhalen van de vrijheidsstrijder en volksheld die rond 1517 Friesland beschermde tegen de Saksen en Hollanders. Pier Gerlofs Donia was zijn naam en door zijn reusachtige gestalte en een bovenmenselijke kracht werd hij Grutte Pier genoemd. Mocht je Grutte Pier tegenkomen en je wilt voorkomen dat hij je doodt, dan kan je door het correct uitspreken van de onderstaande zin bewijzen dat je een Fries bent en geen Saks of Hollander. Bûter, brea en griene tsiis, wa’t dat net sizze kin, is gjin oprjochte Fries.

Haacht
Boortmeerbeek

Brouwerij Haacht is al 120 jaar een echt Belgische familiebrouwerij. Dompel je onder in de sfeer van weleer, en ontdek hoe we de toekomst tegemoet gaan. Omdat Brouwerij Haacht 100% Belgisch is, begrijpen wij de Belgen als geen ander. We weten dat ze ontzettend houden van goed getapte pinten en dat ze verzot zijn op lekker eten en drinken. Het zijn stille genieters. Niet alleen thuis, maar ook op café, op restaurant en tijdens evenementen zoals festivals en de koers.

HappyFace Beers
Heemskerk

Classic beers re-invented. Mooie bieren met respect voor de klassieke stijlen en af en toe een intrigerende uitschieter !

Hardywood Park Craft Brewery
Virginia

Hardywood’s mission is to brew with purpose. This charge comes alive in our thoughtfully innovative recipes, our commitment to using local ingredients and our obsession over quality. Our beers range in style from traditional to experimental, but there’s a story behind each one. Hardywood is deeply dedicated to minimizing our environmental impact. All of our power is sourced from renewable energy, and we use recycled packaging and sustainable materials whenever possible. Founded in Richmond, Virginia, by lifelong friends, Hardywood Park Craft Brewery has been soulfully brewing beer since 2011. Today, Hardywood operates a brewery and taproom in Richmond. A brewery and taproom is slated to open in Charlottesville in 2017. In 2018, Hardywood will open a new $28M brewing facility and beer campus in Goochland, Virginia. Hardywood beers have earned international acclaim with medals at the World Beer Cup and Great American Beer Festival, as well as a rare 100 rating by BeerAdvocate Magazine.

Heaps of Hops
Amsterdam

It was in Australia where the idea for Heaps of Hops beers was born during a round the world motorbike trip in 2016. After drinking many local beers and tasting some great lower alcohol beers, the idea for Heaps of Hops came to life. By brewing with lower quantity of malts and using lots of aromatic hops we have been able to make some great tasting beers. And they won't knock you down after you've had a few.

Hert Bier
Putten

<p>Toegewijd aan het leven Hert Bier is ontstaan vanuit vriendschap, toegewijd ondernemerschap en een specialisme in het brouwen van bier. Als vrienden bij elkaar komen en het leven delen, onder het genot van een biertje, ontstaat er verbinding. Dat gebeurde<br>ook toen eigenaren Johan, Marcel en Carlo (de brouwer) bij elkaar kwamen om een gezamenlijke vriend te helpen aan een inkomen, omdat zijn baan op de tocht stond. Die baan is niet verloren gegaan, maar het idee om een brouwerij te beginnen werd geboren.<br>Carlo brouwde inmiddels al jaren zijn eigen bier en de vrienden besloten dit op grotere schaal te gaan doen voor de verkoop. Met de hulp van zakenvrienden en investeerders zag Hert Bier in 2015 het levenslicht. Verbinding Het Leven vier je met vrienden<br>en lekker bier daarbij zorgt voor verbinding. Zo is ons thema Leven ontstaan. Hert Bier is een Puttens bier en is op veel manieren verbonden met de regio. In onze brouwerij werken we met de kanjers van de zorgboerderij Grensverleggende Talenten uit Putten.<br>De honing die we gebruiken komt van een plaatselijke imker. Van onze grote groep vrienden en certificaat/obligiatie-houders van Hert Bier zijn velen lokale ondernemers die zich met ons verbonden voelen. Zorgboerderij SGVT Leven en werken doe je samen.<br>Daar horen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij. Al vanaf het begin voelen wij ons verbonden met de deelnemers van zorgboerderij Grensverleggende Talenten uit Putten. Deze jongeren en volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum<br>werken met ons aan onze afvullijn. En in hun eigen timmerwerkplaats maken ze de fraaie houten cadeauverpakkingen voor onze relatiegeschenken. Een samenwerking naar volle tevredenheid! We hebben een goede match. Lees meer over deze stichting op www.sgvt.nl.<br>Op het Leven! Sinds 2017 wordt Hert Bier gebrouwen vanuit onze eigen brouwerij in Putten. Er worden steeds meer smaken toegevoegd aan ons assortiment. Aan de basislijn van Nieuw, Dorps, Zwaar, Dubbel en Wild Leven is dit jaar Hopvol Leven toegevoegd.<br>Daarnaast hebben de specials Lang zal die Leven, Speciaal en Stout Leven. Onze Radler Samen Leven is op fles en op de tap verkrijgbaar. Mooi Leven is onze pils van de tap voor de horeca. Alle bieren vind je op hertbier.nl/hert-bieren. Door de goede smaak<br>en het groeiende netwerk van afnemers, kunnen steeds meer mensen de tijd nemen om echt even te genieten van ons Leven. Juist voor die momenten brouwen wij ons bier. Proost, op het Leven!<br></p>

Het Anker
2800 Mechelen

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In de whiskystokerij wordt gewerkt aan Gouden Carolus Single Malt, die het perfecte huwelijk vormt tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren. De brasserie en het brouwerijhotel staan garant voor een ultieme Mechelse bierbeleving.

Het Nest
Oud-Turnhout

"Toen we eind 2000 startten met een besloten bierproefclub, had niemand durven dromen dat we 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest. Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, we proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel. Zo besloten een aantal van onze proevers om in 2006 bij een lokale biergilde een cursus bierbrouwen te volgen, al snel kochten we zelf een kleine installatie.", aldus de brouwerij zelf!

Het Uiltje
Haarlem

F*cking goed bier maken, dat is de missie van Het Uiltje. Deze brouwerij uit Haarlem heeft volgens eigen zeggen een nogal frisse insteek maar bovenal een nieuwe kijk op de biercultuur in Nederland. Het Uiltje blijkt vooral niet vies van hop, sterker nog, bij het Uiltje denken ze in kruiwagens hop! En dan de namen van hun bieren: “ff lekker met je bek in in het zonnetje”, “Joost mag het weten” of de klassieker “F*ck de Kerstboom staat in de fik”. Het laat zien dat het Uiltje nooit slaapt, behalve wanneer ze een Uiltje knappen…(huhuh)

Het Vicus Genotschap
Ham

In het Kempisch dorpje Ham waagde brouwer Rudy zich enkele jaren geleden aan het uittesten van een aantal recepten in een oude wasmachine. Vrienden proefden dit artisanale product en beslisten om deze hobby uit te bouwen tot een heus project. Ondertussen sprongen cafés, restaurants en drankcenters op de kar waardoor het nieuwe bier, genaamd Vicus, op menige (bier)kaart belandde. De wasmachine werd intussen ingeruild voor echte brouwketels waardoor het Vicus-verhaal zich nog steeds verder blijft ontwikkelen. Laat je overtuigen door de lekkere en unieke smaak van Vicus!

HillDevils Beers
Wouwse-Plantage

Opgericht door Marleen en Theo van Eekelen, in 2013, vlak nadat ze een bier van Brewdog dronken. Toen wisten ze het meteen, dit willen wij ook. Een bierbrouwcursus stimuleerde ze om zelf een biermerk te starten.

Hof ten Dormaal
Tildonk

Hof ten Dormaal, een statige vierkantshoeve in Tildonk, herbergt sinds 2009 een ambachtelijke brouwerij in een uniek ecologisch concept. We verbouwen onze eigen granen en hop en we brouwen en bottelen zelf. Alle gerstproducten en draf worden als veevoeder verwerkt voor het vee op de boerderij. Zo is de cirkel rond en dat maakt ons de meest ecologische brouwerij ter wereld. Naast het bekende ‘Witgoud’, een bier op basis van witloof, produceren we nog een 20-tal andere eigen bieren en gaan geen uitdaging uit de weg om tot nieuwe creaties te komen. Hof ten Dormaal is een uniek concept waar boeren en brouwen hand in hand gaan. Dit gaat terug op de eeuwenoude traditie waar er thuis op de boerderij gebrouwen werd, met de ingredienten die op de velden rond het hof verbouwd werden. Deze traditie zet de familie Janssens vandaag verder. Onder goedkeurend oog van vader Andre, boeren en brouwen zoons Dries en Jef lustig voort. Vanuit deze traditie zetten we vol in op bieren met unieke, innoverende smaken. Op de velden rond het Hof ten Dormaal wordt er zes hectaren aan biergerst, tarwe, haver en spelt verbouwd. Naast de brouwerij liggen twee hopvelden waar zowel op de Engelse, als op de Europese manier hop wordt geteeld. Verder loopt er een proefproject met de KU Leuven om het jaar rond hop te kunnen telen en oogsten. Na een grote brand in januari 2015 werd de brouwerij volledig vernieuwd. Met twee brouwsels kan nu tot 5000 liter per dag gebrouwen worden. De brouwerij telt vijf gistingstanks van vijfduizend liter en twee van drieduizend liter. De eigen bottellijn heeft een capaciteit van 3000 flessen per uur. Voor de zure bieren wordt er gebruik gemaakt van het eigen koelschip. Hof ten Dormaal was bij de eerste in Belgie om bier te laten rijpen op eiken drankvaten, waardoor het bier een extra rijke dimensie krijgt van de drank die in het vat gezeten heeft. Dit verschilt van seizoen tot seizoen en gaat van whisky en cognac tot porto, madeira of gin.

Homeland Brewery Amsterdam
Amsterdam

Begonnen in 2016 als de jongensdroom van Joost Carlier en Koen Vollaers, is Brouwerij Homeland inmiddels van huisbrouwerij voor Pension Homeland uitgegroeid tot een volwaardige Amsterdamse bierbrouwerij met een capaciteit van 2000 hectoliter per jaar met serieuze uitbreidingsplannen. Brouwers Wietse Postma en Erik Spratte hebben als liefhebbers van pure smaken en geuren, eerlijke bieren zonder kunstmatige toevoegingen neergezet die bij een steeds groter publiek hoog aangeslagen worden.Zij hebben het voor elkaar gekregen om bieren te maken waar je prettig dronken van wordt. Er wordt hierbij vastgehouden aan het principe van de 3 pint rule: na drie pints moet je er nog een willen. Uitzondering hierop is misschien onze Russian Imperial Stout: Zwartbaard, daar moet je wel een doorgewinterde Kozak voor zijn.Brouwerij Homeland Amsterdam is gevestigd in het officierenlogement op de voormalige marinewerf aan de Kattenburgerstraat, naast Het Scheepvaartmuseum en aan de kade waar eeuwen geleden de vaten bier voor de VOC schepen ook al rolden. Een mooiere plek voor een Amsterdamse brouwerij is er eigenlijk niet

Hooglander Bier
Aarle-Rixtel

Geboren en getogen uit de passie voor speciaalbier, brouwen en creatief design. Hooglander Bier ziet het levenslicht in 2015 en maakt sindsdien de eerste voorzichtige stapjes. Maar kleine kalfjes worden groot en de Hooglander kudde is sindsdien alsmaar gegroeid en gegroeid.

House of Pint
Utrecht

House of Pint is een speciaalbierbrouwerij uit Utrecht. De brouwers hebben weinig pretenties. Ze willen gewoon lekker bier maken en ze vinden het te gek als ze iemand op een terras in Utrecht hun bier zien drinken.

Huttenkloas
Hengelo

De uit Hengelo afkomstige Ruud van de Gevel en Johan Nijhof kenden elkaar al sinds ze als kleine jongens op de scouting zaten. De interesse in het brouwen kwam iets later, maar bleek een grote drijfveer om iets moois te beginnen. In 1998 besloten Ruud en Johan samen een ambachtelijke brouwerij te beginnen. Voordat ze hun eerste bier op de markt brachten, namen ze anderhalf jaar de tijd om de techniek te perfectioneren. In 2000 was daar het eerste bier van de Huttenkloas brouwerij, wat nog gebrouwen werd met de hulp van de Zuid-Duitse Schlossbrauerei. Eens per maand reisden Ruud en Johan naar het zuiden van Duitsland om hun bier te bottelen. In 2010 richtten Ruud en Johan hun eigen brouwerij op in Nederland en vestigen zich in een 150 jaar oud pand in Raalte. Vanaf dat moment ging het hard en groeide de capaciteit. In 2016 verhuisde het magazijn naar Albergen, een jaar later volgde de brouwerij.

Huyghe Brewery
Melle

Brouwerij Huyghe ofwel bekend als Brouwerij Delirium Tremens, is een groot familie bedrijf opgericht in 1906 door Leon Huyghe. De bedrijfsleiders zijn Any huyghe en Jean De Laet als 3e generatie binnen het bedrijf.

iKi Bier
Den Bosch

iKi Bier is een fusion brand met een eigenzinnige receptuur en visie. iKi Bier mixt Aziatische ingrediënten met Europees vakmanschap. iKi is het beste van deze twee werelden. iKi Beer is smaakvol en staat voor genieten en onthaasten. Letterlijk betekent iKi “positief leven” en het is de bekroning van dat ideaal. Azie staat centraal voor unieke ingrediënten waarin smaak en minimalisme centraal staan voor ervaring. iKi staat voor optimaal genieten en het creëren van memorabele momenten. iKi werkt via een onconventionele werkwijze waarbij verschillende ingrediënten oftewel fusion een unieke smaakbeleving creëert. iKi combineert verantwoord met inspiratie dat zijn oorsprong heeft in de Oosterse cultuur.

Jessenhofke

Kuringen, een vredig dorp nabij Hasselt, waar de lokale bewoner in het dorpscafé onder de kerktoren zijn pintje drinkt, waarschijnlijk niet beseffend dat men zich hier in één van de zeldzame gemeenten in Vlaanderen bevindt waar biologische bieren gebrouwen wordt. In de Jessenhofstraat vloeit er al dertien jaar lang biobier uit de brouwketels. De naam van de locatie verklaart meteen waar brouwer Gert Jordens de naam van brouwerij Jessenhofke vandaan gehaald heeft Gert besloot bij aanvang enkel biologische bieren te brouwen, een welbewuste keuze die gebaseerd is op zijn ideologische standpunten. Het opstarten van een biologische brouwerij was niet evident als men weet dat er in België toen slechts één brouwerij was die uitsluitend biologische bieren produceerde.

Jopen Bier
Haarlem

In 1994 vierde Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om deze ooit zo glorieuze brouwers-stad eer aan te doen herintroduceerden ze destijds twee vergeten Haarlemse bieren. De reacties varieerden van ‘Oeh lekker’ tot ‘Kunnen jullie niet vaker dan eens in de 750 jaar zulk fantastisch bier voor ons brouwen? En zo werd brouwerij Jopen, vernoemd naar de grote biervaten van vroeger, geboren. Sindsdien brouwen ze vol enthousiasme craft bier dat anders is dan normaal. Van heerlijke hoppige IPA tot onorthodoxe Caramel Seasalt Brownie Stout. Brouwsels die misschien tegen wat heilige huisjes schoppen maar geloof hun maar: tradities zijn best buigzaam.

Julianabrouwerij
Warmond

De Juliana brouwerij is in mei 2014 uit liefde voor speciale bieren opgericht door de brouwers Hans, Sjoerd, Arnout en Armand. De brouwerij is gevestigd aan de Julianastraat in Warmond. Zij brouwen bieren van het seizoen. Grote volumes brouwen zij bij een huurbrouwer en kleine in hun eigen brouwerij. Brouwen in hun eigen brouwerij is iedere keer weer een groot feest! Regelmatig gaat de BBQ aan na afloop en wordt het eigen gerstenat aan de test onderworpen. De Julianabrouwerij is de eerst officieel gedocumenteerde brouwerij in Warmond sinds ruim 400 jaar. De laatste was Jacob van Duivenvoorde en Woude (1509-1577). Hij was heer van Warmond en runde in 'Huys te Warmont' in de jaren 1558-1559 een brouwerij. De heren van de Julianabrouwerij brouwen in zijn traditie.

Kaf & Koren
Rotterdam

Van hobbybrouwers naar onafhankelijke huurbrouwers die op grotere schaal hun favoriete bier maken. Dat doen deze drie Rotterdamse vrienden sinds 2014. Niet op zoek naar doorsnee bier maar alles voor de belevenis. Dat is het motto. Het moet spannend, maar het mag niet alleen om het experiment gaan. Onderweg altijd op zoek naar intense hop, verrassende graansoorten en soms wat experimentele toevoegingen.

Kasuta Craft Brewers
Affligem

Kasuta is een ambachtelijke microbrouwerij gelegen in het Pajottenland, gerund door Frank en Bart. Tijdens de opleiding tot bierkenner in 2015 kregen ze steeds meer en meer zin om ons eigen bier te gaan brouwen. Frank ging in de leer bij Alvinne terwijl Bart voor de opleiding bierbrouwer koos in Gent. Een voormalige stal en een paar oude biervaten, meer hadden ze niet nodig om te starten. Eerst met eenvoudige traditionele bieren. Naarmate ze meer en meer naar niet alledaagse smaken zochten, besloten ze zich te gaan verdiepen in bieren die de smaakpapillen uitdagen maar toch mooi in balans zijn.

Keuvel Bierbrouwerij
Hoorn

Ingmar Nijholt en Piet Dekker zijn zowel vrienden als collega’s in de verstandelijk gehandicapten zorg. In februari 2014 begonnen met thuisbrouwen en nu als huurbrouwer actief bij De Noord-Hollandse Bierbrouwerij Uitgeest. De mannen zijn ondertussen ook bezig met het zelf verbouwen van drie West-Friese hopsoorten.

Kompaan Bier
Den Haag

Kompaan is ontstaan door twee schoolvrienden die elkaar langer kennen dan niet: Jeroen en Jasper die Den Haag op de kaart wilden zetten in de Craft Beer wereld. Als een moderne, jonge brouwerij die hedendaags, opwindende bieren maakt, wordt de naam in het Nederlands gespeld als "kompaan" en niet als "compaen"

Kompel
Lochristi

Tussen 1923 en 1987 daalden duizenden mijnwerkers tot 900 meter diep in de steenkoolmijn van Eisden. Bovengronds lieten honderden arbeiders de schachtwielen draaien. In 1987 sloot de mijn voorgoed de deuren. Twee steenkoolschachten getuigen van jaren kolen delven. De Kompel bieren zijn een ode aan de kolenputters, hun noeste arbeid en hun leven van stof en zweet.<br>Mijnwerkers gaan door het leven als ‘kompels’. Het Duitse Kumpel betekent ‘vriend’ of ‘makker’. Het is ook de naam van een reeks nieuwe streekbieren uit Maasmechelen. Het rijke Limburgse mijnverleden – meer bepaald de mijn van Eisden – bleek een mooie bron van inspiratie. Twee Eisdenaren waarvan de grootouders nog in de mijn werkten, ontwikkelden de bieren. Al snel volgde het plan om op grote schaal te brouwen. De eerste liters Kompel bier stroomden uit de tanks bij Brouwerij Anders! Kompel Bovengronds kende al snel succes en een half jaar later kwam Kompel Ondergronds op de markt. Tussen de zomer van 2015 en 2018 werden de bieren gebrouwen op Kasteelbrouwerij Ter Dolen in Houthalen-Helchteren. Sinds 2019 worden de bieren op grotere schaal gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi.

KraftBier
Tilburg

Brouwerij KraftBier is een Tilburgse brouwerij. De meeste jaren hebben ze geopereerd vanuit hun leuke brouwerij in Bank15. Helaas werd die ruimte te klein en waren ze genoodzaakt om de bieren te gaan brouwen bij een grotere brouwer. Dit betekende kwalitatief beter en meer bier voor iedereen. De Schôon Mèdje, Witte Kasteel, Grôote Kwèèk en Hoppakee zijn inmiddels lokaal erfgoed. Zij brouwen bieren voor iedereen, toegankelijk maar bijzonder. Deze koers varen ze inmiddels alweer 5 jaar. In een sterk veranderende markt houden ze vast aan hun eigen waarden. Zelfverzekerd en trots. En dat alles doen ze met onze voeten op de grond en een lach op hun gezicht. Neem het leven met een korreltje mout en een goeie dosis humor. Relativeren maakt het leven makkelijker en lachen het leven leuker.

La Debauche
Angoulême

Our expertise Opened in July 2013, the La Débauche brewery now has nearly 30 different beers. Black, acidic, experimental, barrel aged or hopped, we especially wanted them to reflect our creativity but also our desire to satisfy the most demanding palates. From the work of yeasts to that of wood, from the choice of raw materials to the regular development of new recipes, our team is working hard to brew quality, characteristic and surprising beers.

La Trappe
Berkel-Enschot

La Trappe is een echte Trappist en omarmt actief de waarden die hierbij horen. Vanuit een innerlijke overtuiging gaat een monnik goed om met wat god ons gegeven heeft - mens en milieu - en niet omdat het een trend is. Met geduld, passie en traditioneel vakmanschap komen unieke bieren tot stand volgens de geheime recepturen van de trappisten.

Largum
haarlem

Largum komt uit Haarlem, is officieel in 2015 gestart door de vrienden Sjoerd Harren, Jeroen Adelaar en Ferdi Hoogewerf en heette eerst Mout! Largum is de Latijnse betekenis voor gul, vrijgevig. De mannen hebben inmiddels 6 bieren in het assortiment.

Lervig Aktiebryggeri
Stavanger

Lervig is an independently owned and operated craft brewery located in Stavanger Norway. We produce a wide range of beers from easy-drinking pilsners and pale ales, barrel-aged barley wines and sour beers. We are constantly pushing the boundaries of brewing for both everyday people and craft beer lovers alike. Our goals are to brew the best beers in the world, we like to work outside our comfort zone as well as combine our creativity with the years of craft brewing experience that our brewers have. Everyday we work harder to deliver the quality our customers expect from Lervig. Today Lervig is focused on growth – we push the creative limits of brewing while making sure we have a healthy supply of refreshing beers to ship throughout Norway and beyond. Lervig’s people are what makes this brewery even more special; you’ll find an international team within its walls bringing a global perspective our brewing process, and working hard to make sure that Lervig keeps producing the quality craft beers you’ve come to expect.

Lignum Craft Beer

De Nederlandse Craftbeer cultuur is rijk. Er zijn veel mooie bieren te krijgen in dit kleine landje. Lignum Craft Beer plant graag nog wat boompjes in dat landschap, om het verder te verrijken en te verfraaien.De bieren zijn diepgeworteld in stijl, maar ook vind hier en daar natuurlijk wat kruisbestuiving plaats. Neem een wandeling door het Lignum bos en laat je verrassen

Lindemans
1602 Vlezenbeek

Naarmate de tijd verstreek en het succes toenam, hebben we onze landbouwactiviteiten verminderd om de brouwerij verder uit te bouwen. De functie creëert het orgaan, zei Darwin. Vandaag vergroten we onze brouwerij nog verder om de liefde voor onze bieren buiten onze grenzen te delen. We zijn er immers van overtuigd dat de bijzondere kenmerken van onze bieren een grote troef zijn in een wereld waar uniformiteit overheerst.

Lux Brewery_
Eindhoven

In 2014 is de Eindhovense brouwerij Lux Brewery officieel opgericht door Martijn van Damme. Tijdens zijn studie maakte hij al onderdeel uit van een bierbrouwcommissie en in de daarop volgende jaren kreeg het idee om een eigen brouwerij te beginnen steeds meer vorm. In 2014 werd dit idee werkelijkheid. Na een voorzichtige start met de Luxe Dubbel, bracht Lux Brewery in 2015 en 2016 een vijftal nieuwe bieren op de markt. Ook 2017 mag gezien worden als een bijzonder jaar met de komst van de Luxe Frambozen Stout. Inmiddels heeft dit bier de zilveren medaille in de categorie Innovatie/Fruit gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2018. Daarnaast kunnen we 2018 ook zien als het jaar waarin Lux Brewery grote stappen heeft gemaakt, mede door een uitbreiding van het Lux team. Inmiddels staan de unieke Eindhovense bieren van Lux Brewery bekend om het gebruik van veelal verse en lokale ingrediënten, die de bieren voorzien van een twist.

Maallust
Veenhuizen

Op het industriecomplex Maallust vond de verwerking van landbouwproducten plaats. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp. Dus waan uzelf in een andere wereld, op een plek die zoveel geschiedenis uitademt die nog steeds voelbaar is. Bierbrouwerij Maallust is een bijzonder initiatief van een select gezelschap: 25 liefhebbers die zichzelf de Zware Jongens noemen sloegen de handen ineen en stichtten deze mooie brouwerij in Veenhuizen. Onze bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met toewijding en passie onze smaakvolle, authentieke bieren. Bieren met de smaak van vroeger. Geïnspireerd door oude biertypen worden in de koperen ketels bieren van zowel hoge als lage gisting gebrouwen.

Maîtresse
Rekkem

Maîtresse-bier is het resultaat van een intense samenwerking tussen Wouter Vermeersch (Brouwerij Eutropius) en Filip Dobbels, beiden gepassioneerd door bier. De Maîtresse-bieren worden gebrouwen bij Brouwerij Eutropius in Menen, van oudsher een streek van kleine artisanale brouwerijen. Het hoppebier wordt steeds met veel liefde en op dezelfde wijze als vanouds gebrouwen: enkel met natuurlijke producten en zonder kunstmatige toevoegingen zoals kleurpigmenten, schuimverbeteraars of artificiële smaakversterkers.

Maredsous
Breendonk

Maredsous bier wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat, te Breendonk. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999. Het recept van het eerste abdijbier Maredsous 6 wordt in 1949 door pater Attout samen met brouwerij du Faleau in Châtelineau uitgewerkt, een amberkleurig bier van 6%. Het gedeponeerde merk en recept zijn eigendom van de abdij. Brouwerij du Faleau sluit in 1960 de deuren en wordt overgenomen door brouwerij Caulier, die op haar beurt opgaat in Brasserie de Ghlin. De kwaliteit van het bier laat te wensen over en men gaat op zoek naar een andere brouwer. Vanaf 1964 worden de abdijbieren gebrouwen bij brouwerij Duvel Moortgat, die de oorspronkelijke recepten verbeterde.

Mikkeller
Svinninge

In 2006 he was a math and physics teacher that started experimenting with hops, malt and yeast back home in his kitchen in Copenhagen. Today Mikkel Borg Bjergsø exports his micro brewed beer to 40 different countries and is internationally acclaimed as one of the most innovative and cutting edge brewers in the world

Muifelbrouwerij
Oss

Zoek je prima Nederlands craft bier? Bier met net wat meer smaak dan gemiddeld, zonder maffe ingrediënten, bier waarvan je meteen proeft dat over de receptuur is nagedacht? Dat het klopt? Probeer eens een van de speciaalbieren van de Muifelbrouwerij uit Oss. Van het whiskybier Beerskey tot de bekende quadrupel Zuster Agatha, van het Brabants blonde bier D’n Ossekop tot de alcoholvrij CraAzy IPA. En nog vele anderen….

Naastbos
Breda

De oprichters van Naastbos zijn gevestigd in Breda. Het doel van Naastbos is het brouwen van speciale craft bieren, met een eigenzinnige smaak. Ze maken daarbij gebruik van brouwerijen die het beste aansluiten bij hun bieren. Om een optimale smaak te ontwikkelen, brouwen ze eerst kleinere batches met verschillende soorten mout, hop, aroma etc. Ze experimenteren heel veel: blond, wit, stout, triple, pale ale en nog veel meer. Enkel wanneer het bier perfect is, brouwen ze op grote schaal en kan ook de consument er van genieten!

Oedipus Brewing
Amsterdam

Oedipus, een van de nieuwe Amsterdamse brouwerijen die fantastisch bier brouwen. Sinds kort gevestigd in Amsterdam Noord waar ze brouwen in hun eigen brouwerij en daar komen de meest fantastische bieren vandaan. 4 jongens die hun droom achterna zijn gegaan en dat is maar goed ook, want dit bier hadden we niet willen missen. Altijd spannend en altijd uitdagend komen de meest bijzondere bieren uit de ketel en zo nu en dan een collaboration brew.

Oersoep
Nijmegen

Oersoep is een craft beer brouwerij met een grote liefde voor droge, zure, hoppige en funky bieren. Creativiteit, ambacht en plezier zijn de kern van Oersoep.

OostEke
Eke

Het verhaal van de OostEke Brouwers begint enkele jaren geleden in Eke, waar een liefhebber van de zwaardere Belgische bieren (Alain Senechal) besloot om zelf eens een poging te ondernemen om bier te brouwen. Omdat alleen toch maar alleen is, werd algauw de hulp ingeroepen van een bevriende bierfanaat uit Oostakker (Gert Cammerman). Vandaar ook de naam OostEke Brouwers. Ondertussen is het een uit de hand gelopen hobby. Met drie bieren in de markt (de "Quadrum",de "Triple O7" en "Het 5e Seizoen"), een eigen single malt whisky die onderweg is (maar nog een lange weg te gaan heeft), een "bourbon barrel aged" versie van onze saison en nog twee andere bieren in de pipeline hebben de heren van OostEke brouwers hun handen meer dan vol.

Oproer Brouwerij
Utrecht

Brouwerij Oproer werd begin 2016 opgericht door Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker en is gevestigd in Utrecht. Brouwerij Oproer ontstond toen twee brouwerijen uit Utrecht, Rooie Dop (2012) en RUIG (2013), samen gingen werken. Deze twee brouwerijen hebben al geëxporteerd naar 30+ landen en zijn opgericht in 2012. Nu worden Oproer-bieren steeds meer nationaal en internationaal verkrijgbaar.

PAAP Bier Broeders
Papendrecht

Bij PAAP kiezen wij voor klassieke bierstijlen in een modern jasje. Elk van onze bieren heeft een kenmerkende twist wat het bier zijn eigen karakter geeft. Wij werken graag met natuurlijke ingredienten, zonder toevoegingen. Dit betekent dat de meeste van onze bieren alleen worden vervaardigd uit water, hoppen, mouten en gist. Het bronwater is afkomstig uit de bergen van de Ardennen en wordt in het dorpje Dorst gewonnen.

Peter Panja
Arnhem

Pinterman i.o.
Tilburg

Pinterman staat voor liefde voor bier en fijne smaken. Want wat is er nou mooier dan samen een moment nemen om te genieten van een mooi glas bier? Vandaar het motto van deze brouwer Tilburg; ‘Op het goede leven!’. Sinds 2014 werkt Pinterman aan het brouwen, testen, proeven en optimaliseren van uiteenlopende bierrecepten. Het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige bieren is het doel, waarbij het drinkmoment als uitgangspunt wordt genomen.

PochPoater
Elsen

Het bier wat wij brouwen is (h)eerlijk, ambachtelijk en avontuurlijk, ook worden er geen kunstmatige stoffen toegevoegd in ons bier. Het bier van de PochPoater wordt niet gefilterd, hierdoor is ons bier vaak iets troebeler, maar dat betekend niet dat het de smaakt doet laten verminderen. We zitten inmiddels al op meer dan 35 soorten bieren die ieder een unieke toevoeging hebben, deze zijn zowel op fles als in fusten verkrijgbaar. We proberen iedere keer weer nieuwe ideeën en smaken te verwerken in onze bieren. We verkopen ons speciaal bier door het hele land, u kunt het vinden in verschillende slijterijen, bij horeca gelegenheden, in supermarkten en groothandels.

Pohjala
11618 Tallinn

De Nordic Brewery is een poging om de oude biercultuur van Estland verder te ontwikkelen. We brouwen kleine hoeveelheden handgemaakt bier omdat we niet tevreden zijn met het smakeloze massabier aangeboden door een grote blauwe en rode brouwer of door internationale megasteden.

Pontus Brewing
Amstelveen

Pontus is an Amstelveen based micro-brewery where we brew our beers for those with a thirst for life. Pontus was founded in 2013 when Nando Servais started as a gypsy brewer, moving from brewery to brewery selecting the best places to make his brews and gain knowledge about all the different ways of operating a brewery. He brewed many styles and drank his way through Europe, exploring forgotten beers and flavours. In 2019 that diaspora ended when he settled and decided to join forces with the Naeckte Brouwers. Together we now form one big happy beer brewing family with many years of brewing experience, two breweries at our disposal and a kickass team to produce and distribute our tasty brews. We craft our beers with the biggest care, selecting the finest ingredients and are always searching for ways to improve. Together we have brewed countless styles over the years, ranging from classic beers like Kölsch and pilsner to modern heavy weights like Russian Imperial Stouts. We do specials, collaborate with other brewers for one time creations and have a steady selection of tastes consisting of beers like a Saison, Double IPA, Dutch Blonde and American IPA.

Ramses Bier
Hooge Zwaluwe

Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL per brouwsel. De huidige brouwerij is in 2013 ingericht. Sinds 2007 zijn de bieren landelijk verkrijgbaar. De 17 jaar daarvoor zijn een aantal bieren al ontwikkeld. Spoedig gaan we een jubileum bier uitbrengen. 25 jaar geleden brouwde Ramses al Den Dorstige Tijger. Misschien wel Nederlands eerste moderne IPA ! Het is mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Dit kan met een groep op afspraak of op een van de open dagen. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Bier brouwen voor de mensen die van bier houden. Ramses Bieren zijn single hop en de mout is Biologisch. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Proost!

Rauw Brouwers
Amsterdam

‘Letterlijk en figuurlijk ongefilterd’ Wij staan voor no nonsense en recht voor zijn raap. Dat zie je terug in onze bieren. Geen vlierbloesem, quinoazaad of gembertroep met kamille extract. Doe ff normaal. Gewoon goed bier, doordrinkbaar en zonder fratsen.

Reuzen Bieren
Moergestel

De ambachtelijke thuisbrouwerij waar de proefbrouwsels worden gemaakt, is gevestigd aan de Krijtestraat 3, 5066 BG te Moergestel. In een garage is een complete keuken geplaatst. Dit is tevens de warmtekamer. Verder zijn er drie ruimtes voor opslag, lagering en vergisting. Boven is een proeflokaal. Er zijn twee brouwinstallaties. Twee mobiele installaties, eentje voor 20 liter en eentje voor 50 liter. Dan is er nog apparatuur voor het kweken van gist, er is een oude elektrische bakkersmolen die gebruikt wordt als schrootmolen, er zijn filterplaten met kleine gaatjes voor de maisch- en kookketels. En er zijn allerlei meetinstrumenten, twee spiraalkoelers en een platenkoeler, vergistingemmers en vergistingtonnen. In de thuisbrouwerij wordt elke vier weken gebrouwen. Meestal een brouwsel van 50 liter, dat vaak in drieën wordt gesplitst voor de hoofdvergisting. Er wordt dan geëxperimenteerd met verschillende giststammen en hoppen. Sommige van die experimenten groeien uit tot proefbrouwsels. En als er dan een proefbrouwsel bij zit, waar de brouwers mogelijk mee verder willen, wordt er intensief met dit recept verder geëxperimenteerd. De experimenten worden dan geproefd door proefpanels in ons proeflokaal, bestaande uit kenners en leken. Het proeflokaal bevindt zich aan de Heuvelstraat 6 in Moergestel. En als het besluit valt om er een nieuw product voor de markt van te maken, dan wordt het recept nog eens zeer uitgebreid en met veel kennis van zaken doorgenomen met collega-brouwers waar we onze bieren brouwen. Uiteindelijk volgt er dan een batch van 600 liter Er werd besloten om zelfstandig te gaan. In december 2010 werd er een BV opgericht. Jos en Bernard vonden nog een partner Martin Op ‘t Hoog. Reuzenbieren B.V. was geboren, genoemd naar het lokale Reuzengilde..

Rock City Beers
Amersfoort

Sinds de geboorte van Rock City Brewing, in 2014, gaat het snel met ons biermerk uit Amersfoort. In 2018 hebben we een eigen brouwerij geopend, met brewpub. De gasten hebben vrij zicht op de ketels. Links zit de open keuken, rechts staat een tapwand met 21 craft bieren op 4 verschillende temperaturen. En voor onze deur natuurlijk een ruim en zonnig terras.

Rogue Farms
Independence

Rogue brouwt een grote diversiteit aan ales en lagers op hun hoofdbrouwerij in Newport, Oregon. Brouwmeester Joel Shields brouwt innovatieve bieren en houdt toezicht op de productie van hun brouwsysteem met 100 vaten. Ze distribueren ales in alle 50 staten van Amerika en 54 verschillende landen.

ROTT. Brouwers
Rotterdam

Wij zijn ROTT. Brouwers uit – hoe kan het ook anders – Rotterdam. Onze focus ligt op het brouwen van moderne en stoere bieren met name naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Wij ontwikkelen bieren voor mensen die willen genieten van het leven, genieten van het moment. We experimenteren daarbij graag, maar de kwaliteit en de doordrinkbaarheid van het bier wordt niet uit het oog verloren. Het resultaat is steeds weer verrassende en smaakvolle bieren.

Savio
Helchteren

Brouwerij Savio is ontstaan in 2007, in de nabijheid van de Helchterense Mangelbeek, met de gezamenlijke aankoop van een starters-kit voor hobbybrouwers, en de ingrediënten voor de eerste test van hun materiaal. De kracht van de bieren van Savio zitten in de passie die ze in het brouwproces hebben gestoken. Naarmate de recepten geoptimaliseerd werden, vorderden tevens hun vakkundigheid alsook de gebruikte technieken en materialen.

Scelling
Baaiduinen

Gestart in 2006 op vakantieboerderij de Stromvogel als aardigheidje voor het eigen café, is Scelling inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. De bieren worden gemaakt van echte producten van Terschelling, zoals gerst, tarwe en wilde gagel. Het bier wordt gebrouwen bij Lupus. De gewassen worden grotendeels ambachtelijk gedorst met de hulp van de plaatselijke dorsvereniging Helpt Elkander. Op dit moment zijn er verschillende Scelling bieren: van de klassieke pils, tot lichte zomerse bieren naar een lekker donker herfstbier.

Scheldebrouwerij
Meer

Scheldebrouwerij: zo speciaal gebleven. Lamme Goedzakken en Dulle Grieten in balans Bier dat nooit verveelt en nooit teleurstelt. Voor de Scheldebrouwers, craftbrewers van het eerste uur, is dat geen missie maar een vanzelfsprekendheid. Bier brouwen in de moeilijkste zone tussen spannend en toegankelijk zit in hun DNA. Het verhaal van Scheldebrouwerij begint ruim een kwart eeuw geleden, onder de rook van het bourgondische Bergen op Zoom. Daar, in de kleine hobbyketels van brouwmeester Peter van den Eijnden, kwamen hun eerste speciaalbieren tot leven. En al sinds 1994, toen ´speciaalbier´ in de lage landen nog in de kinderschoenen stond, zijn zij bevlogen in het brouwen van een breed pallet voor een breed publiek. Met inmiddels een uitgebreid en gelauwerd assortiment van negen moderne klassiekers bewijzen zij een stabiele waarde te zijn in een internationaal bierveld vol extremen. Zo zijn hun Zeezuiper en Lamme Goedzak al niet meer weg te denken uit het huidige aanbod van speciaalbier. Het familiebedrijf is er trots op: elke slok uitgebalanceerd Scheldebier komt uit hun eigen, met veel liefde opgebouwde brouwerij in Vlaanderen. Daar wordt voor de puurste bierbeleving het Scheldebier nog altijd bewust niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en op fles door hergisting verrijkt. In een inmiddels overbevolkte bierwereld weten de Scheldebrouwers zich kranig en overtuigend staande te houden. In hun jubileumjaar 2019 wonnen zij op diverse, internationale platforms maar liefst acht keer eremetaal voor zes verschillende bieren. Zo werd Strandgaper in bierhoofdstad Brussel uitgeroepen tot beste golden ale wereldwijd en behaalden zes bieren een medaille op de prestigieuze World Beer Awards. Hun visie om bier ten allen tijde in balans te brouwen lijkt daarmee te worden herkend en erkend. Alle Scheldebieren worden sinds jaar en dag op de etiketten vertolkt door twee guitig getekende wildemannen. Deze historische figuren vind je terug op het stadswapen van Bergen op Zoom, de bakermat van Scheldebrouwerij, waar de mannen ook wel Knots en Knuppel worden genoemd. Knots en Knuppel zijn al sinds 1622 schildhouders van de stad, en vanaf 1994 vaandeldragers van Scheldebrouwerij. De krab in hun logo verwijst naar Krabbegat, de carnavalsnaam van Bergen op Zoom, en het bier Krab is dan ook een bierig eerbetoon aan al haar Krabben.

Sierra Nevada
Chico

Sierra Nevada uit Californie is een brouwerij die aan de wieg heeft gestaan van de Amerikaanse “craft beer revolution”. In 1979 gestart en vandaaruit altijd de filosofie aangehouden dat consistentie en kwaliteit boven alles gaat. Alleen dan maak je geweldig bier. Ook al dat betekent dat je eerst 10 batches moet weggooien voordat je het bier hebt waar je trots op bent. Verder staat Sierra Nevada bekend om Beer Camp (festival) hun innovatie Hop Torpedo (nieuwe manier van hoparoma toevoegen) en het feit dat de helft van de energie van hun brouwerij door hunzelf opgewekt wordt met zonne-energie.

Sixpoint
BROOKLYN, NY

Sixpoint was founded in 2004 (we like to say it was born at the dawn of civilization, though that’s a story for another time…) in the rough and tumble neighborhood of Red Hook, BKLYN. It was essentially a cult brewery — draft-only, mysterious, cryptic… In 2010 we released our canned creations, and have been tweaking, improving, and releasing new formulations ever since. Then in May of 2017, we took our biggest step forward to date, releasing all of our ales raw and unfiltered, and simultaneously incorporating new and incredible raw materials obtained over years of sourcing

Southern Tier Brewing Company
Lakewood, New York 14750

SpierBier Brouwerij
Mijdrecht

Spierbier Brouwerij is een brouwerij die komt uit Mijdrecht. Kwaliteit en constante kwaliteit van het bier staat voorop bij SpierBier.

Stadsbrouwerij 't Pakhuis

Al sinds de oprichting in 1996 staat de kwaliteit van het bier op de eerste plaats. Door strenge eisen te stellen aan de grondstoffen, het zeer nauwkeurig brouwproces en het vakmanschap van de brouwers zijn we in staat onze unieke producten te maken.’t Pakhuis is één van die huisbrouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. Het getemperd, nooit overdreven maar evenwichtig gebruik van diverse grondstoffen is één van de belangrijkste capaciteiten van de brouwmeester.

Stadsbrouwerij 013
Tilburg

Herkenbaar vanaf de eerste slok. Bieren met het gevoel van toen maar de smaak van nu. Ieder receptuur wordt speciaal ontwikkeld door ons eigen brouwteam en met veel passie en zorg doorgetest tot in de perfectie. In deze turbulente speciaalbiertijden willen we een beetje terug gaan naar de basis. Ons doel is om jou het bijzondere in het normale te laten ontdekken. En dat doen we door bieren te brouwen die wij zelf lekker vinden met respect voor de traditionele bierstijlen. Want wij zijn bierkenners die gaan voor een mooie balans in smaak met altijd dorst voor nieuwe ontdekkingen. Geniet van de met heerlijkheid verweven Tilburgse speciaalbieren!

Stadsbrouwerij De Pelgrim
Rotterdam-Delfshaven

In 1995 besloot Harry van de Wiel om de enige stadsbrouwerij van Rotterdam op te richten. En sinds 1996 zijn er al meer dan 700 brouwsels gemaakt. De brouwers zijn continu bezig met het verbeteren van de bieren. Ruim 20 jaar aan ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat ze nu nóg lekkerdere bieren kunnen brouwen dan eerst. Inmiddels heeft Chris van de Wiel, de zoon van Harry, de roerstok overgenomen en zet hiermee de passie van zijn vader voort.

Stadsbrouwerij Eindhoven
Eindhoven

De brouwerij is gevestigd in het pand van de Schellens fabriek. De historische reeks bieren in het assortiment van de Stadsbrouwerij Eindhoven is een eerbetoon aan de vele oude gebouwen en brouwerijen die het karakter waren en zijn van de stad Eindhoven.

Stadsbrouwerij Helderse Jongens
Den Helder

Stadsbrouwerij Helderse Jongens. In deze micro brouwerij zijn 3 gepasioneerde horecavrienden bezig met het brouwen van heerlijk Helder(s) bier.

Stadsbrouwerij Radboud i.o.
Medemblik

Stadsbrouwerij Radboud brouwt verschillende soorten lekker bier: blond, dubbel, tripel en pale ale, en af en toe een special. Dat gebeurt onder leiding van brouwer Jelle Aaij. Met granen, water en kruiden tovert hij allerlei lekkers op tap. In onze brouwerij borrel je tussen de enorme, glanzende brouwketels in: het bier wordt gebrouwen waar je bij zit. Jelle Aaij geniet er iedere keer weer van: het prachtige brouwproces met een lekker, zelfgemaakt biertje als eindresultaat. Hij begon als hobbyist maar leerde de kneepjes van het brouwen bij Brouwerij Jopen in Haarlem en Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Toen hij ontdekte dat de Stadsbrouwerij in Medemblik een brouwer zocht, wist hij: dát is mijn nieuwe stek! Zijn doel: een goedlopende Stadsbrouwerij die mensen uit de wijde omgeving trekt. Bier dat mensen graag drinken, van een mooie kwaliteit. “Dat mensen over ons zeggen: daar kun je goed bier krijgen!”

Stadsbrouwerij Sint Joris i.o.
Breda

Iedereen kent het verhaal van St. Joris en de Draak? Maar wat als je dit nu als inspiratie gebruikt voor speciaalbier? Dan krijg je wel iets heel bijzonders! In 2016 zijn wij de St. Joris brouwerij gestart in de historische kelder uit 1483 van de Boterhal, het grootste speciaalbier café van Breda. Hier brouwen wij met succes de St. Joris bieren en tot voor kort waren deze uitsluitend hier beschikbaar op de tap. Onze bieren zijn nu ook in meerdere horecagelegenheden en slijterijen verkrijgbaar. In onze brouwerij hebben wij het verhaal gesmeed, met bloed, zweet en hop recepturen ontwikkeld en passende etiketten getekend. Elk bier neemt je een stukje mee in het verhaal van de lokale brouwer Joris, de weerloze prinses en een koppige draak.

Stadsbrouwerij van Kollenburg
's-Hertogenbosch

Ooit zijn wij heel klein begonnen als hobby-brouwerij in de kelders van ons cafe. Vervolgens in de loop der jaren stap voor stap uit weten te bouwen tot de brouwerij die het nu is. Sinds 2007 naast het cafe gevestigd in plaats van eronder en uitgebreid naar maar liefst 5 vaste bieren en 8 seizoensgebonden bieren in ons assortiment! Daarnaast worden onze bieren gebruikt om diverse delicatessen mee te maken. Zoals bijvoorbeeld onze eigen bierkaas, bierbrood en bierbitterballen. Al onze bieren en delicatessen zijn verkrijgbaar in onze winkel of leuk samen te stellen als cadeaupakket. Uiteraard zijn al onze bieren ook van de tap te bestellen in ons cafe. Met ons “Kolleke plankje” daarbij, gevuld met onze delicatessen, maken wij van jouw borrel gegarandeerd een succes. Zelfs een rondleiding door de brouwerij behoort tot de mogelijkheden met onze Kolleke Biertour. Mogelijk op basis van reservering, voor groepen vanaf 10 personen.

Stanislaus Brewskovitch
Enschede

“We’re on a mission from God”. In ons geval Ninkasi, de godin van het bierbrouwen. Wij brengen de blijde bierboodschap. In een fles of fust welteverstaan. Het is onze taak de speciaalbiercultuur te promoten, mooie bieren te brouwen, (lokale) micro brouwerijen onder de aandacht te brengen en mensen kennis te laten maken met mooie smaakvolle bieren.

Stapzwan Brouwerij
Utrecht

Stapzwan is een bierbrouwerij uit Utrecht die zich richt op het brouwen van speciaalbieren met een twist. De ideeën voor recepten komen tot stand in het St. Andreasklooster in het centrum van Utrecht, vervolgens wordt het bier gebrouwen en verfijnd in het brouwlaboratorium in Bilthoven. Zodra het recept gereed is wordt hij in grote batches gebrouwen en in de markt neergezet. Stapzwan Brouwerij is officieus begonnen in 1997 door Vincent Stap en Jeroen van der Zwan en officieel in 2014.

Stone Brewing
Escondido

Stone Brewing, opgericht door Greg Koch en Steve Wagner, heeft een lange weg afgelegd sinds de opening in San Diego County in 1996. Nu de negende grootste ambachtelijke brouwer in de VS, exploiteren we brouwerijen aan beide kusten - Escondido, Californië en Richmond, Virginia . Naast het maken van badass-bieren gedurende meer dan twee decennia, exploiteren we een aantal restaurants en taprooms, evenals het grootste ambachtelijke bierdistributiebedrijf in de VS. De bieren zijn verkrijgbaar in alle 50 staten en meer dan 40 landen wereldwijd.

Streekbrouwerij De Stramme Kabouter
Mill

Ik ben gestart met thuisbrouwen in 2015. Toen ik het eenmaal een beetje in de vingers had heb ik regelmatig bieren ingestuurd naar wedstrijden waarna ik met de gekregen feedback weer mijn bieren kon verbeteren. Dat resulteerde in 2016 in de eerste plek op het NK hobbybrouwen. Dus toen móesten mijn bieren wel met meer liefhebbers gedeeld worden. Streekbrouwerij "De Stramme Kabouter" is een kleine huurbrouwerij. Mijn passie is het brouwen van aparte bieren die toch toegankelijk voor het grote publiek. Ietwat uitgesproken van smaak maar toch lekker doordrinkbaar.

Sweetwater Brewing Company
Atlanta

Sinds 1997 maakt de SweetWater-brouwerij smakelijke brouwsels in het hart van het zuiden. Wat begon als een hobby van twee universiteitsmaatjes is uitgegroeid tot een droombaan vol geweldige avonturen en lip-smackin-bieren. Wat verwacht je dan van een paar jongens met meer hunkering naar bieren dan naar boeken. Bij SweetWater zeggen we graag dat we hier lange tijd niet zijn, we zijn hier voor een goede tijd. Het is niet alleen iets dat we zeggen, het is hoe we leven.

Tender Brewery
Amsterdam

Tender Brewery is een huurbrouwerij uit Amsterdam. Tim Knol heeft maar 1 biertje gebrouwen en dat is de Wiggle bij Brouwerij de Molen te Bodegraven. Zijn droom was om zijn eigen biertje te brouwen dit is tevens zijn eerste en laatste biertje.

The Sisters Brewery
Breukelen

Annamijn en Josefien, twee zussen die samen met hun vader Wilfran craftbeer brouwen. Voorliefde voor sterke bieren met een vrouwelijk randje. De achternaam van de familie is Beijeman. Vandaar dat alle bieren in hun naam een verwijzing hebben naar het prachtige vak van het bijen houden.

Tiny Rebel
Newport

We are Tiny Rebel, an award-winning brewery from Newport, South Wales. We are the youngest and only Welsh brewery to win Champion beer of Britain. We are the only brewery to have won gold, silver and bronze in the Champion Beer of Wales competition (in our first year!) and the only brewery to defend a gold the following year. SIBA Brewery Business of the Year and International Beer Challenge UK Brewer of the Year 2016. But really, we’re just fans of super tasty beer. Our History: From two guys in a garage to a bespoke brewery with thousands of fans, we’ve grown a lot since 2012. Since then, every year has been bigger and better. We're showing no signs of slowing down though! We've got countless projects on the go and some exciting stuff to show off soon!

To øl
Svinninge

To Øl is een visie van Tore Gynther. To Øl begon in 2005 als een thuisbrouwproject en werd in 2010 officieel opgericht en werkte als brouwerij die de volgende tien jaar leende aan de reservecapaciteit van andere brouwerijen. In 2019 hebben ze een voormalige voedselfabriek in het westelijke deel van Zeeland, Denemarken, overgenomen, waar ze een volwaardige speciaal ontworpen brouwerij en ambachtelijke drankhub opzetten. To Øl City is de naam van de plaats.

Tongval
Broek op Langedijk

Tongval is een eigenzinnig bierlabel van Nederlandse bodem van en voor fijnproevers (Minco Eggersman, Jedi Noordegraaf en Onno Groeneveld) De mannen zijn nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen. Brouwerij Tongval gelooft dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Ze willen de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven.

Tungri
3700 Tongeren

TUNGRI wordt met passie en vakmanschap gebrouwen, met enkel natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt voor pure smaken en evenwichtige, doordrinkbare bieren. TUNGRI is bier van hoge gisting dat ongefilterd wordt afgevuld. Dit om de aroma’s optimaal te behouden. Pas als het bier voldoende gerijpt is, verlaat het de brouwerij. Klaar om geproefd te worden door het grote publiek. TUNGRI is ‘levend’ bier, dat zich qua smaak verder ontwikkelt door hergisting op fles.

Two Chefs Brewing
Amsterdam

Twee voormalig chefkoks die het establishment graag uitdagen. “No More Flat Industrial Lagers”. Gestart in 2012, in 2013 gestopt met hun corporate banen en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde brouwerij.  Two Chefs zat eerder met hun Howling Wolf bij de Beer.

Urban Colors Brewery
Amstelveen

Brouwerij Urban Colors Brewery is gesloten in 2019. UCB is een onderdeel van de Naeckte Brouwers en brengen onder eigen label bieren uit

Vals Nat
Amsterdam

Vals Nat Bier is een jong brouwhuis uit Amsterdam Noord. De naam, een combinatie van de wielerterm 'vals plat' en 'nat' (een alternatieve naam voor bier), verwijst naar het type speciaalbieren dat het brouwhuis aanbiedt: anders dan je proeft. Wat is er anders? Dit heeft tevens te maken met het doel van Vals Nat Bier: het creeren van smaakvolle speciaalbieren, maar dan dorstlessend en doordrinkbaar door frisse hopsmaken en een laag alcoholpercentage. Inspiratie: de goesting in een fris, dorstlessend bier tijdens of na een zomerse wielertocht.

Van Moll Craft Beer
Eindhoven

Wij zijn Van Moll. Gek op bier, daarom brouwen we het. We openden in 2013 een brewpub in hartje Eindhoven. Een eigen smaaklab waar iedereen kan proeven. Beste idee ooit! Iedere dag proberen we je te verrassen met nieuwe smaken. We experimenteren, balanceren, gedurfd, ’n tikje gek, maar nooit over het randje. Een vaste core range aan bieren en een wisselend assortiment waanzinnige specials. Als je de oorsprong beheerst, begint het avontuur. Traditie, kennis, eigenwijsheid en durf in de mix. Het ideale Van Moll recept om een feestje te bouwen. Want dat zijn het, onze bieren: smaakvolle feestjes. Toegankelijk voor iedereen.

Van Vollenhoven Bieren
Amsterdam

De Van Vollenhoven bieren zijn traditionele en historische Hollandse bieren met een moderne twist in receptuur. De bieren worden gebrouwen naar de recepten zoals die ook gebruikt werden in de Van Vollenhoven brouwerij in de vorige eeuw. Ze passen de recepten wel een beetje aan, want de brouwtechnieken en ingrediënten zijn in de afgelopen 100 jaar veel verbeterd. Ze worden dus gebrouwen volgens traditioneel recept, maar dan nóg lekkerder.

vandeStreek Bier
Utrecht

Je kan de brouwers van vandeStreek kun je midden in de nacht wakker maken om bier te brouwen - zo veel lol hebben ze er in. Begonnen als twee broers die maandelijks bij elkaar kwamen om te brouwen en nu groeiende tot een serieus team van biergekken waarbij nieuwe smaken en technieken hun energie geeft - net als het perfectioneren van hun vaste bieren. Zij brouwen moderne bieren en pakken alles aan met een 'DIY' mentaliteit, hierbij zetten zij de bierkwaliteit voorop. Ze willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want hun bier is gebrouwen om te drinken. Brouwerij vandeStreek is een speeltuin en ze zijn nog lang niet uitgespeeld!

Vet & Lazy Brouwerij
Rotterdam

De zomer van 2015 heeft heel wat warme dagen. In de bouwvallige catacomben van het Rotterdamse Tropicana krijgen Okke en Ruben er opeens dorst van. “Trek in bier!”, roept een van de twee. Wie dat precies is: dat is op dit moment moeilijk te achterhalen, maar dat geeft niet. Feit is dat er een 30 liter weckpan het stopcontact ingaat en ze zo’n anderhalve maand later een heerlijk licht kleurig tarwebiertje klaar hebben (9,5%). Vanaf oktober 2018 voert Vet & Lazy 5 vaste bieren die altijd op voorraad zijn. En er komt meer aan, zoals circulaire bieren, lichte fruitige bieren met 2-5 % alcohol en lagering op houten vaten.

Vicaris
Dendermonde

Een pasteur, een centrifuge of een helder bier filter komt bij brouwerij Dilewyns niet aan bod. Alle natuurlijke én gezonde elementen blijven door het niet filteren aanwezig in de fles. Dankzij het niet pasteuriseren is Vicaris een levend product met smaakevolutie, ontdek zelf wanneer jouw Vicaris op z’n best is! Alles wat je in je glas schenkt is met zorg, hygiëne, passie en vakkennis gebrouwen. Van grondstof tot een verfrissend speciaalbier; puur, familiaal en authentiek.

Voortsche Bieren
Voorthuizen

Op de Veluwe werden aan het einde van de middeleeuwen de eerste bierbrouwerijen gesticht. De oudst vermelde brouwerij was die van herberg De Moriaen uit 1453 in Voorthuizen. De brouwactiviteiten in Voorthuizen werden rond 1750 gestaakt maar wij van de Voortsche brouwerij hebben in 2015 deze traditie in ere hersteld! Na vijfentwintig jaar brouwen in schuurtjes, tuinhuisjes en garages in de regio Voorthuizen hebben we nu een eigen Brouwlokaal. Je kunt ons vinden aan de Zeumerseweg 5a in Voorthuizen op het terrein van de Beatrijs Hoeve. Voor het brouwen van ons bier gebruiken wij alleen natuurlijke ingrediënten en speciale bovengisten om de allerbeste geur- en smaaktonen te krijgen. We pasteuriseren ons bier niet om deze heerlijke geuren en smaken te behouden. Sinds 2015 is ons bier op grotere schaal verkrijgbaar in de regio Voorthuizen. Een puur streekbier dus.

Walhalla
Amsterdam

Welcome to Walhalla! Heaven's naughty nephew. Where the beer flows, the songs are merry, and the neighbors complain about the noise. This is the place you want to go to once you’re dead. Hell, this is the place you want to be now! But how do you get in? Well, Walhalla is not like any other heaven. To get in you have to be brave, courageous, and unbelievable thirsty. You have to be a hero, fallen in battle. A battle about land, a battle about love. And in this Walhalla, these bold women and men raise their glasses To strife. And to fail miserably. Cheers! To Walhalla!

Waterland Brewery
Monnickendam

Waterland Brewery brouwt met passie de lekkerste biologische bieren met de mooiste natuurlijke producten. Want ze kunnen en willen niet anders. Het zit in hun natuur. Biologisch brouwen en duurzaam ondernemen is voor waterland Brewery een vanzelfsprekend gegeven. Heerlijke en betaalbare producten produceren maar wel met zorg voor het milieu.

Whiplash
Wicklow

Alan and Alex met while working together at Rye River Brewing Company. Alex a homebrewer with a few steps taken into professional brewing through different previous projects, and Alan - an operations manager coming from a few long stints at large breweries. They built the brewery they were at in break-neck speed but wanted to slow things down a bit with specials. They formed Whiplash as its own company and released a couple of beers in year one to a great reception. Being awarded Beer of the Year by Irish consumers, Best Brewery nods from bloggers, Honest Brew's Breakthrough Brewery award and landing in as Ireland's top rated brewery on Untappd was a serious encouragement to take the project full time. By 2017 both had done just that, leaving behind 24hr shift brewing schedules, meetings in suits and a small part of their minds; for a better and more enjoyable arrangement. Alex doing the brewing, Alan doing the commercials with crossovers wherever they could. 2018 has seen them rent their first premises in their new home in County Wicklow where the guys plan to focus on regular specials and general experimentation unavailable before they had a home. Whiplash beers are now exported to the UK, Italy, Spain and the Netherlands too with more coming up. Quality is always and will always be the focus. Bags of cans the celebrations.

Wieze
Bavikhove

Na vele omzwervingen wordt Wieze bier sinds 2013 gebrouwen door Wieze Beer Belgium. Het merk Wieze bier werd voorheen gebrouwen door brouwerij van Roy, was korte tijd in handen van brouwerij Haacht en is dus sinds 17 oktober 2013 in handen van Wieze Beer Belgium.

Witte Anker
Breda

Brouwerij Witte Anker uit Breda brouwt klassieke bierstijlen met een moderne twist.

Zuidas Bier
AMSTERDAM

Zuidas Bier is het bier van Jesse Gosse en Remco Kappelhof. Wij brouwen al meer dan 10 jaar hobbymatig bier voor eigen gebruik en voor feesten. Naar bierbrouwen is Jesse directeur van The Online Group en Remco televisiemaker. Na een meeting van Jesse met zijn klant Hello Zuidas over een nieuwe website, kwam het bierbrouwen ter sprake. Het idee van een Zuidas Bier was geboren. Na rondvraag bij de lokale horeca bleek men erg enthousiast en in november 2017 hebben we ons eerste bier gelanceerd: de Pale Ale.

Stukje Craft Beer Discovery!

Alle overige brouwerijen

Alle brouwerijen waar de Beer nog geen bier van heeft geselecteerd.

Brouwerij Uit
Admiraals Bierbrouwerij AldtsjerkAldtsjerk
Alfa BrouwerijSchinnen
Ambachtelijke Vechtdal BrouwerijDalfsen
Ambrass BierbrouwerijSittard
Amelander BierbrouwerijBallum
Amsterdam Brewing CompanyAmsterdam
Animal ArmyDen Haag
Arnulfus BierRoosendaal
Attemer BierHattem
Beijerse BrouwerijOud-Beijerland
BelgicaMade
Berghoeve BrouwerijDen Ham
Bier Atelier VijfheerenlandenLeerdam
Bierbrouwerij 't KuipertjeHeukelum
Bierbrouwerij & Stokerij Onder de LindenWageningen
Bierbrouwerij De 3 HorneKaatsheuvel
Bierbrouwerij de ArnRijswijk
Bierbrouwerij De BoeiDen Hoorn
BierBrouwerij De BrouwVrouwEnkhuizen
Bierbrouwerij De Hoge StinsBurgum
Bierbrouwerij De KeyzerMaastricht
Bierbrouwerij De KoningshoevenTilburg
Bierbrouwerij De PauwOmmen
Bierbrouwerij De VijfhoeckHelmond
Bierbrouwerij De VissenbergRoosendaal
Bierbrouwerij de VlijtApeldoorn
Bierbrouwerij GerlachusHulsberg
Bierbrouwerij Graaf van HeumenHeumen
Bierbrouwerij Het HertNijmegen
Bierbrouwerij Het Wapen van Well_Well
Bierbrouwerij KasparusNagele
Bierbrouwerij Nederlands OpenluchtmuseumArnhem
Bierbrouwerij OijenOijen
Bierbrouwerij SchoemrakkerTerschelling
Bierbrouwerij Sint ServattumusSchijndel
Bierbrouwerij Volendam 't VølenVolendam
BierfabriekAmsterdam
Bijdehand BierbrouwerijBergschenhoek
Boer KoekoekNijmegen
Bogt BrouwerijDen Haag
Bommelaar BierZaltbommel
Boulevard Brewing CompanyKansas City
Bracque SpeciaalbierenEnschede
Brand BierbrouwerijWijlre
Brasserie Mijn StreekHeerlen
Bravehendrikus BierEerbeek
Brewfist26845 Codogno
Briljant BrouwhuisHaarlem
Brouw-atelier MelessenVeendam
Brouwerij 't Kont van het PaardBrielle
Brouwerij 't MAG i.o.Tilburg
Brouwerij 1923Moordrecht
Brouwerij AntoniusAlverna
Brouwerij ArgentumSchoonhoven
Brouwerij BrandsmaAugustinusga
Brouwerij D'n DraokDen Bosch
Brouwerij D'n HopperKaatsheuvel
Brouwerij De 7de HemelSevenum
Brouwerij de AandachtAlmere
Brouwerij De AfleidingAmsterdam
Brouwerij De BeyerdBreda
Brouwerij De BiertafelVorden
Brouwerij De Blauwe KnoopMill
Brouwerij De CompagnieEnkhuizen
Brouwerij De FonteinStein
Brouwerij De GieterijAarle-Rixtel
Brouwerij De GoothHaarlem
Brouwerij De Gouden Leeuw ho Beerze BierVessem
Brouwerij De Gulzige GansCoevorden
Brouwerij De HeerlijkheidPapendrecht
Brouwerij De Kantelaer i.o._Siebengewald
Brouwerij De KatHelmond
Brouwerij De KemphaanAlmere
Brouwerij De KipOssenisse
Brouwerij De Klappe i.o.Zuidbroek
Brouwerij De MarkiesDen Bosch
Brouwerij De MouterijEindhoven
Brouwerij De Oude RijnHazerswoude-Rijndijk
Brouwerij De Pierewaaier i.o.Enkhuizen
Brouwerij De PompAmsterdam
Brouwerij De PraelAmsterdam
Brouwerij De Snaterende ArendAmsterdam
Brouwerij De TekkelBreda
Brouwerij De VeteraanEmmen
Brouwerij De VisUitgeest
Brouwerij De Volle MaatLeusden
Brouwerij De VriendschapAmsterdam
Brouwerij De Witte LeeuwWezep
Brouwerij De Zwarte TulpWageningen
Brouwerij EanskeEnschede
Brouwerij EmiliaWijchen
Brouwerij en Stekerij VandenbroekMidwolde
Brouwerij Erve KotsLievelde
Brouwerij Groninger_Groningen
Brouwerij Halve TammeZevenbergen
Brouwerij HemursbierAmerongen
Brouwerij Het AchteromApeldoorn
Brouwerij Het LevenswaterRosmalen
Brouwerij Het Roze VarkenArnhem
Brouwerij Het UiltjeHaarlem
Brouwerij Het Veem i.o.Eindhoven
Brouwerij HeusdenHeusden
Brouwerij HeylooHeiloo
Brouwerij Hoornse HopHoorn
Brouwerij JuliusNieuwegein
Brouwerij Klinker_Maastricht
Brouwerij KraanBodegraven
Brouwerij KwartjeDen Haag
Brouwerij La FontaineSas van Gent
Brouwerij LiefdeNuenen
Brouwerij MaraakelsbierMarkelo
Brouwerij MarcoEnkhuizen
Brouwerij MolenduynSantpoort-Noord
Brouwerij NijverGeldrop
Brouwerij NoordtRotterdam
Brouwerij NuenhemNuenen
Brouwerij OostenburgAmsterdam
Brouwerij PoortNieuw-Vennep
Brouwerij Propaganda i.o.Groningen
Brouwerij RufusHeeze
Brouwerij ScheveningenDen Haag
Brouwerij Sint JuttemisTilburg
Brouwerij SmaakBarneveld
Brouwerij SwambacchusBeneden-Leeuwen
Brouwerij Two BrewBreukelen
Brouwerij VaNNevenAmsterdam
Brouwerij VechterGroningen
Brouwerij Victorie
Brouwerij VrijstadCulemborg
Brouwerij Wijchense SchoneWijchen
Brouwerij Woest i.o.Amsterdam
Brouwerij ZevenstarNieuwgein
Brouwstudio Uthoka i.o.Vught
Bru'd_Amsterdam
Bul BierAmsterdam
Burg Bier BrouwerijErmelo
Butcher's TearsAmsterdam
CEAUX BrewUtrecht
Corviri BrouwerijGlimmen
Crooked SpiderWassenaar
CroybierAarle-Rixtel
d'OoijevaerGennep
De Bebaarde BrouwerRotterdam
De Bekeerde SusterAmsterdam
De BierbroedersZwaag
De BierderieKrommenie
De Bierfabriek DelftDelft
De BrouwtorenNijmegen
De Friese BierbrouwerijBolsward
De Gaperd Speciaal Bier Brouwerij i.o._Boxtel
De HaemscheHeemstede
De Heeren van VeenHooglanderveen
De HeidebrouwerijEde
De Katwijkse BierbrouwerijKatwijk
De Koperen SterEnschede
De LoonbrouwerijCothen
De Maestrichter Bierbrouwerij_Maastricht
De NachtbrouwerijDongen
De Noord-Hollandse BierbrouwerijUitgeest
De Smiecht Craft BreweryAmsterdam
De WijkgaardMeteren
Diems Bier_Didam
Dommelsche BierbrouwerijDommelen
Donderwolk BrouwerijNijmegen
Doornsche Bierbrouwerij ThorhemDoorn
Dorpsbrouwerij De MaarJabeek
Dorpsbrouwerij de PimpelmeeschChaam
Dorpsbrouwerij Dikkels i.o.Boxtel
Dorpsbrouwerij Heer en MeesterBarneveld
Dorpsbrouwerij NuenenNuenen
DrachtsterbrouwersDrachten
Drentsche SchansHolsloot
Eastern Docklands BrewingAmsterdam
Eastgreen Craft Beer BreweryGlanerbrug
Eiland Brouwers TexelDe Koog
EleganT BierbrouwerijLeiderdorp
Elsener Bierbrouwerij PochPoaterMarkelo
Epe Bier CollectiefEpe
Erik's BierDiemen
Eurotrash BreweryRotterdam
ExcentriekAmsterdam
Goede Kant van het SpoorGeldrop
Graafsch GenotGrave
Grolsche Bierbrouwerij NederlandEnschede
Groningse Bierbrouwerij_Groningen
GrootbierAmsterdam
Gulpener BierbrouwerijGulpen
HagemeesterBeek-Ubbergen
Halsche StoombierbrouwerijBemmel
Heer van OranjeSteenbergen
Heineken NederlandZoeterwoude
Hertog Jan BrouwerijArcen
Het Gooisch BiergildeHilversum
Hillegonda BierRotterdam
Hosenhym BierbrouwersHuissen
Huisbrouwerij De Natte CelBovenkarspel
Huisbrouwerij MieghelmSint-Michielsgestel
Jantjes BierenUden
Jonge Beer BierbrouwerijHoogeveen
Jotner BierGroningen
Kaapse BrouwersRotterdam
Katjelam Brewing CompanyWaalbandijk
KEK! BierOuderkerk aan de Amstel
KinhemIjmuiden
Kleine Beer BrouwerijLemmer
La Corne
Leiden Caledonia Brewing Company i.o.Leiderdorp
Leidsch BierLeiden
Liempdse DorpsbrouwerijLiempde
Lindeboom BierbrouwerijNeer
LMNOP Brewing_Rotterdam
LOC BreweryTilburg
Louis Loyal SpeciaalbierAmersfoort
Lowlander BeerAmsterdam
Micro Brouwerij Puik BierenApeldoorn
Moaneschien Bierbrouwerij i.o.Enschede
Mommeriete BrouwerijGramsbergen
MongozoVenray
Morebeer BrewingAmsterdam
Museumbrouwerij De RoosHilvarenbeek
NeobosskiUtrecht
Neptunus BierLeiderdorp
Nordman BeersAmsterdam
Oldskool BreweryEindhoven
Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & CoOotmarsum
Opener BierDongen
Papa BrewsEindhoven
Penose Brouwerij_Amsterdam
Pivo BrouwersHaren
Princen BrouwerijenHalfweg
Proefbrouwerij Het VaghevuurNijmegen
PuzzelaerTerheijden
Raven Bone Hill BrouwersMaassluis
Rigtersbier_Buurse
Rockin' Ludina BreweryGroningen
RubelijnAlmelo
Sancti AdalbertiEgmond aan den Hoef
Santpoorts BierSantpoort-Noord
Sinnerman Craft Beer i.o._Den Haag
Sint Christoffel SpeciaalbierenBreda
SNAB BierbrouwersPurmerend
Sneeker Stadsbrouwerij MeerpaelSneek
SpierbierMijdrecht
St. Vereenigde Sweeler Bierbrouwers_Zweeloo
Stadsbierbrouwerij ApeldoornApeldoorn
Stadsbrouwerij CambrinusZutphen
Stadsbrouwerij De Bombazijn i.o.Oldenzaal
Stadsbrouwerij De DikkeWijk bij Duurstede
Stadsbrouwerij De Drie RingenAmersfoort
Stadsbrouwerij De Goudsche LeeuwGouda
Stadsbrouwerij De HemelNijmegen
Stadsbrouwerij De Koperen KatDelft
Stadsbrouwerij De Kromme JatGroningen
Stadsbrouwerij De VleeghelVeghel
Stadsbrouwerij De Witte OsEdam-Volendam
Stadsbrouwerij DoetinchemDoetinchem
Stadsbrouwerij DordrechtDordrecht
Stadsbrouwerij Hettinga BierZwolle
Stadsbrouwerij KlaassensVenlo
Stadsbrouwerij LeidenLeiden
Stadsbrouwerij MiddelburgMiddelburg
Stadsbrouwerij Sneek i.o.Sneek
Stadsbrouwerij WageningenWageningen
Stadsbrouwerij Wittenburg_Zevenaar
Stadsbrouwhuis Leiden_Leiden
Stadskasteel OudaenUtrecht
Steffelaar BierRotterdam
Stichting Haagsche BroederDen Haag
Stichting TorenbierZaandam
Stichting Voor en door GoorGoor
Terschellinger BierenBaaiduinen (Terscheling)
Test
Texelse BierbrouwerijOudeschild
Thirty-One BeerZeewolde
Thissen's Brouwerij Lith_Lith
Toebes Bier i.o.Sint Agatha
Tommie Sjef Wild AlesDen Helder
TorensTilburg
Trappistenbrouwerij De Kievit_Zundert
Trots BierRotterdam
Twentse BierbrouwerijHengelo
Utrechtse Heuvelrug BierLeersum
Veluwsche Bierbrouwerij i.o.Nijkerk
VierendeelVrouwenpolder
Vlaardingse BierbrouwerijVlaardingen
Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter DuinenOssendrecht
VriendenbierHeiloo
West Friese Bierbrouwerijen i.o.Enkhuizen
Wildervanker BrouwerijWildervank
Wilskracht Stadsbrouwerij RavensteinRavensteijn
WispeWeesp
Witte KlavervierRoden
Woerkumer BierWoudrichem
Zaltbommelse StadsbrouwerijZaltbommel