Fris & Fruitig



Wij selecteren iedere twee maanden 24 unieke nieuwe bieren speciaal voor onze leden. Deze bieren kiezen we samen met ons onafhankelijk smaakpanel en op basis van 6 verschillende smaakgroepen. Als lid van de Craft Beer Discovery Club kan je aangeven binnen welke smaakgroep je verrast wilt worden. Zo heb je toch een beetje grip bij het loslaten :)

Op deze pagina vertellen we meer over de smaakgroep Fris & Fruitig.

“Het zonnetje in huis, al zeg ik het zelf. Of in het glas. Hetgeen je naar verlangt op een warme zo- merdag, dat ben ik. Een strak Witbier, een romige Weizen, een droge Saison maar ook een subtiele New England IPA past binnen mijn palet. Wat voor weer wordt het eigenlijk vandaag?” gezien als walhalla voor bierliefhebbers.

Voorbeelden van bierstijlen binnen Fris & Fruitig

Cider - fruited

Overige stijlen of fermentaties

Een variant op de standaard cider waar nog ander fruit aan wordt toegevoegd; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras,... Lees meer

NEPA

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een lager alcoholische variant van de New England IPA; Een Amerikaanse IPA met intense fruit-smaken en -aroma's. De body is zacht en romig, en het bier is vaak troebel... Lees meer

NEIPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een Amerikaanse IPA met intense fruit-smaken en -aroma's. De body is zacht en romig, en het bier is vaak troebel. Het bier komt minder bitter over dan de Amerikaanse I... Lees meer

NE IPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een Amerikaanse IPA met intense fruit-smaken en -aroma's. De body is zacht en romig, en het bier is vaak troebel. Het bier komt minder bitter over dan de Amerikaanse I... Lees meer

Milkshake DIPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een zwaardere variant van de Milkshake IPA (zoet, blond, romig, hoppig, soms met fruit) met meer hop, meer mout en dus meer alcohol en meer smaak. Lees meer

Kristalweizen

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een bovengistend Duits tarwebier met uitgesproken fruitige smaken van de gist die vaak met banaan geassocieerd worden. Verder is kruidnagel vaak waarneembaar. Het bier... Lees meer

Milkshake IPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een moderne stijl en variant op de IPA (droog, donker, bitter, en hoppig) maar dan minder droog en minder bitter. De Milkshake IPA kenmerkt zich door de toevoeging van... Lees meer

Cider - droog

Overige stijlen of fermentaties

Een droge variant van de cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Door niet a... Lees meer

Weizenbock

Donkergekleurd, hoog alcohol

Een variant op het standaard bockbier waarbij meer dan 50% tarwe wordt gebruikt in de moutstort. Hierdoor krijg het bier een voller mondgevoel, een troebelheid en een ... Lees meer

Witbier

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een uitgebalanceerd, lichtgekleurd, troebel blond bier. De smaak is fris met een zeer licht zuurtje, echt een zomerbier. Wordt vaak geserveerd met een schijfje citroen... Lees meer

NEDIPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een zwaardere variant op de New England IPA (romig, blond, niet te bitter en enorm fruitig hoppig) waarbij meer hop is gebruikt en het alcoholpercentage wat hoger ligt. Lees meer

Weizen

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een bovengistend Duits tarwebier met uitgesproken fruitige smaken van de gist die vaak met banaan geassocieerd worden. Verder is kruidnagel vaak waarneembaar. Het bier... Lees meer

Cider

Overige stijlen of fermentaties

Een cider is een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Lees meer

Saison - farmhouse

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een lichtgekleurd en droog Belgisch bier. Het bier is verfrissend, redelijk bitter, niet te hoog in alcohol en heeft flink wat koolzuur. De gebruikte gist is fruitig/k... Lees meer

Perry

Overige stijlen of fermentaties

Een perry is een drank van vergiste sap van peren De smaak varieert vaak door het gebruikte perenras, de gebruikte gist en het proces. Omdat peren die voor perry gebru... Lees meer

Australische Ale

Lichtgekleurd, laag alcohol

Smooth en gebalanceerd, alle smaakcomponenten zijn mooi in balans. Gematigde smaken die Australische ingrediënten laten proeven, waarbij de smaak flink uiteen kan ligg... Lees meer

Cider - zoet

Overige stijlen of fermentaties

Een zoete variant van de cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Door een be... Lees meer

Seltzer

Overige stijlen of fermentaties

Een nieuwe drank uit Amerika wat het best te omschrijven is als bruiswater met een smaakje en alcohol. Lees meer

Italiaanse Bier-Wijn Hybride

Overige stijlen of fermentaties

Een relatief nieuwe stijl ontstaan in Italie, de grootste wijnproducent ter wereld. Het is een hybride tussen bier en wijn, waarbij het basisproces bierbrouwen is, waa... Lees meer

Patersbier

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een helder, bitter, droog en goed gecarboniseerd blond bier. De smaak is fruitig, bloemig en kruidig van de trappisten-gist. Verder lichte hop-aroma's en een lichtzoet... Lees meer

Tarwebier

Overige stijlen of fermentaties

Een interpretatie van een andere bierstijl waarin een groot deel tarwe is gebruikt. Vaak worden deze bieren ingedeeld in hun eigen stijl in plaats van dat ze als tarwe... Lees meer

Oud Bruin

Donkergekleurd, laag alcohol

Een laag alcoholisch bier, voortkomend uit de watervervuiling uit de middeleeuwen. Men dronk bier omdat het veilig was, en destijds werd veelal laagalcoholisch bier ge... Lees meer

Gemberbier

Overige stijlen of fermentaties

Een drank wat geproduceerd wordt uit water, suiker, citroen en gember. Tegenwoordig kennen we dit vaak als alcoholvrij drankje (denk aan ginger ale), maar origineel we... Lees meer

Cream Ale

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een clean, goed vergist en smaakvol Amerikaans bier waarbij balans tussen mout en hop van belang is. Makkelijk drinkbaar en verfrissend, denk aan pils maar dan met mee... Lees meer

Kvass

Overige stijlen of fermentaties

Is ontstaan in Rusland en Oost-Europa en wordt gemaakt met water, roggemeel en mout (de basis van roggebrood) wat vervolgens vergist wordt. Er zit een gematigde hoevee... Lees meer

Grisette

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een bitterdere en lager alcoholische variant van de saison; lichtgekleurd en droog Belgisch bier. Het bier is verfrissend, redelijk bitter, niet te hoog in alcohol en ... Lees meer

NETIPA

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een zwaardere variant op de Double New England IPA (romig, blond, niet te bitter en enorm fruitig hoppig) waarbij meer hop is gebruikt en het alcoholpercentage nog hog... Lees meer

Lichte Weizen

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een laag-alcoholische variant van de weizen; bovengistend Duits tarwebier met uitgesproken fruitige smaken van de gist die vaak met banaan geassocieerd worden. Verder ... Lees meer

Happoshu

Overige stijlen of fermentaties

Een Japanse bierstijl ontstaan door het Japanse belastingsysteem; als men minder dan 67% mout gebruikt, valt de drank in een andere belastingcategorie. Tegenwoordig he... Lees meer

Cider - spiced

Overige stijlen of fermentaties

Een variant op de standaard cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Aan deze... Lees meer

Saison - overig

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een verzamelnaam voor klassiek gebrouwen "boerderijbieren", bieren die in kleine landelijke schaal gebrouwen worden (denk aan verschillende Saisons, Kveiks en Sahti's). Lees meer

Radler

Overige stijlen of fermentaties

Een mix tussen licht blond bier en limonade. Vroeger werd deze mix gemaakt om de scherpe randjes van het bier af te halen of smaakafwijkingen te verbloemen. Lees meer

Saison

Lichtgekleurd, hoog alcohol

Een lichtgekleurd en droog Belgisch bier. Het bier is verfrissend, redelijk bitter, niet te hoog in alcohol en heeft flink wat koolzuur. De gebruikte gist is fruitig/k... Lees meer

Traditionele Cider

Overige stijlen of fermentaties

Een cider is een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. Lees meer

Milkshake Pale Ale

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een variant van een pale ale (de basis kan iedere pale ale zijn, maar meestal wordt de Amerikaanse variant gebruikt) waar lactose aan toegevoegd wordt. Dit geeft het b... Lees meer

Graff

Overige stijlen of fermentaties

Een hybride tussen bier en cider. Lees meer

Cider - rose

Overige stijlen of fermentaties

Een roze variant op de standaard cider; een drank van vergiste sap van appels. De smaak varieert vaak door het gebruikte appelras, de gebruikte gist en het proces. De ... Lees meer

Enkel

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een helder, bitter, droog en goed gecarboniseerd blond bier. De smaak is fruitig, bloemig en kruidig van de trappisten-gist. Verder lichte hop-aroma's en een lichtzoet... Lees meer

Tarwebier - witbier

Lichtgekleurd, laag alcohol

Een uitgebalanceerd, lichtgekleurd, troebel blond bier. De smaak is fris met een zeer licht zuurtje, echt een zomerbier. Wordt vaak geserveerd met een schijfje citroen... Lees meer

Bier-Wijn Hybride (Italiaans)

Overige stijlen of fermentaties

Een relatief nieuwe stijl ontstaan in Italie, de grootste wijnproducent ter wereld. Het is een hybride tussen bier en wijn, waarbij het basisproces bierbrouwen is, waa... Lees meer

Grape Ale

Overige stijlen of fermentaties

Een hybride tussen bier en wijn, waarbij het basisproces bierbrouwen is, waar uiteindelijk druiven, druivensap of druivenpulp aan toegevoegd wordt. Er wordt nauwelijks... Lees meer

Cider - graff

Overige stijlen of fermentaties

Een hybride tussen bier en cider. Lees meer


Ontdek de wereld van speciaalbier

Proeverij bij de Beer

Altijd de beste bieren geselecteerd op basis van kwaliteit direct vanuit de brouwerij naar jouw keukentafel!